וואפל מחיטה מלאה 70%, שמן ומעט סוכר
לארוחת בוקר.
לא ממש ישנתי/נו הלילה, ורציתי ארוחת בוקר מחזקת של כולנו יחד.
קניתי מחבת לוואפל בתחילת השבוע והחלטתי לחדש הבוקר.
אכלנו יחד הישר מהמחבת, עם סירופ מייפל, חמאה (אחד השובבים אכל חלק עם "השחר"). טעים גם בלי כלום.
נגשת להכין עוד כמות כפולה לשבת בבוקר, בע"ה.
וופל אמריקאי מחיטה מלאה
מתכון מאריזת מחבת הוופלים של Nordic
מצרכים, ל 5 וופלים, בגודל של כ-15*15 ס"מ כל אחד:
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר (ניתן להמיר כף סוכר אחת בסוכר וניל)
1/4 כוס שמן צמחי
11/2 כוסות קמח מלא לבן (השתמשתי ב70% מלא, כי זה מה שהיה)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב פושר
אופן ההכנה:
שמנו קלות/רססו בספרי שמן את החלק הפנימי של מחבת הוופלים.
בעת הכנת בלילת הוופל, מחממים את מחבת הוופלים למשך כ -2 דקות מכל צד על להבה בינונית.
בקערה אחת מאחדים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה שנייה, טורפים חלמונים, סוכר ושמן.
בקערת המערבל, מקציפים חלבונים לקצף נוקשה.
מערבבים את תערובת הקמח לתוך תערובת החלמונים לסירוגין עם החלב, רק עד שהתערובת אחידה. הבלילה תהיה קצת גושית וזה בסדר.
מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה רק עד לאיחוד.
יוצקים 1 כוס של הבלילה למרכז מחבת הוופל, סוגרים ומטגנים כדקה 1. הופכים את המחבת ומטגנים על הצד השני 2 דקות נוספות, עד להזהבה.
מגישים עם חמאה, סירופ מייפל, פירות טריים, קצפת או מטבל פיקנטי.

לארוחת בוקר.
לא ממש ישנתי/נו הלילה, ורציתי ארוחת בוקר מחזקת של כולנו יחד.
קניתי מחבת לוואפל בתחילת השבוע והחלטתי לחדש הבוקר.
אכלנו יחד הישר מהמחבת, עם סירופ מייפל, חמאה (אחד השובבים אכל חלק עם "השחר"). טעים גם בלי כלום.
נגשת להכין עוד כמות כפולה לשבת בבוקר, בע"ה.
וופל אמריקאי מחיטה מלאה
מתכון מאריזת מחבת הוופלים של Nordic
מצרכים, ל 5 וופלים, בגודל של כ-15*15 ס"מ כל אחד:
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר (ניתן להמיר כף סוכר אחת בסוכר וניל)
1/4 כוס שמן צמחי
11/2 כוסות קמח מלא לבן (השתמשתי ב70% מלא, כי זה מה שהיה)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב פושר
אופן ההכנה:
שמנו קלות/רססו בספרי שמן את החלק הפנימי של מחבת הוופלים.
בעת הכנת בלילת הוופל, מחממים את מחבת הוופלים למשך כ -2 דקות מכל צד על להבה בינונית.
בקערה אחת מאחדים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה שנייה, טורפים חלמונים, סוכר ושמן.
בקערת המערבל, מקציפים חלבונים לקצף נוקשה.
מערבבים את תערובת הקמח לתוך תערובת החלמונים לסירוגין עם החלב, רק עד שהתערובת אחידה. הבלילה תהיה קצת גושית וזה בסדר.
מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה רק עד לאיחוד.
יוצקים 1 כוס של הבלילה למרכז מחבת הוופל, סוגרים ומטגנים כדקה 1. הופכים את המחבת ומטגנים על הצד השני 2 דקות נוספות, עד להזהבה.
מגישים עם חמאה, סירופ מייפל, פירות טריים, קצפת או מטבל פיקנטי.

