וויזת הגירה (גרין כארד) מהר ובטוח?

lioros72

New member
וויזת הגירה (גרין כארד) מהר ובטוח?

היי, אני ישראלי נשוי לאמריקאית ישראלית ורוצים להתחיל בתהליך מעבר לארה"ב... יש לי איזושהי הצעת עבודה על הפרק שהייתי מוכן לעשות הרבה בשביל לקבל, אך מבחינתם יש לי אישורים וכו'... בכל מקרה, אני מחפש להבין מה הדרך המהירה והחלקה לקבל אישור עבודה בימים אלה... קראתי את ההפניות לגבי התהליך (I-130, תמונות, G325A) וכן הלאה (תעודת יושר בדיקות רפואיות, I864 + I864A)... הייתי רוצה לדעת איך אוכל להכנס ולצאת מארה"ב בזמן שהבקשה בטיפול (ואם בכלל)? וכן מהו הזמן המהיר ביותר לקבלת אישור העבודה במידה וברשותי SSN (אמי ז"ל הייתה אזרחית אמריקאית) העניין הוא שהצעת העבודה היא די מיידית ולכן הייתי שמח לזרז את התהליכים כמה שיותר. נ.ב. שמעתי שהתהליך בקונסוליה בירושלים מהיר הרבה יותר? תודה - ליאור

The Other One

New member
אם יש לך כל המסמכים

משך התהליך יכול להיות שבועות ספורים (שבועיים - שלוש). אבל רק בתנאי שאכן כל המסמכים בידך. אם תסביר מדוע אתה זקוק ללהליך מהיר סביר שיעזרו לך בשגרירות בתל אביב. אם אתה מקבל את אישור ההגירה מחוץ לארה"ב תוכל להגיש עם הגעתך בקשה לSSN שבדרך כלל לוקח עד שבועיים לקבל. האינפורמציה הנ"ל נכונה ללפני ה 11 בספטמבר. בהצלחה

doronf65

New member
מנהל
משך הזמן

נתחיל לדבר על מה שאני לא יודע, זה הרבה יותר קצר: לגבי ירושלים, לא שמעתי על זה בפורום. אולי מישהו אחר יודע. עכשו לגבי מה שיש לי נסיון: לגבי SSN: אם אין לך עכשו, אז אמך ז"ל לא רלוונטית כרגע. אתה מתחיל מהתחלה, ככל ישראלי ללא קשר לאמריקה, אשר נשוי לאמריקאית. לגבי כניסה לארה"ב בזמן התהליך: אתה יכול לעשות זאת באמצעות ויזת תייר שאני מעריך שיש לך. גם אם אין - תוכל לעשות אחת תוך כשבוע. גש לכל משרד נסיעות ויעלה לך 600-700 ש"ח. אני מניח שיש לך עבודה מסודרת עם תלושים של 3 חודשים לפחות ולכן אין כל בעיה צפויה. בסוף התהליך של ההגירה, אתה מתראיין ובאותו מעמד מבוטלת לך ויזת התייר כי אתה מקבל במקומה ויזת הגירה. ויזה זו תגיע תוך 2-4 שבועות, ורק בשלב זה אין לך אפשרות טכנית להיכנס לארה"ב. אבל גם במצב זה אתה יכול להסביר את המצב למראיינת ויימצא פתרון. הם בעדך. לא נגדך, והם עוזרים. דבר נוסף: SSN מופק לך ברגע שהפעלת את ויזת ההדירה בנמל הכניסה שלך לארה"ב. אם ביקשת את האופציה הזו בטפסי ההגירה. תקפיד. לי לקח לפני פחות מחודש 6 ימים לקבל אותו, כולל יום הכניסה ויום הקבלה, וכולל סופשבוע באמצע, כלומר סה"כ 3 ימי עבודה. ממש מהר. לגבי כל תהליך ההגירה, אני מצרף לך עוד לינק, שמתאר את כל מה שאני עברתי, כולל זמנים. אתה מוזמן לשאול עוד שאלות. בהצלחה! דורון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=26638657

amits6

New member
לפי דעתי ויזת תייר

תהיה שגיאה. ישנה ויזה שנקראת ויזת ארוסה K-1 זה אומר שאתם חייבים להגיש את המסמכים בארה"ב 3 חודשים מיום הכניסה. במקרה זה אין צורך לשכנע אף אחד (כמו בויזת תייר) רק להוכיח שאתם התחתנתם ומוכנים להגיש טפסים בארה"ב.

lioros72

New member
SSN ושאר עניינים ../images/Emo13.gif

תודה על התשובות המפורטות בהחלט! רציתי רק להבהיר עניין אחד, יש ברשותי כבר SSN ורשיון נהיגה אמריקאי, האם הדבר יוכל להאיץ את התהליך באופן כלשהו? כמוכן רציתי לדעת מה הכוונה ב "מספר שבועות" ? והאם באמת השגרירות בתל אביב תוכל לעזור לי ולקדם את העניינים באופן מהיר אם אציג את הנתונים ונושא הדחיפות? אני שואל משום שאני התרשמתי דווקא שסובני ההגירה בשגרירות לא ששים לעזור ולקדם עניין כלשהו אם הם יכולים לעקב אותו
מישהו יכול לציין את הזמן הקצר ביותר שהוא מכיר (מנסיון) עבור תהליך זה? תודה רבה שוב !! - ליאור

doronf65

New member
מנהל
היי ליאור

תראה, עניין ה- SSN ורשיון הנהיגה לא יקדם כלום בנושא ויזת ההגירה. יש המון אנשים שבמהלך חייהם קיבלו SSN ועשו רשיון, ועכשו הם במצב שאין להם אישור שהיה או עבודה בארה"ב, בדיוק כמוך. ויזת הגירה תצטרך להוציא וזה לא ישנה כלום. מה שכן - כשאני הגעתי לארה"ב עם ויזת הגירה, באותו רגע נפתח התהליך של הנפקת SSN עבורי, ולקח 6 ימים. זה ייחסך לך. בכל הטפסים שתמלא עכשו לויזת ההגירה, אם תתבקש לתת SSN פשוט תן אותו. לגבי "מספר שבועות": אם קראת את ההפניה שנתתי לך (אם לא אז קרא שוב), תבין שרוב השלבים תלויים בך, כלומר כמה מהר תמלא את הטפסים, כמה מהר תראה מסמכי sponsorship, כמה מהר תלך לרופא, תשיג תעודת יושר מהמשטרה וכו'. הדבר היחיד שתלוי בהם הוא התאריך שהם נותנים לך לראיון, אחרי שהודעת להם שאתה מוכן עם כל המסמכים. גם זה, אם אתה מסביר שזה דחוף, הם עוזרים. מנסיון, כי גם אני ביקשתי להקדים את הראיון והם הקדימו. אני מאמין שאם היום אתה ניגש לשגרירות, מקבל ניירות, ממלא אותם בלילה ומחזיר מחר (כולל תרגומי מסמכים שאתה עושה לבד) מקבל שוב ניירות לספונסרשיפ (אותם אתה לא תריך להגיש, אלא בראיון עצמו, כך שאתה יכול לדאוג לזה תוך כדי ההמתנה לראיון) רץ למשטרת ישראל ומבקש בקשה לתעודת יושר (לוקח 10 ימים, יגיע בזמן ההמתנה שלך לראיון) רץ לרופא ואומר לו שיש לך ראיון תוך שבוע (אני התקבלתי לרופא בשיחת טלפון מהצהריים לאותו ערב, כי הייתי מאוד נחמד לפקידה שלו והיא עזרה לי), אתה תקבל ראיון לעוד חודש-שלושה (לפי העומס). אם תכתוב מייל או טלפון מנומס שמסביר את הדחיפות למה אתה מבקש ראיון מהר, זה יוקדם עוד. ייתכן שתוך 4-6 שבועות תצליח לעשות זאת. ולגבי התנהגות בשגרירות - הם נחמדים ועוזרים. חשוב שתדבר בשפה התרבותית שלהם. מנומס. בכלים שלהם. אני נתקלתי ביחס טוב, עם טיפים שניתנו לי בלי שהיו חייבים. ולגבי הערכת זמן הכי קצרה: אני שמעתי על 3 שבועות אבל זה היה עם ראיון בתקופה שלא היה עומס והראיון ניתן תוך שבוע. לבן אדם עדיין לא הגיעה תעודת היושר מהמשטרה בזמן הראיון, אבל תוך יומיים היא התקבלה בשגרירות והם טילפנו לו ואמרו לו שויזת ההגירה בדרך. הערה נוספת: גם אם לא הכל מושלם בראיון, זה לא נורא. הם נותנים לך נייר עם רשימת השלמות ואתה צריך להשלים. ואז ברגע שיש לך אתה מחזיר והעסק רץ. כך אתה חוסך זמן של המתנה לראיון כי אם תחכה שיהיה לך הכל ואז תבקש ראיון תבזבז זמן המתנה. ועוד טיפ: נסה שאשתך האמריקאית תהיה איתם בקשר רוב הזמן, הם הרבה יותר נחמדים לאזרחים. שהי תנסה להקדים את הראיון וכו'. בהצלחה! דורון

shampo

New member
על זמנים ממה שידוע לי

אז ככה בנושא ההגשה דרך השגרירות אין לי ידע לפי מה שאני יודע מתוך ארה"ב תקבל רשיון עבודה 90 יום לכל המאוחר מיום הגשת המסמכים תוזמן למשרדי ההגירה לצילומים ויש לך רשיון עבודה לשנה ומאחר שיש לך SSN נחסך ממך זמן ההמתנה להנפקתו בהרבה מהמקרים אישור העבודה מונפק הרבה לפני 90 היום המוקצבים בחוק אך לפי נסיון של אנשים שונים הרבה תלוי במידת העומס של משרד ההגירה באיזורך בנוגע לכניסה ויציאה בזמן שהבקשה בטיפול ישנו תופס בקשה מיוחד לא זוכר מספר אבל קוראים לזה ADVANCED PAROLE שבמידה ואושר מאפשר לך לצאת ולהכנס באופן חד פעמי כל יצאה נוספת דורשת בקשה נוספת בכל מקרה לא משנה איזה סוג וויזה יש לך כשאתה מתחיל תהליך כזה (המידע נכון לפני השנוי בשרותי ההגירה והכללתם במחלקה לביטחון פנים ובכל מקרה כדאי להעמיק באתר האינטרנט שלהם ולהתעדכן) בהצלחה!

אפרת ר

New member
לגבי הזמנים בארה"ב

זה לא תמיד 90 יום,זה תלוי בעומס של המשרדים המקומיים. אני לדוגמא הגשתי מסמכים בתחילת נובמבר, לקח חודש רק לקבל את האישור שהם התקבלו, ואפילו מאז כבר עברו כמעט 3 חודשים ואין זכר לאישור....

למעלה