וויל סולומון נעלם?

נמשל

New member
וויל סולומון נעלם?

כך טוענים בוואלה קשה לי להאמין לאן התדרדרה מכבי תל אביב. פעם היינו שם דבר, כולם היו קופצים רק בשביל ההזדמנות להיות במכבי. היום, הם עושים טובה, מתלבטים, בוחנים אופציות, וגם אם יש הצעה כספית זהה, לא תמיד בוחרים במכבי. מה קרה בדיוק? איך חזרנו לשנות ה-90 השחונות ועוד עם תקציב אדיר? איך אפשר יהיה לשקם את הכוח שנפגע?

orenmary

New member
תקציב אדיר?

מכבי? הרי שנה שעברה התקציב של מכבי נע בין 16-18 מיליון דולר(שזה המון כסף אין ספק,אבל הכל בחיים יחסי כי גם 10000 דולר הם המון כסף בשבילי...),אבל בהתחשב בזה שבשנת 2000(!!) התקציב של פנא\צסקא.ברסא היה הרבה יותר גבוה מזה(ואז הדולר היה 4.5 שח ולא 3.3....).השנה יהיו באירופה 9 עם תקציב גבוה משל מכבי-צסקא,פנא,אולימפיאקוס(תקציב משולש ממכבי) בארסה,דינמו,ריאל(תקציב כפול) קאזאן,טאו,מאלגה( פי 1.5).ועוד כמה קבוצות עם תקציב דומה למכבי(פילזן,סיינה,פאוק).כך שלהגיד שלמכבי תקציב אדיר זה ממש לא נכון. אפשר לעשות עם התקציב הזה דברים נהדרים אם משתמשים בו בחכמה,אך בשנים האחרונות חכמה היא מיקרית ביותר בהתנהלות מכבי והכל מתנהל ע"י אגו ומה ההוא לא רוצה(אם שמעון רוצה א ישר כץ ירצה ב).כשהיו במערכת מאמנים חכמים(פיני,בלאט) מכבי פרחה כשהביאו יסמנים(ספחיאה\קטש) מכבי התדרדרה. איך התדרדרנו?כשאתה מצהיר באופן גלוי שמאמן בקבוצה לא ירוויח מחצי מליון דולר(דיוויד פדרמן לפני שנתיים),כשאתה משחרר את הכוכב הכי גדול שלך לNBA למרות שיש לו חוזה(נכון שאנתוני שחקן ענק שתרם המון,אבל מי שמסתכל מבחוץ...),כשאתה משחרר את ניקולה ומצהיר שאתה לא יכול לשלם לו כאלו סכומים(נכון שניקולה גמור ולא שווה סכומים כאלו,אבל מי שמסתכל מבחוץ...),כשאתה משחרר את יותם הלפרין למרות שהוא תחת חוזה(למרות שזה היה צעד חכם,אבל מי שמסתכל מבחוץ...),כשיש לך את שחקן ההגנה הטוב באירופה ואתה נותן לו ללכת(לזה אין תירוצים וממש לא צעד חכם),כשחקני הרכש העיקריים שלך הם גרין וחגג,להמשיך? אין פה הרתעה ושיקום כח(כשאתה מגיע לפרקט למכבי יש "הרתעה" שבזכותה היא הגיעה עם סגל רעוע ומאמן לא מאמן לגמר היורוליג),זה כסף מול כסף כל אחד יודע כמה כסף יש למכבי להציע וכמה יש לבארסה(לדוגמא) כך שאין פה עיניין של הרתעה,אם עכשיו לקבוצה יש שלוש מליון דולר תקציב לשחקן ולמכבי יש מיליון אין שום הרתעה...כך לדוגמא את אולימפיקוס כשיש לך כסף לא משנה המסורת או השם כל שחקן יבוא אלייך,כך ששם לא משחק פה תפקיד רק כסף...

‏?

`כשיש לך את שחקן ההגנה הטוב באירופה ואתה נותן לו ללכת` ...(סוף ציטוט) .יכול להיות שלמוריס היה חוזה לעוד עונה, ואני לא ידעתי ?!

orenmary

New member
מכבי נתנו למוריס ללכת

ולא לא היה לו חוזה לעוד עונה,אבל אם באמת הם היו רוצים מוריס היה נשאר!! ואל תגיד לי עכשיו שהוא מרויח המון כסף שלא מגיע לו כי זה שקר,מוריס שחקן ששווה 2 מיליון דולר(כמו שפיני ובלאט שווים מיליון דולר לעונה,אבל העקרונות והגאוה לא מאפשרת לשלם...).בו נעשה חישוב אחר הרי מכבי טענו כל הזמן שהם החתימו שחקנים משלימים קודם(שזו כבר טעות,קודם מביאים את השחקנים שהקבוצה תתבסס עליהם ואז מביאים "משלימים",הרי משלימים אמורים להשלים לא?) בכדי להשאיר כסף ל3 שחקנים יקרים,אז למה לא להשאיר את מוריס שהוא מניה בטוחה ולהביא עוד שניים(רכז ו3 או 5)?ובו נגיד שהן יחסכו חצי מיליון דולר ויביאו 4 מהNBA מי מבטיח שהוא יתאקלם?שהוא באמת שחקן כמו שהם חושבים?מה שזול עולה ביוקר... ואם כבר מדברים על כסף,תיקח בחשבון את החוזה היקר של ניקולה שנחסך,את החוזה של יותם(העלות של חגג לעונה היא חצי מיליון דולר פחות)+מיליון דולר דמי העברה(אני לא מדבר כבר על 2 מיליון שקיבלו בזמנו על פרקר),על זה שהדולר עומד היום על 3.2(במקום 4.5 חסכון של יותר מ30% תקציב) ועל הכנסות של כמעט 100 מיליון שח.

bear19

New member
בהנהלת מכבי יותר מידי שאננים בזמן האחרון

לוקח להם יותר מידי זמן להחתים שחקנים, שחקנים שהיו מועמדים למכבי חתמו בקבוצות אחרות, כאילו ההנהלה של מכבי לא רוצה שהקבוצה שלה תיקח אליפות. אולי הגיע הזמן שההנהלה של מכבי תתחלף ויהיה רק בנאדם אחד בהנהלה עם הרבה כסף.

TheWhiteTigris

New member
הוא

היה שותף לא קטן לביזיון איבוד האליפות. מצידי שילך עד לעזה. אני לא רואה ב"איבוד" שלו משהו נוראי.

למעלה