וויאג'ר

n i v1

New member
וויאג'ר

אתמול היה לי יום של וויאג'ר. ראיתי את 8 הפרקים האחרונים של וויאג'ר שאהבתי מאד. אני רוצה להתעקב רגע על Q2 שלא ראיתי בעבר ושהיה טוב במידה יוצאת דופן (דה לנסי שחקן משגע שממש הפך להיות חבר של הצוות) והפרק האחרון- endgame אז בנוגע אליו, נראה לי מוזר שפתאום בלי שום אזהרה צ'אקוטי ושבע יוצאים כבר לדייט שלישי. איפה היה הדייט הראשון? מתי? מעבר לזה- להחזיר את ניליקס בפרק האחרון לדקה וחצי של צילום מסך עם שבע זה נוראי בעיני, שלא לדבר על זה שלא הבנתי איך הם חזרו לארץ אחרי שהם פוצצו את הטראנס וורפ האב והחיישנים שלהם אמרו להם שהם בכל זאת עדיין בדלתא קוואדרנט. יותר מזה- לא הבנתי איך הכדור הבורגי יצא לפניהם אם הם היו לפניו, הבנתי שמסת חלליות פוצצה אותם ביציאה- אבל באמת- שוויאג'ר תצא אחריהם?? וכמובן, השניה האחרונה של הפרק- לא יכלו לסדר איזו פרידה נעימה של עוד חצי דקה? מה דעתכם?

Moshe972

New member
ב DS9 הם ארגנו פרידה מכובדת ביותר

יותר מב TNG TOS ENT ובוודאי VOY

n i v1

New member
פרידה מכובדת

הפרידה בחע9 באמת היתה מכובדת, אבל בדור הבא לא היה יכול להיות סיום הולם יותר. בשאר אתה צודק

פאגאן

New member
לא מדויק

משה, הפרידה ב-TNGהייתה הקלאסית ביותר, משחק הפוקר האחרון של הצוות ואפילו פיקארד מצטרף לגבי ENT, פרק הסיום מעבר לזה שהיה לא חכם, הרי שלפחות עשה רק טוב בהזכירו סדרת טרק אמיתית ב-TOS פשוט לא צילמו את TURNABOUT INTRUDER כפרק סיום והוא התנהל כפרק אחרון לכל דבר. הפרידה האמיתית הייתה בקולנוע.

CAT4

New member
אני אוהב את זה ככה

הגענו הביתה הבורג מתו לא צריך לבנות המשך לטעמי האישי זה הרבה הרבה יותר טוב מהסיום הגרוע של DS9

n i v1

New member
תשמע

שנים לא ראיתי את הסיום של חע9, אבל לקרא לו גרוע זו תהיה הגזמה פראית

Bajoran Priest

New member
האחרון של וויאג'ר...

24.3.04 כן,כן, אנשים ואנשימיות, סוף כל סוף צפיתי בוויאג'ר עד תומה, ואני בטוח שכווללםםםם רוצים לשמוע את דעתי בעניין. (וואו, דז'ה וו) מה אני יכול להגיד? אהבתי. אני יודע שהטענה העיקרית כנגד הפרק היא חוסר מקוריות. לפני שאגיב לנושא זה, אתוודה שכבר ממזמן ספויילר לי שהפרק יכלול מסע בזמן של ג'יינוויי מהעתיד וכמו כן שחזרתם הביתה של החבר'ה מוויאג'ר תתבצע בעזרת טכנולוגיית בורג(שלא לדבר על עצם העובדה שהם יחזרו הבייתה). ולמה זה חשוב?- כי יכול להיות שזהו מקרה נקודתי שבו הספוילר דווקא הוסיף להנאה ומנע ממני להתאכזב מ"סוף לא מקורי". לא יודע, מדובר בהנחה היפוטית, אבל חשבתי שראוי לציין זאת מראש. (ושאף אחד לא ייקח את זה כרשות להתחיל לספיילר!). אז ככה- בקשר לעובדה שהוויאג'ר חזרה לבית- אני חושב שהסדרה לא יכלה להסתיים עם תוצאה אחרת. בקשר לעובדה שלחזרתם הבייתה היו קשורים רצף הזמן החלל והבורג, נכון, זה חומר די משומש, אבל איזה סיום מתאים יותר לרוח הסדרה יכול היה להיות? אודה ואתוודה, ניחנתי באהבה לפרקי "עיוותים ומסעות ברצף הזמן חלל" של וויאג'ר- אני חושב ש*כולם* היו טובים+. בקשר לבורג, היו צריכים לסגור איתם איזשהו מעגל, לא? ויש לציין שהבורג כלל לא הופיעו, לשם שינוי, במהלך העונה, פרט לפרק הראשון, והאחרון הכפול. הפרק עצמו עשוי מצויין. ההצצה לעתיד, מלבד העובדה שהיא הגורם לשובה של וויאג'ר הבייתה, מאפשרת לנו באורח אירוני גם לראות כיצד יתפתחו הדמויות, ואילו מעגלים ישלימו- לאחר שובם. אמנם מדובר בעתיד אלטרנטיבי שכמובן ישתנה, אבל אין מניעה שדברים מסויימים לא ישארו דומים. טום ובלאנ'ה כזוג נשוי ומאושר, כשטום הוא סופר(?) מהוגן ומצליח(בניגוד לצעירותו הפרועה והכושלת) ובלאנ'ה היא דיפלומטית בשירות הפדרציה(ניגוד חד לדמותה בתחילת הסדרה, כחברת מאקי מרדנית השונאת את הפדרציה, ובמיוחד א סטאר-פליט). ילדתם של טום ובלאנ'ה נראית כבחורה בטוחה בעצמה ומצליחה(בניגוד לחששותיה של בלאנ'ה כשנכנסה להיריון) שלא לדבר על כך שהיא פועלת בשירות סטאר-פליט, משלימה את המעגל של הוריה; הדוקטור(ג'ו?...מזל שזה עתיד אלטרנטיבי:) נראה כאילו השלים את הפיכתו ליצור עצמאי למהדרין, וגם אם אישיותו נשארה כשהייתה, הרי שכעת הוא "אדם" נשוי, ממציא מצליח ויש דוגמאות לכך שהסביבה מתייחסת אליו בכבוד, אם לא הערצה. טובוק זכה לעתיד אלטרנטיבי קודר, אבל זה ישתנה בעתיד "הממשי"; הארי נהייה סוף כל סוף קפטן, והמשחק בין הארי מההווה("אתה אולי תהייה קפטן יום אחד, הארי, אבל לא היום", אומרת ג'יינוויי) לזה מהעתיד הוא חביב ביותר. צ'קוטה וסבן נשואים בעתיד, אבל מתים. התסריטאים הצליחו להתחמק באלגנטיות מלהראות לנו את סבן בעתיד(תודה, ריק,בראנון וקנאט'). הייתי רוצה לראות את איצ'ב ונעמי המבוגרים, אבל ראינו אותם מוקדם יותר בעונה בעתיד אלטרנטיבי אחר(כמה כאלו היו בוויאג'ר, אניוואי?:), אז ניחא. נקודות אחרות בפרק: *אחד הדברים הטובים בפרק היה התחבטות בין הקפטן לאדמירל בנוגע להחלטות שהיא קיבלה במהלך הסדרה. תמיד מדברים ומבקרים את ג'יינוויי על החלטותיה, בעיקר אלו שגרמו לצוות להיתקע ברביע דלתא. ובכן, הפעם היא מבקרת ומתווכחת עם *עצמה*. נראה כי בעתיד, בסופו של דבר, הלחץ, התסכול, הכאב על אובדנם של אנשים יקרים הכריע את ג'יינוויי וגרם לה לראות את טובת הצוות שלה לפני טובת הגלקסיה. בסופו של דבר העניינים מסתדרים לשביעות רצון כל הצדדים והעוגה נאכלת בעודה שלמה, אבל עדיין השאלה המוסרית העקרונית לגבי האם מותר לשנות את ציר הזמן על מנת להיטיב עם חלק מהאנשים שרירה וקיימת. באותה מידה שסבן מתה בעתיד אלטרנטיבי, יכול הארי קים שבאותו עתיד גדל להיות קפטן למות אחרי שובם לכדוה"א. אי-אפשר לדעת. אבל קפטן ג'יינוויי מההווה קיבלה מבחינתה את החלטה הנכונה והצליחה להחזיר את צוותה הבייתה, עם קצת עזרה מעצמה העתידית. *בקשר לבורג- אין הרבה חדש תחת השמש, אבל איכשהו דווקא הכניסה הפתאומית משהו של המלכה ועבדיה לפרק הוסיפה הרבה למתח והעניין. הסצינה בה נפגשות המלכה וג'יינוויי העתידית זו מול זו הייתה מצויינת, וסוף כל סוף פוגעים בבורג מכה אנושה, מכה שממנה אולי לא יתאוששו. הדיאלוג בין המלכה לסבן היה חלש יותר, לדעתי, אבל אי אפשר להשיג הכל. *עוד נקודה נחמדה בפרק היא הפיתוח בדמותו של עוד מישהו, שעלילתו חוזרת עוד לימי הדור הבא, וזהו בארקלי- בעתיד האלטרנטיבי אנחנו רואים בארקלי בוטח וסמכותי, רחוק מאוד מבארקלי השביר שאנחנו זוכרים מהאנטרפרייז די וגם קצת מוויאג'ר. *אירונית למדי הייתה העובדה שדווקא הארי ניסה למנוע מהאדמירל לחזור לעבר ולשנותו. זאת משום שלהזכירחם, בפרק Timeless היה זה דווקא הארי שחזר להציל את וויאג'ר מאבדון מעתיד אלטרנטיבי אחר(פרק מצויין), ואז מי שניסה לעצור *אותו* היה קפטן לה-פורג'. חתיכת מארג של עתידים אלטרנטיביים יש על ציר הזמן חלל הזה, אה? *אני לא אוכל להתחמק מהעניין של הצמד צ'קוטה את סבן, הא?.. נו, טוב. עוד אחד מהזיווגים המוזרים בעולם הטרק. לפחות היה פרק שהכין אותנו לזה. (ושוב, ידעתי על זה כספויילר, אז לא בטוח איך זה היה משפיע עליי במידה ולא הייתי יודע). *פרט לכל זאת הפרק עשוי בצורה מותחת ומעניינת, ובאמת הייתי במתח למרבית אורכו, כולל הסצינה עוצרת הנשימה שבה הוויאג'ר פשוט, *מגיעה לרביע אלפא*. קשה להאמין, לצופים ולדמויות כאחד, וזה הועבר בצורה ראוייה. אמנם לא היה זמן, ומעט חבל, שלא הראו את הצוות *נוחת* על אדמת הארץ, אבל העתיד האלטרנטיבי ביטל את הצורך בזה, וגם נחסכו לנו רגעים קיטשיים. ואפילו היו קלינגונים.

Bajoran Priest

New member
האחרון של ח"ע...

7.9.02 נכון, קצת באיחור, לא היה לי זמן כמה ימים, אבל לא באמת חשבתם שאני לא לא אדבר על הסוף של DS9, נכון? אז ככה. קודם כל הרשו לי לומר, שכן אהבתי את הפרק הלפני אחרון יותר מהאחרון. הבעיה בחלק השני הייתה שלמעשה רוב הפרק היינו כבר אחרי השיא, אחרי שסיימו את המלחמה, והעניין עם הפא-רייתס לא היה מרגש מספיק, לא כמו שרצינו שהוא יהיה. והפרק היה קיטשי ברובו, עם כל הפלאש בקים, והפרידות. אני חייב לומר שהתרגשתי. הסצינות האלו כן(!) גרמו לי להתרגש. חסרה לי ג´דזיה בפלאש-בקים- לא בגלל היותה סלע קיומה של הסדרה, אלא בגלל שזה טיפה עיוות את הפרספקטיבה של הזמן. אהבתי את ג´ייק בתור צעיר, וכו´. ועדיין זה היה קיטשי. והייתי מעדיף לראות פרטים נוספים על הפוליטיקה ועל המעצמות ופחות קטעי פרידה. אבל מה היה קורה אם לא היו קטעי פרידה? האם אז לא היינו מתלוננים על זה? מה שבטוח, השיר של ויק פונטיין היה מיותר. הצטערתי כל כל שנייה שלא נוצלה לעוד קצת עלילה. אבל מצד שני- היה צריך איזה סצינה של כולם ביחד פעם אחרונה לא? אני לא יודע...!! פשוט מה שקרה, שהיו יותר מדי לסגור בזמן קצר מדי. המלחמה. הברין. הפא-רייתס. משימתו של השליח. האזהרה לא להתחתן עם קסידי כי זה יביא אונלי סורו. גול דוקטא וקאי וין. המחלה של המשתנים. עתידם של וורף ושל מרטוק בתור הקנצלר החדש(כמעט לא הזכירו את זה), עתידם של הקרדסים לאחר המלחמה וההרס ולאחר מות דאמר. ומה עם גראק? לפחות עניין הפרנגים נסגר בפרק השני לפני אחרון. ואובראיין שעוזב. ובאשיר ואזרי. וקאי חדש אחרי קאי וין. ו-הרשימה נמשכת. יותר מדי! כל אחד היה רוצה שדברים אחרים יבלטו יותר על האחרים. אנשים כמוני, וכמו טרקרים רבים אחרים היו מעדיפים שעניין המלחמה והפא רייתס יודגש יותר, ולכן אהבתי יותר את הפרק הקודם. היו בו סצינות דרמטיות להחריד- המשתנה הנקבה מורה להשמיד את כל הקרדסים. לגט בורוקה מוצא נגרר ומוצא להורג. קרדסיה מופצצת עד היסוד. הקרדסים מתנפלים תוך קיפוח חייהם על בסיס הדומיניון בצעקות For Cardassia! הקרב המרשים. כל זה היה טוב. גם לא השיא של הסדרה, אבל טוב. הבעיה התחילה מהרגע שבו "עבדו עלינו" בסוף הפרק והבטיחו כביכול קרב נוסף עם הדומיניון לכיבוש קרדסיה. "ההבטחה" הזאת נעשתה על מנת לצור כביכול מתח לקראת הפרק האחרון, אך לא מומשה. וכאן מתחילה האכזבה. הפרק האחרון התמקד באמירת שלום לדמויות, ובכך הייתה הדרמטיות שבו, אך האכזבה לצופים שחפשו עוד פוליטיקה, עוד עלילה. עוד DS9. צופים שאולי התעניינו יותר בעניינים הבינ-אישיים אולי נהנו מפרק זה יותר. וכמובן היה העניין שכל עניין הפא-רייתס, הנביאים, וסיסקו לא היה מסובך מספיק, לא היה מורכב מספיק. במהלך כל הסדרה נבנה מתח בכל להיות סיסקו השליח, וציפינו שהעניין יהיה מורכב ויוסבר אולי לבסוף. חשבנו שכך יהיה, אבל בסוף לא היה זמן...גרר... שרה אמנם אמרה שמשימתו של השליח נשלמה, אבל למעשה היא לא. להזכירכם, הנביאים גם אמרו את זה בעונה השישית, לאחר שסיסקו שבר את האבן ההיא ושחרר את הפא-ריית והנביא שביצעו דו קרב בתחנה. בפרק The Reckoning. אולי זה פשוט מן דבר כזה שהנביאים אומרים לסיסקו אחרי שהוא משלים אחת מהמשימות המרובות שלו? וכאמור, הוא באמת הולך לעבור עכשיו סדרת אימונים בדרך ל-משהו... אז אולי העניין כן מסובך. אולי הפא-רייתס יחזרו. אולי גול דוקאט יחזור. הבעיה היא שלא נראה את זה. אני חושב שהיה עדיף לחבר את חלקים אחד ושניים של הפרק הכפול האחרון ולהוסיף להם רבע שעה. תחשבו על זה- בלי להתבאס שלא היה קרב בסוף, לראות א קירה וגראק פורצים לחדר של המשתנה מיד אחרי הסצינה הקודמת כשדאמר מת. להרחיב טיפה את עניין סיסקו והנביאים. להרחיב יותר על מה קרה עם הקרדסים, קלינגונים, רומולנים ודומיניון. מה יהיה עם הג´מהאדר למשל, עכשיו? ורק בסוף כל הפרדות והפלאש בקים, וההתרחקות מהתחנה בהילוך איטי, שזה באמת מרגש, גם אם קיטשי. אז נכון, הפרק האחרון היה קיטשי, קיטשי מדי. ולא סגר מספיק דברים. העלילות לא מיצו את עצמן. אבל הוא לא היה גרוע. ואני מסרב לקבל אמירות כמו "איזה סדרה חרא זאת DS9, תראו איזה סוף גרוע היה לה, בכלל לא כמו tng". לא שופטים סדרה על פי הפרק האחרון שבה, ולא ע"פ הפרק הראשון, אלא על פי כל מה שבאמצע. והמסקנה הסופית היא- שצריכים סרט של DS9. ואם זה בלתי אפשרי- צריך מיני-סדרה של DS9. זה היה יכול להיות הפיתרון המושלם. אז אוקיי, עוד עונה היא, כנראה, לא באה בחשבון. שבע שנים זה מכובד. אבל מיני-סדרה מתוקצבת הייתה יכולה להצליח וגם לתת לDS9 את הגראנד פינאלה הראויה לה, או המשך אשר יספק את כל תאבי ההמשך והפרטים על כל מה שקורה אחר כך. כל זה כנראה לא יקרה, ונתראה בשידורים החוזרים. תמיד יהיו לנו השידורים החוזרים(אני מקווה). ואולי יהיו איזכורים ל-DS9 בנמסיס. להזכירכם, מדובר פה על רומולנים, מה שעושה את האפשרות לסבירה בהחלט. ולכו תדעו, אולי אפילו באנטרפרייז יארגנו איזה מסע בזמן לבר של קווארק, או לקארדסיה המשתקמת. אולי. ואולי לא. נתראה בשידורים החוזרים, כבר אמרתי?

וואו, שכחתי שהתעצבנתי עד כדי כך...

זכרתי שלא הייתי מרוצה מהסיום אבל שכחתי עד כמה. אח, משה, טוב שאתה פה לעורר מחדש את הנוסטלגיה.

Bajoran Priest

New member
those were the days....

כשלראות את הסוף של סדרת טרק עוד לא היה משהו של מה בכך, כלחלקנו עוד לא היו בגרויות.... תמימות שכזו. לאן אבדה ללא שוב?

למעלה