ווימבלדון - היום

tamara77

New member
ווימבלדון - היום

המשחק בין מליס ונאלבנדיין הופסק בשוויון שתיים כי נגמר האור ולכן ניתן לדבר על מה שראינו היום בחצי הגמר הראשון. לא ראיתי את המשחק (ולכן יהיה מעניין לשמוע ממישהו שכן ראה איך זה נראה) אבל משחק חצי גמר בגברים שמסתיים לאחר שלוש מערכות הוא בדרך-כלל חד צדדי. נראה שהלחץ האנגלי, הציפיה לסוף-סוף אלוף אנגלי ועוד כל מיני דברים שוב מנעו מהנמן השתתפות בגמר. למרות שאפשר להבין את הילי שמשהו בהנמן מקומם אותה, קצת חבל עליו - הרי הוא לא בן אדם רע, למעשה הוא מעין "ילד טוב אנגליה" כזה ובכל זאת (ואולי בגלל זה) זו כבר פעם רביעית בחמש השנים האחרונות (שנייה ברציפות) שהוא מגיע למעמד הזה וכושל. למה זה קורה? הסיבות, מן הסתם, רבות. יש שחקנים שהלחץ מטיב איתם תמיד, יש כאילו שמתפרקים מיד ויש כאלה, וכנראה שהנמן הוא אחד מהם, שהלחץ מביא אותם עד לחצי הגמר אבל משם זה כבר מחסום מנטאלי. אולי גם הנמן לא רעב מספיק. אין הכוונה שהוא לא רעב לנצחון בווימבלדון - אין ספק שהוא רוצה את זה. הכוונה היא יותר לרעב במובן הגשמי - הוא בא ממשפחה מבוססת, ייחוס טוב, "צווארון לבן", הכל היה לו קל ואולי קל מדי. אחד הפרשנים כתב עליו שמקבלים את ההרגשה שלא משנה אם הוא ינצח או יפסיד, הנמן תמיד ייכנס למרכבה וייסע לאחוזה המשפחתית בכפר לשתות תה של מנחה ולצוד שועלים. את כל זה אין ליואיט ולא היה לסמפראס או אפילו איבניסביץ´, כולם ניצחו את הנמן באותו מעמד בעבר. כדאי גם לאנגלים לחשוב קצת על הלחץ ההיסטרי שהם מפעילים על השחקנים הגברים שלהם. ווימבלדון הוא לא הגראנד סלאם היחיד שגבר יליד הארץ לא זכה בו כבר זמן מה. הצרפתי האחרון שזכה ברולאן גארוס עשה זאת ב- 1983, האוסטרלי האחרון באוסטרליה היה ב- 1976 והאמריקאי האחרון בארה"ב היה ב- 1999. אז נכון שבווימבלדון מחכים הכי הרבה זמן (מאז 1936) אבל הם לא היחידים, שיקחו את עצמם בידיים והיתחילו לטפח ציפיות משחקנים אחרים, אולי יותר רעבים - אולי אלכס בוגדנוביץ´?

hillly377

New member
../images/Emo39.gifוהפרחים...לתמרה

שוב מחמאות על הפרשנות הטובה, אין ספק שיש לך את זה, את שוקלת להחליף את שימרון בערוץ חמש פלוס? לי כן יצא לראות את המשחק, או לפחות חלקים שלו, כל מה שאמרת בקשר להנמן נכון אבל המשחק היה גם חד צדדי בגלל הסיבה שיואיט שיחק טניס מצויין, הוא שיחק יפה מאוד, לקח נקודות יפות והצליח להעביר הרבה את הנמן בעליותיו לרשת. הכוונה שלי היא שהתוצאה בחצי הגמר הזה היא כל כך חד צדדית לא רק בגלל הנמן, יכול להיות שאם הנמן היה משחק נגד מישהו אחר בחצי הגמר אז הוא היה מצליח יותר טוב ואולי אפילו מעפיל לגמר, פשוט נגד יריב מצויין כמו יואיט היה לו הרבה יותר קשה.

רפי2002

New member
תראו לי עוד פורום אחד

שיש בו אהבה כ´´כ גדולה בין המשתתפים....

hillly377

New member
תמרה...

למה דווקא ממני זו מחמאה גדולה? שאלה לכל אנשי הפורום: אני מצטיירת שבן אדם מריר שלא יודע לפרגן?

tamara77

New member
../images/Emo52.gifלא, לא, לא - אי הבנה

התכוונתי שבגלל הידע שלך זו מחמאה גדולה. אני לא חושבת שאת מרירה...סליחה אם זה התפרש לא נכון.

hillly377

New member
לא נעלבתי+הסבר עליי ועל טניס

זה פשוט קצת הצחיק אותי כי קראתי לפני יומיים את ההודעות שלי וחשבתי לעצמי שאני מצטיירת מאוד עצבנית וזה בדרך כלל לא נכון. עד לפני שנה לא היה לי קשר לטניס המקצועי, נכון ששיחקתי בילדותי כמה שנים טניס והכרתי כמה שמות של שחקנים גדולים (אגאסי, אדברג, סמפרס וסלש) אבל בזה זה הסתיים. שנה שעברה פתחתי את הטלויזיה וראיתי את גמר טורונטו, למי שלא זוכר, הגמר היה בין ג´ניפר קפריאטי לסרינה ויליאמס, אוטומטית בחרתי לעצמי שחקנית לעודד אותה להמשך המשחק (ג´ניפר מן הסתם...) והמשכתי לראות את המשחק, לצערי הרב, כמו שקרה הרבה בשנה האחרונה ג´ניפר הפסידה, סגרתי את הטלויזיה והמשכתי בחיי. בערך שבועיים לאחר מכן פתחתי את הטלויזיה ופתאום ראיתי שוב את אותה שחקנית משחקת במשהו שנקרא הUS OPEN, לא היה לי מושג מה חשיבות המעמד ומהו מעמד השחקנית (ג´ניפר קפריאטי הייתה מדורגת מקום שני בעולם באותה תקופה) אבל מאותו רגע התחלתי לאהוד אותה, ראיתי את כל המשחקים ביו אס אופן, נכנסתי לאינטרנט וקראתי כל פיסת מידע על אותה ג´ניפר קפריאטי ובנוסף על כל שאר השחקניות. בחצי הגמר ג´ניפר שיחקה נגד ונוס ויליאמס והפסידה, יום וחצי לאחר ההפסד הייתי בדיכאון, אחרי זה זה עבר לי אבל לא יעזור, כל פעם שג´ניפר קפריאטי תפסיד אני אתעצבן, אני אהיה עצובה ואני אחשוב שזה לא מגיע לה והיא פשוט השחקנית הטובה בעולם. אני לא יכולה להסביר למה אני כל כך אוהבת את ג´ניפר קפריאטי, יש כאלה שאוהדים אותה בגלל העבר שלה, בגלל הקאמבק, יש כאלה שחושבים שהיא יפה (?!?), אני בכלל לא ידעתי על סיפור העבר שלה כשהתחלתי לאהוד אותה ולטעמי היא בכלל די סוסה. אבל אין מה לעשות, ג´ניפר קפריאטי היא השחקנית שלי, היא יכולה להפסיד גם אלף משחקים ואני עדיין אוהב אותה ובגלל זה כשהיא מפסידה אני לוקחת את זה די קשה. טוב, פה נגמר הסיפור המרגש שלי... וגם כרגע גיליתי שמליס לא עלה לגמר, איזה ביאוס... טוב אז אני בעד יואיט!

רפי2002

New member
מה העבר של קפריאטי...?

זאת השחקנית שלקחה סמים בילדותה או שאני מתבלבל במישהי אחרת..?

hillly377

New member
אורן אתה לא מגלה לנו את אמריקה

זה ברור שיואיט ייקח והוא גם הולך לעשות את זה בשלוש מערכות בלבד.

oren987

New member
אני לא סגור שזה יהיה../images/Emo47.gif

רק בשלוש מערכות!!! אולי 4???

למעלה