וויסות גירויי תחושה

וויסות גירויי תחושה

שלום, אני צריכה מערך שיעור או תרגילים בנושא ויסות גירויי תחושה. אשמח אם תוכלו לעזור לי. אשמח לדעת או שיפנו אותי לקישור או מידע בנושא תודה רבה! ענבל

תשובה

אני סטודנטית בוינגייט, ועושה קורה בנושא הפרעות התפתחותיות... עדיין לא אמא, בדרך להיות מורה... :)

נאוה ר

New member
ענבל שלום!

אני לא רוצה להישמע תוקפנית אם כי בהתחלה כאשר קראתי את שאלתך הראשונה - לא כל כך הבנתי, את רוצה שנסביר לך איך לווסת ילד על ידי מערכי שיעור? אם זה היה כל כך קל היו לנו חיים הרבה יותר פשוטים. עכשיו שאני מבינה שאת בדרך להיות מורה עלה בדעתי שאולי את מחפשת רעיונות לפעילויות סנסוריות לילדים רגילים. האם זה באמת מה שאת רוצה? נסי להסביר את עצמך כדי שנבין.ונוכל לעזור.

כן..

כנראה שלא הסברתי את עצמי, אז- אני סטודנטית ועוברת קורס ב"הפרעות התפתחותיות" ואני צריכה להעביר סדנא, פעילות, בנושא - וויסות גירויי תחושה. אני אכן מחפשת רעיונות לפעילויות סנסוריות לילדים רגילים אך כזו שאני אוכל להעביר לכיתה בעת היותי מורה, כלומר עליי להתחשב בכך שבכיתתי יהיו ילדים עם בעיות תחושה. אני מחפשת רעיונות לפעילות, תרגילים, וכד' לאו דווקא לילדים רגילים..ולאו דווקא לילדים עם בעיות תחושה.. תודה רבה על ההתייחסות!

תשובה...

אני סטודנטית בת 26 וכך בערך גם חברי לקורס.. השיעור\ תרגילים\ רעיונות.. צריכים להתאים לילדים בגיל בית ספר יסודי.. פחות או יותר, לא משהו מוגדר..

נאוה ר

New member
ענבל ואת רוצה להכיר להם את סוגי התחושה?

ללמד אותם שתחושה יכולה להיות לא נעימה? ללמד אותם שלכל אחד יש סף תחושה אחר או מה?

אסתר86

New member
חוברת על פעילות כיתתית בנושא

בחוברת - how does your engine run? יש רעיונות לפעילויות. אני לא יודעת איפה להשיג את החוברת. צילמתי ממשהי אחרת. החוברת של mary sue williams and sherry shellenberger. הן נותנות רעיונות לשיעורים קבוצתיות במטרה לעלות את מודעות הילדים לנושא ולתת להם רעיונות לפעילויות שהם יכולים לעשות במשך היום כדי לשנות את רמת העוררות. לדוגמה, מציאים ללעוס מסתיק או לשחק עם גומיות וכדומה בשיעור כדי להתרכז בשיעור. האתר- www.AlertProgram.com בהצלחה!

למעלה