ווטרס לא סותר את עצמו?

pink floydror

New member
..

אני לא ער כל כך למפעל חייו של ווטרס בכל הנוגוע לתרומה. בכל אופן, עם כל הכוח של ווטרס מה כוחו בלשנות סוג של שלטון ??

ווטרס, כסף ומחאה

אבל קודם, לפני שאני שוכחת, לעניין ג'וני מיטשל: היא בהחלט התבטאה כנגד "התמסחרות" - מכירים את Big Yellow Taxi שלה? וכן, היו לה גם התבטאויות חריפות בתקשורת בשנה שעברה, כנגד תרבות ה"רייטינג" במוסיקה. באשר לווטרס, הוא בהחלט ניסה לחיות עפ"י עקרונות הסוציאליזם בשנים הראשונות של הפלויד. עד ההצלחה הגדולה של DSOTM, הוא חי בדירה צנועה והחזיק במכונית צנועה ביותר בעוד חבריו ללהקה קנו בתים גדולים ונוחים יותר. לדברי שאפנר, בביוגרפיה של הפלויד, ווטרס עשה זאת בהחלט מטעמים אידאולוגיים. לדבריו של ווטרס, עם הגיעו של "הכסף הגדול" בעקבות ההצלחה של DSOTM, הוא היה צריך להחליט בין נוחותו האישית, לבין העקרונות, ובחר בנוחות. הוא איננו עוד סוציאליסט במובן הקלאסי של המונח, אבל הוא ליברל הדוגל במדינת הרווחה, כמו רובינו. וכן, ווטרס תורם הרבה מאוד לצדקה, כמו גילמור - אך בניגוד לגילמור הוא לא מפרסם את זה ברבים, ולא עשה בזה שימוש כדי לקבל תואר אצולה
אני לא רואה בווטרס אדם צבוע. הוא מעולם לא דגל בחלוקה שוויונית מוחלטת של המשאבים (זה קומוניזם, לא סוציאליזם), ואמונתו במדינת הרווחה כמנגנון החברתי הראוי, מוסרית, לא השתנתה במשך השנים. מחאתו כנגד הקפיטליזם הדורסני, ההורס את המרקם החברתי והתרבות במקומות רבים בעולם, עומדת בקנה אחד עם אמונותיו. זה שהוא מיליונר אינו מעלה ואינו מוריד לעניין זה. מאידך, זה שהופעות "החומה" נערכו באצטדיונים - בדיוק התופעה כנגדה יצא האלבום - הוא כן צביעות, אלא אם ווטרס החליט על כך במודע, מתוך אירוניה. אבל בזה אני לא בטוחה. וסחתיין על הדיון הרציני והמעניין.

pink floydror

New member
אוו יהה !!

עם מנהלת קשוחה כזאת (ותבטאו את הקשוחה במלעל) אפ'חד לא מתקרב ! הא !

למעלה