וויסות חתולים?

netbird

New member
וויסות חתולים?

חתולים נחשבים לאחד מהאוייבים הקשים ביותר של ציפורים. האם לדעתכם צריך לווסת את אוכלוסייתם כדי לשקם מיני ציפורים? אם כן, כיצד (עיקור וסירוס, הרדמה)?

netbird

New member
גם?

גם אם זה מלווה בהכחדה של מינים? חתולים הם מין שהאדם הכניס/ביסס. הלא מן הראוי שיהיה אחראי למעשיו ויווסת?

tafustafus

New member
בפורום חתולים תהיה הסכמה מלאה

על כך שיש לווסת את אוכלוסיית החתולים באמצעות עיקורים וסירוסים המוניים. צמיחתה המהירה של אוכלוסיית החתולים מהווה בעיה לא רק עבור הציפורים, אלא גם עבור החתולים עצמם. וכמובן שעברו בני אדם שאינם יודעים כיצד לחיות לצידם. בעוד הרג חתולים הוא מעשה אכזרי ולא מוסרי, סירוסים ועיקורים נרחבים יועילו לכל הצדדים: ציפורים, חתולים ואנשים.

לא הבנת,אין לי ספק שבחתולים צריכים

לטפל,השאלה היא באמת מה לעשות,כי דילול ע"י הרעלות לא בא בחשבון, האופ' היחידה שנשארה היא אכן אופ' הסירוס והעיקור,אבל עכשיו השאלה: מי יעשה את זה ומאיזה תקציב? ואני בטוח,שאם יעשו את זה,זה לא יהיה בגלל הציפורים,אלא בגלל סיבות אחרות.

tafustafus

New member
נכון

וודאי שעיקורים (שכבר נעשים בכמה רשויות מקומיות נאורות יותר) יעשו בעיקר מטעמים אחרים. יש סיבות טובות מאוד לעקר ולסרס: חתולים מתרבים מהר, וצפיפות האוכלוסיה שלהם לא רק מגבירה את המתחים והאלימות ביניהם, אלא הופכת אותם למטרד לתושבים (רעש, חדירה לבתים, וכל מיני דברים אחרים שאנשים ממציאים נגדם); במקרה של התפרצות כלבת (כפי שקרה לפני כחצי שנה בכפר סבא ובמקומות אחרים) אוכולוסיית החתולים הופכת לעתים קרובות לקרבן העיקרי, ואם מספר החתולים המשוטטים היה קטן, היה קל יותר לחסנם במקרה הצורך ובכך לשים קץ לאפשרות שהם ידבקו בכלבת. חייהם של חתולי הרחוב מסוכנים לעתים, ומניעת היוולדות חתולים נוספים חוסכת מהם את קשיי הקיום האלה. את עניין הציפורים אפשר להוסיף כטעם נוסף (שכשלעצמו לא ישכנע איש מלבד חובבי ציפורים, אך לא יזיק כעוד נימוק ברשימה). הבעיה היחידה איתו הוא שלעתים קרובות טוענים מגיני החתולים, בצדק, שנוכחותם מסייעת להיפטרות ממזיקים כגון מכרסמים ונחשים. פחות חתולים יסייעו אמנם לאוכלוסיית הציפרים, אך הדבר עשוי להביא גם לעלייה במספר ה"מזיקים". וכידוע, לבני אדם כמעט לא אכפת אלא מטובתם המיידית, ולכן צריך קצת להיזהר בשימוש בטענה זו כשמנסים לפעול למען הציפורים (או החתולים).

netbird

New member
../images/Emo6.gif

לא נראה לי... (למרות שאני מאוד אוהב כלבים)

לווסת בעזרת סירוס , עיקור והאכלה

אני בעד שכל הארץ תהיה מתקדמת כמו עיריית תל אביב שמעקרת, מסרסת ומטפלת בחתולי הרחוב שלה על חשבונה ובצורה נפלאה חתול מסורס, מעוקר בריא ומואכל לא יצוד ציפורים כשחתול מביא ציפור הביתה, בדרך כלל זו ציפור חולה או חלשה שממילא הייתה מתה בקרוב ציפורים בריאות לא ייטרפו ומה על עכברים? גם אותם אתם מעונינים שחתולים לא יטרפו ושהם יתרבו ברחובות וכנ"ל חולדות ? ומה על נחשים? למזלי יש לי 5 חתולי רחוב כי אי גרה במקום עם נחשי צפע ועקרבים וכמובן שחרורים, דרורים , נקרים ועוד ועד היום הם לא הרגו אף ציפור למרות שהשחרורים המקסימים נוהגים להתרחץ במימי השקיית הגינה שלי, צמוד מאוד לחתולייי

netbird

New member
טריפת ביצים

ומה לגבי טריפת ביצים בקינים? אגב, הזדמן לי כבר לראות טריפת עוף בריא.

לחתול לא בריא לא טבעי ביצים

ביצה לא מבושלת יכולה לגרום לבעיות בריאות קשות אצל חתולים ולמה אתה כל כך שונא חתולים?

netbird

New member
אני לא

אני לא שונא חתולים. ממש לא. אבל כמו חכמים ממני אני תולה חלק מהסיבות להתמעטות מיני ציפורים בתוך ערים, בריבוי חתולים. גם עורבים כנראה שצריך לווסת (ולפי מה שקראתי כאן, אולי אפילו כבר התחילו).

יש מחקר של שני ארופאים

של אריצוט ומוליר והם טוענים במחקר שלהם שרק ציפורים חולות שהיו ממילא מתות , נטרפות ע"י חתולים המקום היחידי שאולי נכחדו ציפורים זה באיים ואולו ציפורים שלא עפות אי אפשר להאשים אותך בהאמנה לשמועות אנא תן לי את מקור השמועות, אולי פרופ' יורם יומטוב מאונ' תל אביב? הוא האוייב מספר אחת של החתולים בארץ, התלמידים שלו עשו מחקרים שונים, בין הייתר על חולדות וחתולים הם כבר הוציאו עבודה לשכנע את רשות שמורות הטבע להרוג כלבים וכנל מנסים על חתולים הפרופ' שכבר לקראת פנסיה מוציא מחקרים שלא מבוססים מחקרית אבל בגלל שהוא פרופ מכובד אז מקשיבים לו .. הוא מנסה להראות כמה חתולים מזיקים ולא מועיים

netbird

New member
יום טוב

לא התכוונתי אליו. לא ידעתי שגם הוא טוען כך. אבל אם הוא טוען כך, סביר מאוד שהוא צודק. אני לא בטוח שהבנתי מה הכוונה במחקרים לא מבוססים מחקרית, אבל אם התכוונת להטייה במחקרים, אני מטיל ספק רב בכך. מה הקשר לאם הוא יוצא לפנסיה או לא?

למעלה