וויאטנם ותאילנד ביולי-אוגוסט

T o m c o

Member
מנהל
וויאטנם ותאילנד ביולי-אוגוסט חברים,
אמנם אני כאן הרבה, אבל התקופה הזו בשנה לא מוכרת לי בכלל...
רוצה להבין מבחינת מזג אוויר - מה קורה בתקופת יולי-אוגוסט.
באיזה אזורים פחות מומלץ להיות בתקופה זו?

T o m c o

Member
מנהל
אני הייתי בפברואר, אפריל, מאי וספטמבר. את החודשים יולי ואוגוסט אני מכיר רק בארץ...

sani48

New member
לגבי תאילנד בצפון בתקופה הזו בדרך כלל נחמד מאוד,הכול ירוק ויפה,ובאיים יש עדיפות גדולה לצד של קוסמוי וקופנגן,בפוקט וקופיפי פחות מומלץ(למרות שזה גם עיניין של מזל)

יולי אוגוסט בתאילנד בחודשים יולי אוגוסט בתאילנד יורד גשם , זאת העונה הגשומה אך יחד עם זאת, תאילנד היא מדינה טרופית והכל עניין של מזל, אם יש מונסון באותו איזור יורד הרבה גשם באותם ימים ואם אין אז נחמד לטייל, והגשם יורד בהפוגות.
בקוצ׳אנג, לא מומלץ לשהות בתקופה זו, הגשם שם לא מפסיק לרדת.
הצפון מאוד ירוק בתקופה זו.

sahchar

New member
הייתי השנה ביולי אוגוסט בתאילנד לאוס ויטנאם בתאילנד אפשר לטייל כל השנה ללא בעיה, בלאוס יולי אוגוסט זה העונה הגשומה כך שחלק מהאטרקציות (וואנג ווינג למשל) סגורות אבל אפשר לטייל בצורה חופשית. רק תצפי לגשמים, חלקם אפילו במשך כמה ימים רצוף.
בנוגע לויטנאם. בצפון גשום. אבל שוב זה עניין של מזל. בסאפה היה לנו יומיים שמש ושלושה ימים של גשם שוטף, כנ"ל בהאלונג ביי.
במרכז ויטנאם מזג האוויר ביולי אוגוסט בסדר גמור, סיכוי לגשם אבל יש הרבה ימים מעוננים או עם שמש. לנאטרנג למשל יולי אוגוסט זה שיא העונה.
הדרום גם גשום אבל פחות מהצפון. לדלתא של המקונג לעומת זאת לא כדאי ללכת ביולי אוגוסט.
לסיכום, יולי אוגוסט זו לא העונה האידיאלית לדרום מזרח אסיה בגלל שזו העונה הגשומה והמחירים עולים בגלל החופשות של האירופאים/אמריקאים/ישראלים. עדיף לנסוע במאי יוני. לעומת זאת, אם יולי אוגוסט זה הזמן היחיד שאת יכולה לנסוע (כמו רובנו) אז אל תוותרי. תסעי, תהני, תקני מעיל גשם ומטרייה והכל יהיה בסדר..

T o m c o

Member
מנהל
קודם כל אני בן. את חלק מהמקומות שהזכרת אני מכיר, כבר הייתי בהם, למעשה בכל מה שהזכרת, אני שואל כי אני כן מתכנן איזשהו סיבוב נוסף באיזור, ורוצה לנסות לתכנן באזורים פחות בעייתיים...

למעלה