וואפל מחיטה מלאה 70%, שמן ומעט סוכר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואפל מחיטה מלאה 70%, שמן ומעט סוכר


לארוחת בוקר.

לא ממש ישנתי/נו הלילה, ורציתי ארוחת בוקר מחזקת של כולנו יחד.

קניתי מחבת לוואפל בתחילת השבוע והחלטתי לחדש הבוקר.

אכלנו יחד הישר מהמחבת, עם סירופ מייפל, חמאה (אחד השובבים אכל חלק עם "השחר"). טעים גם בלי כלום.

נגשת להכין עוד כמות כפולה לשבת בבוקר, בע"ה.


וופל אמריקאי מחיטה מלאה
מתכון מאריזת מחבת הוופלים של Nordic

מצרכים, ל 5 וופלים, בגודל של כ-15*15 ס"מ כל אחד:

3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר (ניתן להמיר כף סוכר אחת בסוכר וניל)
1/4 כוס שמן צמחי
11/2 כוסות קמח מלא לבן (השתמשתי ב70% מלא, כי זה מה שהיה)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב פושר
אופן ההכנה:

שמנו קלות/רססו בספרי שמן את החלק הפנימי של מחבת הוופלים.
בעת הכנת בלילת הוופל, מחממים את מחבת הוופלים למשך כ -2 דקות מכל צד על להבה בינונית.
בקערה אחת מאחדים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה שנייה, טורפים חלמונים, סוכר ושמן.
בקערת המערבל, מקציפים חלבונים לקצף נוקשה.
מערבבים את תערובת הקמח לתוך תערובת החלמונים לסירוגין עם החלב, רק עד שהתערובת אחידה. הבלילה תהיה קצת גושית וזה בסדר.
מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה רק עד לאיחוד.
יוצקים 1 כוס של הבלילה למרכז מחבת הוופל, סוגרים ומטגנים כדקה 1. הופכים את המחבת ומטגנים על הצד השני 2 דקות נוספות, עד להזהבה.
מגישים עם חמאה, סירופ מייפל, פירות טריים, קצפת או מטבל פיקנטי.



 

shira1960

Active member
נראה טעים. זה המחבת שמכינים על הגז?

ראיתי אחת כזאת ונבהלתי מהמחיר...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אכן זו ששמים על הכיריים. קניתי של Nordic

(אחריות ל-10 שנים, בתנאים מסוימים). במקור עלתה 399 אך בשל 25% ב"טייסט" שילמתי "רק" 299.

החלטתי לקנות למרות המחיר כי אני מנסה להוציא דגני בוקר מתוקים מהתפריט גם בשבת בבוקר וזה, בע"ה, יהיה אחד מהתחליפים המפנקים (אפשר להקפיא ולחממם על הפלטה).
 

shira1960

Active member
אני באמת חושבת שראיתי בסביבות 400 ₪

אבל הרעיון שלך מעולה. וגם אני ראיתי בתוכניות אוכל על מסעדות ודיינרס שאוכלים אצ הוואפל עם אוכל ולא עם מתוק- עם עוף, או מערבבים עוף/בשר/הודו לתוך התערובת וכו' כמו שהבן שלי אוכל פנקייקס או לחם מטוגן עם סלט טונה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיבלתי החלטה לגבי שידרוג התפריט אצלנו,

וזה עזר בקבלת ההחלטה להכין הבוקר ("נגלה" שנייה כבר מוכנה, לשבת בבוקר בע"ה).
 
נזכרתי שראיתי בכמה סרטים אמריקאים, במיוחד כאלה

שבהם העלילה מתרחשת בדרום ארה"ב, שאוכלים וופל כזה (מניחה שהוא לא מתוק) כתוספת פחמימה ליד מנה בשרית, בדרך כלל כזו שיש בה רוטב.
נראה לי רעיון מעולה. הוופלים שלך ממש נראים נהדר.
 
למעלה