וואלטה - קטע 19

nitsansh

New member
וואלטה - קטע 19

מתקרבים לק"מ האחרון, וסנטי פרז הצליח לברוח מהראס... חוזה אנריקה גוטיירז ניצח בקטע, אבל האקשן הוא בין 2 המובילים... הפער הוא כרגע 22 שניות לטובת פרז. אלדיו חימנז שני.

nitsansh

New member
סנטי פרז סיים כ-30 שניות לפני הראס

כלומר, הראס מוביל ב-43 שניות בדירוג הכללי, כשנותר רק הקטע האחרון נג"ש...

nitsansh

New member
מנסבו עלה למקום ה-3!

סיים 8 שניות לפני ואלוורדה, שהיה שניה לפניו בדירוג הכללי. קסאדה סיים מיד אחריהם, ויעלה למקום 5 ע"ח נוסאל. ייתכן שססטרה יעלה למקום 6.

nitsansh

New member
תיקון: נוסאל לפני ססטרה

General classification after stage 20 1 Roberto Heras (Spa) Liberty Seguros 77.07.28 2 Santiago Perez (Spa) Phonak Hearing Systems 0.43 3 Francisco Mancebo (Spa) Illes Balears-Banesto 2.19 4 Alejandro Valverde (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 2.26 5 Carlos Garcia Quesada (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 6.33 6 Isidro Nozal (Spa) Liberty Seguros 7.16 7 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 8.16

אין מנצח ראוי מגוטירז

דבר ראשון כי הוא אצלי בקבוצת הפנטזיה. אבל יותר חשוב, הוא סוס עבודה שיודע לעשות הכל ובדרך כלל נעלם מאור הזרקורים. למרות גודלו הפיסי הוא מטפס לא רע, כפי שאפשר היה לראות היום, ובנוסף הוא יודע לרכוב נגד השעון וגם להשתתף במיאוצים. הוא רוכב קבוצתי מאוד והרבה רוכבים בקלמה, שם הוא רכב בעבר, ובפונאק שם הוא רוכב עכשיו, זכו בתארים שונים אחרי שחסו חלק גדול מהמרוץ אחרי גבו הרחב.

rami arnold

New member
אם ככה, ../images/Emo8.gif

מדוע הוא לא השתמש בגבו הרחב כדי לעזור לפרז להגדיל עוד את הפער מהראס?? (כפי שכתב מיודענו י.בן-עמי
היום בהארץ)

יאיר בן עמי כתב היום ב"הארץ"

שפונאק עשו טעות כשלא הורו לגוטיירז להאט כמה ק"מ לסיום ולסייע ולמשוך את סנטיאגו פרז על מנת להגדיל את הפער מהראס. אני כנראה מתווכח עם עצמי, כי יאיר מדיר את מקשיו מהפורום, אבל אני לגמרי לא מסכים עם הטענה הזו. לא כל כך מהר מוותרים על נצחון בקטע בוואלטה. גוטיירז היה ראשון ב-10 ק"מ האחרונים וחבל לעצור רוכב שיש לו סיכוי גבוה מאוד לנצחון בקטע. גם אם היו אומרים לגוטיירז לעצור ולחכות לפרז, אני בספק מה כבר היה יוצא מזה. פרז עבר את שרידי הבריחה בק"מ האחרונים כאילו שהם היו עצים בשדרה. ולסיום, אני לא יודע מה היחסים בין פונאק וקלמה, אבל אני חושב שהם לא הכי טובים על רקע זה שפונאק "גנבה" לקלמה הרבה רוכבים בשנתיים האחרונות. אם גוטיירז היה מאט מי שהיה מנצח זה רוכב של קלמה וזאת בטח הסיבה החזקה מכולן לכך שאיפשרו לגוטיירז לנצח את הקטע.

natyh

New member
הטעות נעשתה

לפני שבוע וקצת כשהחזירו את הסלובני מההתקפה , והפסידו אותו ליותר משבוע. להחזיר רוכב מהתקפה נראה לי פעולה של מנהל אנמי : ואלברו פינו אחד המנהלים שאני פחות מעריך עשה זאת כבר בעבר . יש לפונאק מספיק רוכבים ואם המוביל שלך לא יכול לחבור לבריחה אז הוא לא יכול לנצח !!! בכל תרגילי הבריחה בהם ניצח ואלוורדה הוא חבר , גישר לבריחה בעזרת קרלוס או אוסקר , בשלושת הימים האחרונים בנו לו את התרגילים ואלחנדרו מן הסתם בשל החולשה שנבעה מהפציעה לא יכל !!! במיוחד בלט אתמול . אותו הדבר בקשר לפרז , ואני מאחל לפרז שינצח היום את הוואלטה ויעזוב את פונאק , לקבוצה הראויה לו , אני מעריך שהוא יצליח לעדות כן , פשוט משום שגם היראס לא לחלוטין התאושש מפציעתו בטור , וראינו זאת אתמול .

arieleco

New member
אודי צודק ב-100 אחוז

אם גוטיירז היה נסוג לעזרת פרז, קלמה היו סוגרים 5 ניצחונות. הטעות של פרז [אם בכלל אפשר לבקר רוכב מדהים כזה] היא שלא יצא להתקפה מעט מוקדם יותר. אני בטוח שהוא אוכל את הלב על הרכיבה החלשה שלו ב-TT הראשון. אם היה מתאמץ קצת יותר, הוא היה עם הזהובה. הוואלטה מוכיחה פעם אחר פעם שהיא הגרנד טור המותח והמעניין ביותר. לכל אלו שמתאכזבים שיש רק ספרדים בצמרת, זה רק מעיד עד כמה הם חזקים. קונאגו וגרזלי מהמטפסים האיטלקים הטובים יותר פשוט לא עומדים בקצב הטיפוס, צ'יוני חגג בג'ירו, אבל לא כאן, אוואנס כרגיל מקשקש תמיד על כמה שהוא מתאים לגרנד טורים, אבל הטור של ספרד כנראה קשה יותר מהטור של אוסטריה [כנראה שההחלטה של ראשי טי מובייל לא להביא אותו לטור הייתה חכמה, ושלא יתלונן שאין לו עזרה, כי הוא לא מחזיק יותר משליש עלייה] וינוקורוב סבל כבר מההתחלה והמילטון?? גם עם סמים לא הצליח להתמודד עם הספרדים

Mont Ventoux

New member
אם הוא היה יוצא להתקפה מוקדם יותר

הוא היה מאבד את המומנטום. בדיוק כפי שקרה להראס בשלב 12. שם פרז נהג בחכמה: בעוד הראס תקף 7 ק"מ לסוף ורכב סולו אי שם מקדימה, הוא נשאר על הגלגל של מנסבו וחיכה ל-2 הק"מ האחרונים. ברגע זה פרז הביא בזינוק, ובשני הק"מ האחרונים הוא הצליח לצמצם כמעט לכדי מחצית את הפער שהראס עבד עליו כל כך קשה לאורך 7 ק"מ. אתמול הראס ישב עליו יותר ממחצית מרחק ההתקפה שלו - וזה חסך להראס כוחות. יכול להיות שאילו פרז היה מצליח לתת אקסלרציה מספיק חזקה קודם לכן, אז הוא היה מצליח לנער את הראס קודם. אבל כנראה שהוא לא היה עד כדי כך חזק. צריך גם לזכור שמנסבו וואלוורדה נכנסו רק כמה שניות אחרי הראס. לכן להבנתי, אתמול פרז אולי היה החזק מבין המובילים, אבל לא חזק כפי שראינו אותו בשלבים קודמים. גם לדעתי גוטירז לא היה יכול לשפר את יתרונו של פרז. היתרון של גוטירז היה בפער הזמנים שנפתח בבריחה, לא ביכולת הטיפוס. לא היה אף מטפס פועל שהיה יכול לעזור לפרז בשלב זה (להערכתי הפועל היחיד בסביבה שהיה שם פונקציה זה קסדה מקלמה) משום שהם לא היו יכולים לתת את קצת הטיפוס הנדרש.

natyh

New member
ולכן

אוסקר סיביליה כל כך חסר בקלמה . אוסקר מלפני שנה לא אוסקר נוכחי שרוכב בלי חשק .

למעלה