וויקה בירידה, דרואיד בעלייה

Justin Angel

New member
וויקה בירידה, דרואיד בעלייה

מהגרף הזה ב-Google trends אפשר לראות בבירור כי החל מהשנים 2004 ועד ימינו יש ירידה קבועה והמשכית במספר החיפושים התקופתיים למונח wicca. במהלך תקופה זו ניתן לראות עלייה קבועה והמשכית בחיפוש המילה druid. זה הגיע למצב שתוך שנתיים, לאחר שלוויקה יש כפול חיפושים מאשר לדרואיד החל המושג דרואיד לעקוף את המושג וויקה. אפשר לראות מגרפים אחרים שדווקא העניין במושג "pagan" נשאר קבוע כל הזמן. העניין הגלובלי בוויקה יורד? אההה, ויש גם פס כתום קטנצ'יק בתחתית שמייצג את העניין באסאטרו

גרף מעניין

אני מניח שבעוד כמה שנים, משהו אחר יעלה והמגמות שוב יתהפכו (אם כי לאו דווקא לוויקה), מאחר וזה פעמים רבות אופי של עניין של בני אדם. המדד היותר משמעותי, לדעתי, אם כי הוא נכון לארה"ב בלבד, זה מספר המצהירים על אמונתם כוויקה לעומת דרואידיות. כנראה שהוויקה הגיעה לשיא מסויים, ואחרי השיא הזה תמיד מאבדים גובה. ללא ספק העניין בוויקה פוחת, בעוד אנשים מוצאים דרכים שמתאימות להם יותר (ומאחר שלדרכים אלו ישנה יותר חשיפה מאשר לפני עשר שנים למשל), חלק השתמשו בוויקה כקפיצת מדרגה, ורבים אולי אף מרגישים יאוש מהוויקה, בכלל סחורה שהם חיפשו שם ולא מצאו (וזה בגלל כמה גורמים - וויקה לא מתאימה לכל אחד, ודברים רבים שישנם כיום ברשת הם לא ממש וויקה, אלא פסאודו וויקה או וויקה מסורסת).

Animus1539

New member
זה שמחפשים פחות לא תמיד מעיד על...

...ירידה בעניין. אמנם גם לי זה נשמע כבר קצת מופרך, אבל אני אומר את זה בכל זאת... ייתכן שכמות האנשים שחיפשו על וויקה לא ירד, הם כבר מצאו את מה שהם מחפשים. טוב, אני לא בטוח מה התכוונתי לומר בזה... אני עייף... הולך לישון.

Wing Chan

New member
ממ

לפי דעתי זה לאו דווקא העיניין בוויקה יורד, אלא העיניין בדתות באופן כללי. בשנים האחרונות הרבה אנשים פונים לאתאיזם וסתם חילוניות. ולראות את המילים "אסוטרו" ו-"טרנד" באותו עמוד...

driftwood89

New member
אני מסכים לחלוטין

בזמן האחרון גם אני שם לב שהעיניין בדת יורד, אפילו אצל ה"ערסים" שמחזיקים את היהדות שלהם כל כך גבוהה. לפי דעתי זה בגלל שיש לאנשים טראומה כל כך גדולה מהיהדות ומהנצרות שהם ישר מסיכים שדת בכלליות זה דבר שלילי בלי לדעת אפילו שיש אלטרנאטיבות.

ChildOfTheWoods

New member
לדעתי זה בגלל...

שפשוט החשיפה הגדולה הראשונה הייתה לוויקה... ועכשיו פשוט יש חשיפה יותר גדולה לדרואידיות...

gwizard

New member
מעניין

הסטטיסטיקה שלי דווקא אומרת כי אומנם יש פחות חיפושים של המילה וויקה (בעברית), אך יש הרבה יותר כניסות אורגניות (ישירות ללינק בלי חיפוש). חוץ מזה, דרואידים היום זו בדיחה. תקראו את זה ותגידו לי מה אתם חושבים: A British druid appeared in court on Tuesday charged with carrying a ceremonial sword, used for casting spells, while on a shopping trip to a local hardware store. Merlin Michael Williams appeared at a magistrates' court in the southern English coastal town of Portsmouth wearing his full druidic regalia of green robe and blue cloak, with talismans around his neck. The 26-year-old was charged with possessing an offensive weapon after a security guard saw him with the sheathed 90cm blade draped over his shoulder as he browsed through a branch of Wilkinson Hardware. About a dozen fellow members of the Insular Order of Druids sat in the court's public gallery, while chief druid King Arthur Pendragon, wearing white robes with a red lion emblazoned on the front, acted as Williams's legal adviser.

לא חסרים אנשים מוזרים

בכל מקום. זה שבמקרה הוא קורא לעצמו דרואיד, זו רק פיקנטריה. יצא לי להכיר דרואידים מודרניים רציניים שהם בהחלט לא בדיחה. גם לא חסרים וויקנים שהם בדיחה.

amphioxus

New member
מונטי פייתון והגביע הקדוש

הסצנה הסופית, ארתור וכל לוחמיו מוכנסים לזינזנות משטרתיות ע"י שוטרים מעוצבנים.

למעלה