וויניפג - יתרונות וחסרונות.

AlexJ

New member
וויניפג - יתרונות וחסרונות.

הייתי בהרבה ערים בקנדה, והרשם שלי מוויניפג שזו עיר רדומה, אפורה, האקלים מפחיד - בחורף (והחורף הרבה מאוד זמן) היה -39 - ההרגשה כ -48, התעסוקה לא משהוא ואפשר להמשיך ולמצוא עוד הרבה חסרונות. אבל, חלקינו עוברים תהליך הגירה בעזרת הקהילה המקומית והא אכן עוזרת גם לפני וגם אחרי הגירה. לא מוסרי לקבל בעזרתם PR ולא להמשיך מטורונטו ל ויניפג. הקהילה תומכת, לילדים יותר קל להתאקלם, מערכת חינוך יהודית לפי מה ששמעתי טובה, יוקר החיים (שכירות) יותר נמוכה וכו'. דילמה, לא ?

dannyk27

New member
באמת לא

אולי לא הייתי מפרט לאור האי דיוקים הרבים בהודעתך, אבל נחה עלי הרוח. אם מפחיד אותך האקלים, אין הרבה מה לעשות בקנדה, נכון החורף שעבר היה אחד מהקשים בכל הזמנים אבל רק ימים ספורים היו כאלו קשים ולא שמעתי על אף אחד שמת מזה כולל אלו שעובדים בחוץ. אני מניח שגם בטורונטו ואפילו בוונקובר לא רוקדים ברחובות כאשר מזג האויר לא מאפשר. אגב החורף של 2005-2006 דוקא היה נעים במיוחד וכך גם הקיץ. תעסוקה? אחד המקומות עם רמת האבטלה מהנמוכות בקנדה. רדום, אפור? בכל הערים בקנדה מקומות הבילוי נסגרים באותה שעה, נכון את את המגוון של טורונטו, אבל אני מאחל לכל אחד שיהיו לו ימים ומזומנים לסרוק את כל האפשרויות. אבל אכן כל אחד צריך לעשות את שיקוליו באשר ליתרונות החלקיים שציינת לעומת החסרונות האוביקטיביים.

בוונקובר לא רק שרוקדים

גם רוקדים בעירום ואף שוחים. ואין מצב שמזג האוויר לא מאפשר משהו לוונקובראים. בחייאת דני, עם כל חיבתך למזג האוויר של ויניפג המעטירה, וונקובר זה גן עדן בכל קנה מידה שהוא, לא רק ביחס למקומות אחרים בקנדה. אז של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על וונקובר.

dannyk27

New member
ייתכן אבל בין ללכת בין הטיפות

אני מעדיף ללכת בין הפתיתים.

dannyk27

New member
כמה פעמים שאתה

היית בוויניפג, או אולי אני טועה. אבל אני מוכן לקבל סיור מודרך ממך כל עוד זה יהיה הדדי.

אז קודם כל, כמו שאמרתי -

של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על וונקובר. השלת? 1) אני כבר לא גר בוונקובר 2) גרתי באדמונטון 3 חודשים. לפי כל הפרמטרים אדמונטון יותר נוחה מבחינת מז"א מאשר וויניפג, ואם זה ה"בקרוב", אז אני לא רוצה לדעת איך נראה הדבר האמיתי. אדמונטון לא ראוייה למגורי אדם מבחינת מז"א.

dannyk27

New member
אני אחד האנשים שעוקב

בעקביות אחר סיפור מסעותך, כך שלא חידשת לי הרבה.

shipy1234

New member
דני, האם הקהילה או הפרובינציה בודקים מי הגיע?

זאת אומרת האם ישנן סטסיטיקות כמה מתוך אלו שהגישו בפרונביציאלי אכן הגיעו לווניפג או נשארו בה מעל כמה חודשים?

dannyk27

New member
לא

ולא רק זאת בשדה תעופה, קצין ההגירה שאל אותי לאן מועדות פני (כדי שיתן לי את הטפסים המתאימים). בניירות הויזה אין שום ציון כמדומני על מניטובה, אולי רק איזה מיזה זעירה ביותר בתחתית הדף שכנראה לא מחייבת.

למעלה