וואלה,רייזה,עשית את זה..........

שירז29

New member
וואלה,רייזה,עשית את זה..........

אני לא מאמינה. במקום להתיחס באמת לשם של הפורום קיצורי קיבה,לייעץ,ולעזור לאנשים, כי זה המקום,לאנשים שסובלים מבעית השמנה,ומתמודדים עם הניתוח, וגם בלי הניתוח.מבחינה נפשית,וריגשית. את באה,זורקת מילים,בלי לחשוב,כמה הם פגיעות,לאותם אנשים,המתמודדים בחיי היום יום בהשמנה. והפורום,הופך תוך יומיים,למקום מלחמה,של תשובות,וירידות,על הזולת, ואת וואלה,ממשיכה בשלך,במקום להרגע. את אוהבת את זה,אה,את כל הצומת לב,זאת היתה המטרה שלך מההתחלה, לעורר את הרוחות לרעה,ולגרום לאנשים,להרגיש יותר רע עם עצמם, במקום להרגיע,את ממשיכה לענות,ולהסיט,כל מי שעונה לך,או עומד בדרכך. הגיע הזמן להרגע,אמרת שאת מורה לא? אז ילה,תרגעי,ותתנהגי כמישהי באמת מושכלת,ובכלל כבת אדם. את הדף האחרון,הפף לדף לא רצוי בפורום,ולא בהקשר למה שהפורום עוסק. הפכת אותו למגרש משחקים. אז ילה דחילק,תפסיקי עם השטויות,לא יפה. מדובר פה באנשים,לא בצעצועים. שירז..................

רייזה

New member
אני מתחננת שתראי לי איפה העלבתי ;-(

במי פגעתי????????? אני לא פה בשביל תשומת הלב אלא בשביל לתת נקודה למחשבה זה שיש תגובות למה שאני כותבת זה רק אומר שאני פוגעת במטרה כלומר מעוררת ויכול לשם הבנה של דברים שונים ואחריםולוו שדווקא כדי לפגוע כדרך אגב יש לך שם מעניין

פורומית

New member
רייזה יקרה

אין לי ענין לפגוע בך... רק שתדעי, כל אחד פה יודע יפה מאוד למה הוא שמן, מה הסיבות ומה הגורמים, כולל הקטע הנפשי, אם זה כגורם ממש או כתוצאה וכו`... אבל אין ענין לשפוך מלח על פצעים פתוחים, בטח שלא בצורה שאת ניסת לעשות את זה, אפילו אם הכונה שלך היא אך ורק לעזור... כאן מתמודדים ונלחמים עם הבעיה 24 שעות ביממה, הענין הוא לעזור אחד לשני ולתמוך ולא למצוא לו עוד בעיות... ככה נראה לי בכל אופן נ.ב. את אומרת שאת מורה להבעה???? מה את אומרת לפי התגובות שלי, יש לי סיכוי לעבור את הבגרות בהבעה??? :cool:

פורומית

New member
ישששששששששששששש!

רק בשביל הבשורה הזאת היה שווה ;-) נ.ב אני בטוחה שלא עשית את זה בכוונה ומקווה שהבנת את המסר להבא...

שירז29

New member
רייזה יקרה.........

תשמעי,בי אישית בכלל לא פגעת. אבל את חושבת שהאנשים פה לא מודעים לבעיה שלהם,תאמיני לי שהם מודעים טוב מאוד לבעיה שלהם,והם מתמודדים כל יום ויום בחייהם,עם בעיית ההשמנה. פשוא מאוד,את פנית במשפט מוחץ,``לסגור את הפה`` לפי דעתי כל אדם אוהב לאכול,ואוהב את האוכל,הרי זה מה שמקיים אותנו כבני אדם,אך אצלנו האנשים השמנים,אין גבולות,האכילה הופכת להיות חיינו,והופכת להיות מתוסכלת ברגע שאני מגיעים למשקל מעל=100 קילו ומעלה,כי אנו מתחילים להרגיש מבחינה חברתית,כמה החברה הישראלית, מעליבה,מסתייגת,מאיתנו מאותם האנשים השמנים, שאחרי הכל כולנו בני אדם רק עם בעיית השמנה,זה ההבדל בנינו, ובין האנשים הרזים,אבל אף אחד לא חושב,כמה אנו סובלים,מרגשי נחיתות מהזולת,מהסתייגויות לעשות דברים,שאנו בתור שמנים לא יכולים. ולכן הניתוח הוא האופצייה,יותר נכון כלי העזר להרזייה, לאנשים שמחפשים עזרה מכנית,ואת האופציה האחרונה שזה הניתוח, אחרי שעשו הכל בשביל להרזות,ולכן אי אפשר לומר לאנשים, לסגור את הפה,ולכן המשפט שלך עורר את הרוחות בפורום, ואנשים הסתכלו ואמרו לעצמם,אחרי מה שאנו עוברים,ועברנו בחיי היום יום, מאנשים,ובחיינו האישיים,באה מישהי בשם רייזה,ורשמה משפט כזה מוחץ,בלי להזדהות ולהסתכל על הצד השני של המטבע,שהוא ההישרדות היום יומית של האדם השמן,גם מבחינה פיזית,גם מבחינה נפשית,וגם מבחינה ריגשית. ההיתי חייבת להסביר לך את הנושא בפרטים,אין לי שום טינה אלייך,לא עשית לי רע,ואני לא שונאת אותך,אצלי המושג שינאה לא קיים,כי פשוט מאוד אני טיפוס שלא שומרת טינה,ולא שונאת אף אחד,כי אצלי כולנו שווים, וכולנו בני אדם ולא משנה עם האדם שמן או רזה,נמוך או גבוה,יפה או מכוער. שלך שירז.......

רייזה

New member
נשמות טובות

יותר ממה שאני לומדת על ניתוחים שומן טכניקות אני לומדת על איך להיות יותר רגישה ומבינה גם אני סובלת מקצת שומן אני מקווה שאני כן אעזור גם אם זה באוזן קשבת השבוע הכרתי אנשים נהדרים אנשים שאני רוצה שיכירו את הצד השני שלי ושוב מתנצלת מעומק הלב רייזה

קיצור קיבה ומה עוד..

שלום לכולם, לדעתי אף ניתוח ואף דיאטה לא תיפתור את בעית ההשמנה ללא טיפול במקביל בראש, במחשבה ובשינוי הרגלים. כל אחד צריך למצוא את התשובה שלו ולטפל בכל המישורים ולא רק במישור הפיזי. בהצלחה. גדעון

אביטל +

New member
נכון אבל

בהרבה מקרים קל יותר לטפל במה שקורה בראש אחרי או תוך כדי טיפול בבעיה הפיזית. לעשות דיאטה זה מאמץ נפשי, במיוחד אם זה לאורך זמן. תוסיף על זה את הבעיות הרגילות של כל אדם וגם בעיות נוספות המאפיינים אנשים שמנים. אחרי שמרזים מקבלים מוטיבציה שאולי לא הייתה קיימת מקודם, ואם אפשר להקל על התהליך הפיזי אז למה לא.

רייזה

New member
תקרא את ההודעות שרשמו לי ותבין

אף אחד פה לא רץ ישר לניתוח כולם ניסו עשו ובחרו (אולי מחוסר ברירה ואולי לא) את אופצית הניתוח. לנו היושבים מהצד נותר רק לחזק את ידם רייזה

רוייקו

New member
איזה פתרון אתה מציע , גידעון ?

ברור שמרבית בעיות ההשמנה יכולות להפתר דרך הראש, אולם נימצא שזו גם הדרך הקשה ביותר. מה לעשות.

הפתרון שלי

אני אין לי פטנט על הפתרון. מהנסיון שלי ראיתי שרק להסתמך על פתרון פיזי, ויהיה מוצלח ככל שיהיה, לא יעזור ובסוף אני חוזר למשקל ב++++++. צריך לשנות אורחות חיים , להחליט שאני חשוב מספיק, שגם לי מגיע ועוד.. בדרך כלל הצעד הראשון זה לבקש עזרה, בכל תחום ולא רק בפיזי. צריך להסתכל לתוך הנפש פנימה ולהיות מספיק כנה בכדי לראות את האמת ולהתחיל לפעול. בלי כנות, ובעיקר כנות עצמית, שום דבר לא יזוז. אני שנים רימיתי את המשקל ורק שהתחלתי להיות כן ראיתי שרק את עצמי רימיתי. כולם ראו שאני שמן, גם המשקל. היום אני משתדל להיות כנה בכלל ובפרט בצלחת. דרך הראש אולי קשה אבל בסופו של דבר הכי משתלמת.

רוייקו

New member
גידעון... ברור שעושים עבודה עם הנפש

במקביל, אחרת הכל יורד לטמיון. המטרה היא לסייע לשמן לרזות יותר בקלות הניתוח הוא כלי עזר מצויין אם המנותח משתמש בו. תראה.. אני אומר שההשמנה, בתיאוריה שלי היא, שההשמנה נובעת הרבה פעמים מבעיות שמקורן ריגשיות, נפשיות או כל מה שתרצה. נגיד שהנפש קצת מסובבת... אוקי ?? אז יש לנו שני גורמים להשמנה... כלומר, שני שותפים: הראש והקיבה. הקיבה, ככלי קיבול, מבחינתה, מלא אותה. היא תקלוט כל פעם שהקבעסה תאותת, אבל... אם ננסה ללכת לטיפול, כניראה שניצטרך משכנתא בשביל זה וכניראה - ואפילו סביר להניח - שהטיפול לא ממש יניב תוצאות מדהימות. לעומת זה, אם תגביל את הקיבה, שהיא למעשה כמו רשות מבצעת (ולצורך זה הראש הוא המחוקק), אז אתה בעצם פותר חצי בעיה. אם הקיבה לא יכולה לקלוט כמות גדולה של מזון, אז פתרת חצי בעיה. כמובן שכדאי גם לעבוד על ההרגלים, על הנפש בכלל, אבל אין ספק שיש בניתוחי קיצור קיבה הצלחות כבירות ויש לעומתן גם הצלחות דלות. ההצלחות הדלות או אי ההצלחות יכולות לנבוע גם מכשלון כירורגי ולא רק מחוסר התאמתו של המנותח.

עזרה לראש

בדרך כלל אתה צודק שצריך משכנתא לטיפול ראש. אבל יש גם אפשרות אחרת של קבלת עזרה, שבדרך כלל עוזרת ונותנת פיתרון לראש ללא עלויות יקרות. מדובר בקבוצת תמיכה עצמאית שהחברים תומכים אחד בשני, דומה למה שקורה כאן, אבל עם איזשהי הדרכה כללית ועקרונות. הקבוצה שאני מכיר ויש בה הצלחה לא מעטה, זו קבוצת או. איי.שבארץ אפשר למצוא אותם בכל מקום כמעט (טל: 03-5745799) ובעולם יש להם אתר: http://www.overeatersanonymouse.org הקבוצה מאורגנת כעמותה ללא כוונת רווח. אני ממליץ בכל מקרה לנסות. גדעון

רוייקו

New member
רובנו מכירים את O.A, אם אחרי הנתוח

או לאחריו.. יש לא מעט מנותחים שנעזרים בקבוצה הזו. אני, אישית, סולד מהרעיון. לא ניראה לי הטקס הזה, הפולחן הזה. אני לא מאמין ב"כוח" עליון והתפילות שם ממש מזכירות לי סוג של כת מסיונרית. לא יודע. אני בחרתי בגישה שניראית לי הרבה יותר קונוונציונאלית: טיפול פסיכולוגי פרטני עם קווים יותר פסיכואנליטיים, כאשר הניתוח מהווה עבורי כעזר במלחמה בהשמנת-יתר. מי שמרגיש נוח וטוב לו עם הקבוצה של או-איי שיבושם לו. אני לא נגד שום דבר שאדם מאמין בו והוא עוזר לו, להיפך.

רוייקו

New member
ברכות ברכות ושוב ברכות... בשימחה

מתקבלים, אבל לא כדאי גם להכניס בהן תוכן, מלבד החיזורים שלכן ??

למעלה