ווטרס עזב את אנגלייה עקב איסור הציד

Shakty

New member
ווטרס עזב את אנגלייה עקב איסור הציד

מקור רוגר ידידניו עוקר לארה"ב בגלל החוק הדבילי של טוני בלייר שאחרי עירעורים אין ספור אושר סופית - החוק אוסר על ציד בשום צורה. לפני שחובבי בעלי החיים יזעקו על חוק הוגן וכדומה - טיפה עובדות: הציד באנגליה מסודר ומאורגן ויש מכסות ברורות. רק למען הסדר הטוב - לשועלים אין אויבים טבעיים יותר באנגליה (חיות טרף) וללא פיקוח את הילודה מספרם יגדל ללא היכר ויגרום לנזקים חמורים באיזורים החקלאיים. לדעתי שותפים לא מעט חובבי חיות כך שאל תאשימו אותי באכזריות או בשנאה לבעלי חיים. אז למה בכלל החוק הזה ? כידוע בלייר הוא ראש מפלגת הלייבור שהיא אמורה לייצג את המעמדות הבינוניים והנמוכים לעומת מפלגת השמרנים שמייצגת את המעמדות הגבוהים - לא צריך להיות גאון כדי לנחש מי עוסק בתחביב הציד... כך שהחוק הזה הוא לא יותר מנקמנות אישית של בלייר במעמדות הגבוהים. ווטרס אולי קיצוני בלעקור למדינה אחרת בגלל דבר כזה - אבל לא לפחות לא צבוע.

נכון. למיטב ידיעתי

ווטרס עבר לגור בארה"ב על מנת להיות קרוב לבנו מנישואיו השלישיים. אמו של הילד - גרושתו של ווטרס - היא אמריקאית. זו הפעם הראשונה שאני שומעת את התירוץ של ציד השועלים. המילה היחידה שאני יכולה לחשוב על זה, זה "מוזר".

rrrrrr5

New member
הפינק פלויד ירדו לי ב 50 אחוז ...

אני נגד כל צייד .

זה רק ווטרס שתומך בציד

אני לא יודעת לגבי האחרים, אבל לא נראה לי. האם זה אומר שאתה מעדיף עכשיו את AMLOR ו-Division Bell על פני DSOTM ו"החומה"?

hospital_food

New member
אובי לטיפשות ולאכזרויות

תהיה בטוח שאף חובב בעלי חיים לא יסכים אתך שצריך לירות בבעלי חיים בשביל הספורט. איזה מוח מעוות יש לך. מחקו לי מקודם הודעה בגלל שכתבתי שרוג'ר הוא "חלאת אדם", מדוע מחקו לי את זה? בנאדם שבוכה ועובר דירה בגלל שלא נותנים לא לרצוח בעלי חיים תמימים הוא לא חלאת אדם? אז מה זה בעצם חלאת אדם?

hospital_food

New member
תיקונים

אובי = אבוי בגלל שלא נותנים לא = בגלל שלא נותנים לו. זהו.

Shakty

New member
תהיה בטוח שאין לך מה להיות כל כך

בטוח - יש הרבה מאוד ארגונים כאלו ואחרים שמעדיפים פיקוח על הציד מאשר שכל חקלאי זועם יפזר מלכודות בשטח שלו ומית שועלים ללא פיקוח. אתה חושב רק מהלב (אם אפשר בכלל) ולא מהראש - אף חובב בעלי חיים לא טוען שזה נכול לירות בבעלי חיים מתוך ספורט - אבל אם האלטרנטיבה היא המתה לא מבוקרת של אותם בעלי חיים - אז בוחרים ברעה הפחות חמורה. אתה יכול לכתוב עד מחר שווטרס הוא חלאת אדם - אין לזה שום קשר לנושא הנידון.

אתה חושב שלמישהו

אכפת שאם אתה אומר שווטרס חלאה? תהיה בענינים אף אחד לא מוחק לך הודעות מהסיבות הללו.

מה רע בבן אדם שרוצה לצוד כדי לאכול?

אתה יכול להגיד לבן אדם שצד שועלים כדי לאכול וגם לקבל קצת "אקשן" שהוא מעוות???? ואריות שאוכלים חיות הם מעוותים????? יותר טוב לקנות בשר שמשמידים בסרט נע? אני אישית לא חושב ככה! ולכן אתה לא יכול לשפוט אף אחד! ובטח שלא לקרוא לו חלאת אדם אם הוא צד חיות ולא משמיד אותן בצורה הכי נוראית שיש שזה מוות איטי וכואב (כמו בתעשיית המזון) לכן טוב שמחקו לך את התגובה שהוא חלאת אדם...

One Echoe

New member
מצחיק שאתה מנסה למצוא הצדקות

לרצח. "רק למען הסדר הטוב - לשועלים אין אויבים טבעיים יותר באנגליה (חיות טרף) וללא פיקוח את הילודה מספרם יגדל ללא היכר ויגרום לנזקים חמורים באיזורים החקלאיים." שכנעת אותי. זו הסיבה לרצוח בעלי חיים. אני נגד זה, ולא משנה איזה תירוץ יביאו לי. וכאן אני חושב מהלב. כמו שאמרת, אם תשאל אותי מה אני מעדיף. המתה מבוקרת או המתה לא מבוקרת. ברור שאבחר במבוקרת. עם זאת, לא אומר שאני מסכים איתה או שהיא "מוצדקת". בקשר לשועלים. לא ממש שכנע אותי מה שאמרת...על זה שזה יגרום נזקים לאיזורים חקלאיים. יש מיליון ואחד פתרונות לזה. אבל שיהיה. בכל אופן, אם ווטארס עוסק בזה ההערכה שלי אליו בהחלט ירדה.

Shakty

New member
כמוני כמוך - גמני הייתי מעדיף

שלא יהרגו שועלים בכלל ובטח שלא למטרות קיום (אוכל וכדומה) אבל בדיוק מאותן סיבות של ילודה מבוקרת (ותאמין לא המצאתי אותן ארגונים המתנגדים לחוק נעזרים במחקרים ובמספרים שקשה להתווכח איתם.) גם בלייר בעצמו מתחמק כששואלים אותו לגבי הפיקוח על ילודת השועלים - תבניו דבר אחד זה לא חוק לרווחת בעלי החיים - האנגלים אלופים בזה - זה חוק אנטי מעמדתי. בכל מה שקשור לזכויות בעלי חיים אנחנו רק יכולים לקנא בבריטים - שם מרכזי ה RSPCA (כמו צער בעלי חיים) נראים כמו הפנסיונים בתשלום שלנו.

לציד השועלים באנגליה אין שום קשר

לפיקוח על ילודת שועלים. מדובר במסורת בת מאות שנים של האריסטוקרטיה האנגלית. האריסטורקטיה הזו רואה את הנסיונות לאסור על ציד כנסיונות להורידה ממעמדה, ולפגוע בה. זהו הרקע לפעולות ה-Countryside Alliance כנגד החוק. ציד השועלים, בניגוד להרג חיות בר לשם פיקוח על האוכולוסיה, נעשה באמצעים אכזריים במיוחד: השועלים נקרעים לגזרים ונטרפים על ידי כלבים שגודלו ואולפו לכך במיוחד. בעיני האריסטוקרטיה, זהו "ספורט ג'נטלמני" שמקושר לתכונות אישיות "אנגליות" מסויימות. אין לכך ולא דבר עם פיקוח על אוכלוסיית השועלים. קרא גם את דבריו של ווטרס על הנושא, ותראה מאיפה זה בא. שים גם לב שמתנגדי הציד בבריטניה אינם מתנגדים לפיקוח על ילודה, ולא פועלים כנגד הרג בעלי חיים אחרים מטמי פיקוח על ילודה.

Shakty

New member
בעצם אנחנו אומרים אותו דבר - זה חוק

נקמני ותו לא - בין אם ציד השועלים הוא בסדר או לא זה 'חוצה מייסה' - בלייר פשוט נכנס חזיתית בשמרנים.

לא בדיוק אבל בערך

התמיכה בקרב הציבור האנגלי בחוק היא מאסיבית. הצעת החוק עברה לאחר שנים שבהם הלייבור (וגם השמרנים) היססו וניסו בעצם לעצור את דרישת הציבור, כי לא רצו להראות כמי שיוצאים כנגד המעמדות ה"עליונים", ובמיוחד משפחת המלוכה, שמשתתפת בפועל בציד. בלייר לא היה ממש בעד החוק הזה, אבל בסוף גם לו לא היתה ברירה. כן, יש כאן עניין מעמדי ברור. האריסטוקרטיה האנגלית איבדה את מעמדה וכוחה עם מלחמת העולם השניה והרפורמות החברתיות שבאו בעקבותיה, וציד הוא אחד הסממנים/גינונים האחרונים שהיא שמרה. לרוב המוחץ של האנגלים זה לא אומר כלום, והדאגה לחיות בקרב האנגלים היא בלאו הכי כמעט דת. אולי כדאי להוסיף עוד כמה מילים לגבי ווטרס והציד: באותו ראיון גדול שנתן ווטרס בנושא הזה לפני כמה שנים, הוא ציין שהעניין שלו בנושא החל בעצם רק לאחרונה, לאחר שמצא יומן שכתב אביו בנעוריו, שם סיפר האב על השתתפותו-שלו בציד. מאחר ואנו יודעים מה טיב היחסים הסבוכים בין ווטרס לאביו, זה לא ממש מפליא שהוא אימץ לעצמו את העניין - אבל שוב, הוא אימץ אותו רק כרעיון. היינו, יש לו תפישה רומנטית מסויימת לגבי הציד, כפי שיש לו תפישה רומנטית לגבי דמות אביו הנעדר. ווטרס אינו משתתף בציד בפועל, וכפי שכתבתי למעלה, זה לא ממש מפליא אותי. הוא לא מסוגל.

One Echoe

New member
עם כל זה,

האקט עצמו לא מוסרי ומבחיל. אם ווטארס מסוגל לזה, מבחינתי הוא בנאדם דוחה. אני לא מסוגל לשמוע על זה, אז לעשות את זה? אלוהים.

למעלה