וויזה לתינוק שנולד באוסטרליה - קצת דחוף...

happy traveler

New member
וויזה לתינוק שנולד באוסטרליה - קצת דחוף...

שלום לכולם,
אני גרה באוסטרליה משנת 2013 על וויזת PR. בשנת 2015 ילדתי כאן את בני הבכור במלבורן.
אני נוסעת לישראל בעוד חודש, והוצאתי לבני דרכון ישראלי, אולם לא ברור לי אם אני צריכה להוציא לו וויזה אוסטרלית גם?
האם הוא אוטומטית PR?
איך ייתנו לו להיכנס בחזרה? אין לו דרכון אוסטרלי והישראלי דרכון חדש שעדיין אין בו כלום.

לא מצאתי שום דבר בנושא - מה עושים ?

תודה.

ANZ1

New member
מזל טוב הבן שלך אזרח אוסטרלי

אם הבן שלך נולד באוסטרליה ואת היית באותו הזמן PR אז הבן שלך נולד אזרח אסטרלי,
את לא צריכה להוציא לו ויזה אוסטרלית, את צריכה להוציא לו דרכון אוסטרלי.

happy traveler

New member
אז עידכון לאיך זה נסגר

לקטנצ'יק חייבים להוציא דרכון אוסטרלי, אין וויזה כלשהי שתתאים אפילו אם ההורים PR. כדי להוציא את הדרכון צריך להראות במשרד הדרכונים:
1. תעודת אזרחות - Evidence of citizenship
2. תעודת לידה מקורית.
ורק אז ניתן להוציא דרכון. הבעייה שלנו הייתה שלא היה מספיק זמן להמתין לתעודת האזרחות (לוקח 3 שבועות), ומה שגילתי הוא, שאם מבקשים הוצאת דרכון בהליך מהיר, משרד הדרכונים יתקשר למחלקת ההגירה ויבקש אישור להוציא דרכון זמני, וזאת במידה והוגשה בקשה לתעודת אזרחות (טופס 119).
שילמתי על הדרכון 127$ ועל הליך מזורז עוד 127$ וקיבלתי את הדרכון בזמן.

מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לשלוח בפרטי.

בקשר ליצאיה עם דרכון ישראלי, אין בעייה. הבעייה היא בחזור וגם לא באוסטרליה.
בהחלט ייתכן שלא יעלו אתכם על הטיסה לאוסטרליה אם אין לכם אפשרות להוכיח שאתם בעלי וויזה או אזרחים - שזה הימור דיי גדול. מבירור שעשיתי, במקרה וחברת התעופה כן מטיסה אתכם, ממשלת אוסטרליה קונסת אותה ב - 10000$ ובמידה וצריך להחזיר נוסע, זה על חשבון חברת התעופה.

ANZ1

New member
מזל טוב הבן שלך אזרח אוסטרלי

אם הבן שלך נולד באוסטרליה ואת היית באותו הזמן PR אז הבן שלך נולד אזרח אסטרלי,
את לא צריכה להוציא לו ויזה אוסטרלית, את צריכה להוציא לו דרכון אוסטרלי.

happy traveler

New member
אני יודעת את זה

כבר קראתי שכל תינוק שנולד אחרי 1986 באוסטרליה להורים שהם בעלי תושבות אוסטרלית (PR) הוא אוטומטית אזרח אוסטרלי. הבעייה שלא אספיק להוציא לו דרכון בזמן. גם אם אבקש ואשלם על הליך מהיר, הדבר שלוקח זמן זה הוכחת אזרחות אוסטרלית (בקשה שצריך להגיש לפני בקשת דרכון) - וזה לוקח מינימום 10 ימים (לצערי הטיסה דחופה ולא יכלתי לתכן מראש).
יש רעיונות מה אני יכולה לעשות?

האם מישהו היה בסיטואציה?

ANZ1

New member
דברי עם פקיד במשרד שמטפל ברישום

בטוח שיש מספרי טלפון, וזמן קבלת קהל, תגשי או דברי איתם בטלפון,
תגידי שהבן שלך האזרח לא נרשם עדיין ואתם צריכים לטוס עוד חודש, מה לעשות ?
אגב לא ברור לי מה הבעיה, לוקח לרשום אותו כאזרח אוסטרלי 10 ימים, אתם תטוסו עוד חודש, עוד 10 ימים תקבלי תעודת אזרחות לבן שלך, זה כבר יהיה מספיק כדי להכנס לאוסטרליה, גם אם תטוסו עם הדרכון הישראלי שלו, למרות שאני מניח שיתנו לכם תעודת מעבר כלשהיא.
בכל מקרה ויזת תייר זה לא דבר רלוונטי, היא לא מיועדת לאזרחים, בדיוק כמו שאת בתור ישראלית אסור לך לבקש ויזה לישראל גם אם איבדת את הדרכון.

pixie66

New member
רישום לידה

כשהבן נולד - לא נעשה רישום לידה?

אם כן, היית אמורה לקבל תעודה המעידה על הרך הנולד being Aussie

אם לא - את צריכה ליצור קשר עם משרד הרישום:
Registry of Births Deaths & Marriages באזור מגורייך ולהגיש בקשה להוצאת תעודת לידה. זה עולה כסף. זה יעלה יותר כסף אם את צריכה את התעודה בדחיפות.

הכל אפשרי - זה רק שאלה של כמה זה יעלה לך.

droryonit

New member
Similar situation – forgot passport

I flew to Israel with my daughter and forgot her Aussie passport at home.
I was asked about this on the way out of Australia and told them I left it at home. I was told to expect delays on the way back dur to this.
On the way back, we were not allowed to board the flight until they got hold of someone from Australian immigration to confirm my daughter is Australian.
&nbsp

למעלה