וויקה

וויקה

מישהו יכול לתת לי מידע על הדת וויקה? אתם מכירירם אתרים בעיברית שעוסקים בויקה? ספרים שעוסקים בוויקה?

Dia Leoghann

New member
שלום גליתוש

כדאי שתעיפי מבט על המאמרים והקישורים של הפורום. רבים מהם יענו על שאלותיך.

אתרים וספרים

אתר בעברית העוסק בפגניות (ועוד): www.witchcraft.co.il (הטוב ביותר שתמצאי בעברית) www.witchvox.com אחד האתרים באנגלית המוכרים ביותר בנושא פגניות ו-ויקה. ספרים: Wicca - A Guide to the Solitary Practitioner כהכרה והקדמה לכל נושא הויקה, לא משנה בסופו של דבר באיזו מסורת תבחרי (אם תבחרי) A Witche's Bible - ספר חובה, אך כדאי אחרי ההקדמה (אין הנחות למתחילים). ובכלל, באתר בעברית תוכלי למצוא שלד לתוכנית לימוד שלמה העושה שימוש בספרים השונים. ויקה אי אפשר ללמוד מספר אחד - וגם אי אפשר ללמוד מכמה ספרים. הספרים הם רק הבסיס עליו נשענים - המעשה הוא זה שחשוב.

morwenen

New member
אתר נוסף

יש גם את האתר של ישראוויקה http://www.geocities.com/israelwicca לאחרונה נוספו לו מספר דפים חדשים ועכשיו הוא סוף סוף גמור.

רק חבל שמאמרים ישנים

לא עודכנו, מאחר והם עדיין כוללים מידע שאולי היה מוערך כנכון בשנות ה-70 וה-80 ע"י ויקנים, כיום ויקנים מתחילים ללמוד את האמת שמאחורי השגיאות של מוריי ופרייז'ר (כמו הטענות של הויקה להיות הדת העתיקה ביותר, תקופה של דת אלה וכן הלאה). זו הטענה היחידה שלי בעצם, לגבי המאמרים הותיקים יותר שצריכים רענון קל. מעבר לכך, אני שמח מאוד על כך שהאתר חזר בעצם לתחיה ונהניתי מאוד מהמאמרים החדשים.

morwenen

New member
תודה

אתה בהחלט צודק לגבי המאמרים הישנים, אני אשתדל מתי שהוא למצוא זמן לעדכן גם אותם.

מורגיין

New member
איזה אתר יפה...

(רמז רמז...) ועכשו ברצינות- אני באמת חושבת שזה האתר הכי יפה שבניתי... וכל הכבוד למי שלקח אותו לידיים...

למעלה