וויסקי להתחלה

yuvaldargan

New member
וויסקי להתחלה

אני שותה בעיקר בירות, ליקרים ווודקות. מהוויסקי אני נהנה אבל אני לא ממש מצליח למצוא וויסקי שאני מצליח לשתות בלי שהוא שורף לי את הצורה והבנתי שזה עניין של התרגלות.. אם מישהו יכול להמליץ לי על וויסקי שאפשר לשתות בכיף אבל גם לא יקר מדי..

שלום

יקר זה עניין יחסי טווח המחיר הבסיסי של סינגל מאלטים הוא כ-50 ש"ח למנה בפאב וכ-50$ לבקבוק ליטר בדיוטי פרי. אם זה במגבלות שלך - אני ממליץ להתחיל מגלנליווט 12 וגלנפידיך 12. שניהם פופולריים, טעימים (לי לפחות) וקלים יחסית לשתיה. אם זה יקר מידי, Grant's Ale Cask הוא ויסקי זול יחסית (30 ש"ח בפאב ו~ 25$ בדיוטי פרי) ונחמד מאוד לטעמי. ממליץ להתרחק מ-Grant's הרגיל ומה- Cherry Cask. עוד בטווח המחיר הזה (אולי כמה שקלים יותר) - Ledaig, סינגל מאלט צעיר ועדין יחסית. אני די אוהב אותו.

termometer

New member
גם הוויסקים האירים נחשבים לקלילים יחסית

ומחליקים בגרון,כאלה שאפשר "להתחיל" איתם. מדובר על Jameson ו- Tullamore Dew , שמחירם גם סביר.

yuvaldargan

New member
בנוגע לג'יימסון.. היה לי אותו לא ממש הסתדרתי

עם הטעם.. אני לא רוצה להישמע פלצן אבל יכול להיות שאני פשוט לא הטיפוס של וויסקי למרות שאני כן נמשך אל המותג או שזה עניין של התרגלות?

rustynail

New member
אל תכריח את עצמך לשתות משהו שלא טעים לך...

אם אתה מתעקש תנסה קצת דרמבוי קודם או שילובי וויסקי עם משהו? וויסקי עם דרמבוי, או בסאוור...?

yuvaldargan

New member
את הדרמבוי יש לי ואני ממש נהנה ממנו..

נראה לי שכרגע נישאר עם זה ככה ונראה אולי מתישהו אני אלמד להינות מהוויסקי.. תודה בכל מקרה.

lizush17

New member
וויסקי אירי

כבר אמרו.. מיוצר בחלקו מדגנים שלא הונבטו, זה עושה את הוויסקי קליל יותר... נסה בושמילס

rustynail

New member
מצאת את המזקקה האירית היחידה המשתמשת רק...

בשעורה מונבטת- יש קישור.... בכל אופן ההמלצה לאירים היא מוצלחת הייתי דווקא מנסה בלק בוש, תמורה למחיר גבוהה ויחסית נעים בפה וגרון. נסה להוסיף לדרמבוי שלך כמויות עולות של וויסקי עד שהוא יהיה הדומיננטי(כמובן בהתאמה אפשר להוריד את כמות הדרמבוי במקום)המלצה בלנטיין לוויסקי המצורף לדרמבוי. אבל כל וויסקי סביר יעשה את העבודה. צ'ירס!

rustynail

New member
וויסקי אירי חוץ מבושמילס ומאלט אירי!

הסבר: וויסקי אירי או יותר נכון irish pot still הינו בעצם וויסקי המזוקק משעורה מונבטת ולא מונבטת ביחס מסוים בג'יימסון נגיד 40:60 (מתוך האתר) לטובת המונבטת. רד בריסט 12 הינו וויסקי pure irish pot still יענו ללא גריין בכלל אבל לא מאלט כי הוא גם משעורה לא מונבטת. בושמילס משתמשים אך ורק בשעורה מונבטת ואז יוצרים בלנד עם גריין וויסקי, אם לא היו מוסיפים גריין אז זהו מאלט אירי ומכאן מותגי המאלט או בעצם למה לג'ימסון אין מאלט כי בבסיסם הם משתמשים בתערובת שעורה מונבטת ולא מונבטת! אז לשאלתך בכל וויסקי אירי למעט בושמילס ומאלט אירי ישנה כמות מסוימת של שעורה לא מונבטת! וזהו אחד היחודיים של הוויסקי האירי.

אני לא מבין משהו

אשמח אם תעזור לי (אני שואל ברצינות, לא בציניות) אני אתחיל מהסוף: מה שעושה ויסקי ויסקי זה (בין השאר) אלכוהול. אלכוהול מגיע מזה ששמרים מפרקים סוכרים פשוטים. עכשיו מהכיוון השני: בתהליך ההנבטה הסוכרים המרוכבים (כמו עמילן) שיש בחומר הגלם הופכים לסוכרים פשוטים - כאלה ששמרים יכולים לפרק. אז איך דגנים/שעורה לא מונבטים יכולים להשתתף בתהליך?

S1ndrome1

New member
מההבנה שלי

לא ניתן לעשות וויסקי רק מדגנים לא מונבטים. השימוש בדגנים שלא עברו הלתתה הוא "לטובת" הטעם, שלא לדבר על העלות הנמוכה יותר. יכול להיות שאני מפספס משהו בתהליך, אבל גם חיפוש ברשת לא העלה שום תוצאה אפשרית...

rustynail

New member
צודק!

לתשובה מאוד מדויקת אני צריך לחזור לספרי הלימוד שלי והחבאתי אותם אז לא בא לי! אז אני אתן הסבר בערך ואשתדל לא להטעות! הלתתה בעצם גורמת ליצירת אנזימים המפרקים עמילן , יבוש הלתת גורם "להקפאת" האנזימים במצבם לאחר טחינה של הלתת המיובשת וביצירת ה"גריסט" בעצם הם יחזרו לפעולה, רוב הדגנים ללא לתת לא יוכלו למלא את הפוטנציאל שלהם ללא תוספת לתת לכן תמיד יוצרים מיקס מסויים או יחס מסוים בטחינה בשביל לנצל עד תום. במקרה של וויסקי אירי מדובר דווקא בטעם ולא רק בחיסכון למרות שבושמילס החליטו להשאר עם שעורה מונבטת בלבד בעוד כל השאר עם מונבטת ולא מונבטת ביחס כלשהו, כאשר אומרים דגנים מתכוונים גם לתירס ולכן בתהליך הייצור של בורבון ישנה גם לתת. מקווה שההסבר ברור...

בעצם

אתה אומר שאנזימים מהשעורה שכן עברה הלתתה עושים את העבודה שלהם גם על הדגנים הלא מלותתים?

rustynail

New member
בוודאי עמילן זה עמילן רק צריך לחשוף אותו

יענו הטחינה, ולכן אותו אנזים עובד עליו טוב!

termometer

New member
זה לא בושה ולא פלצנות..

וויסקי זה לא המשקה האלכוהולי ששותים בפעם הראשונה(כמו וודקה),זה לא לילדים
אני בן 19,פעם ראשונה שטעמתי וויסקי היה בקורס ברמנים שעשיתי לפני חצי שנה. מאז כשאני שותה וויסקי,אני שותה בעיקר וויסקי אירי וסבבה לי עם זה,והאמת שטעמתי כמה פעמים גם שיבאס וג'ק וזה דווקא היה סבבה. לאט לאט. העצה הכי טובה שאתה יכול לקחת איתך זה לעשות מה ש"ראסטי נייל" אמר-וזה לשתות ראסטי נייל(וויסקי+דרמבוי) או בסאוור גם סבבה.

yuvaldargan

New member
אחלה תודה.. ונראה אולי בעוד כמה שבועות אני

עוד אבקש פה המלצה לוויסקי.. וסתם שאלה מה זה הסאוור הזה שאני כל הזמן רואה פה?

termometer

New member
סאוור=מיץ לימון ממותק,ללא אלכוהול.

המינונים שלו הם 3/4 לימון ו-1/4 מי סוכר. התפקיד שלו הוא להעלים/לעדן את הטעם של האלכוהול,עקב טעמו הדומיננטי.

למעלה