וויקה

2006radioman

New member
וויקה

שלום שמעתי על דת הויקה ותהיתי מה צריך לעשות כדי להצטרף לדת הזאת? תודה לעוזרים

תלוי את מי תשאל

אם תשאל אותי, ומה המשמעות שאני מכניס למילה וויקה, תקבל תשובה שונה מאשר אחרים. בגדול - Wicca is as Wicca does. וויקה היא פחות דת של אמונה, אלא של עשיה. קודם כל, כדאי לך ללמוד על הדת הזאת, לראות אם היא מתאימה לך. אם החלטת שהאמונות הבסיסיות בוויקה מתאימות לך, מגיעה גם תקופת התנסות. בוויקה המסורתית, נהוג למצוא אסיפה (קוון), והם יכירו איתך במשך שנה ויום (זמן מינימום, זה יכול להיות יותר), יחליטו אם אתה מתאים בשבילם ואם הם מתאימים לך, ואם הכל הולך כמו שצריך, תובא בסוד. בוויקה הלא מסורתית, המכונה גם אקלקטית (או ניאו-וויקה, אם כי הביטוי הזה כנראה יגרום לשערות לסמור אצל כמה מחברי הפורום), שמקורה גם היא בוויקה המסורתית (אם כי שונה ממנה לא במעט, וישנם המון זרמים), כל מה שצריך הוא התחלה טובה (ספר מומלץ בדרך כלל, או אדם אמין שממנו אפשר ללמוד) והרבה עבודה. כמו שכתבתי קודם, וויקה היא דת של עשיה ולא של להגיד "אני מאמין בככה וככה". אם אתה רוצה להתחיל לקרוא על וויקה, אתה מוזמן להכנס לערך וויקה בויקיפדיה בעברית ולהמשיך משם לקישורים השונים ולספר טוב. הייתי מציע להתחיל גם בספרים פגניים כלליים יותר, כגון "דרך הקסם" של רינה קסם (השואב מכמה דתות, בעיקר ריקליימינג וויקה, והוא הספר הרציני ביותר שיש בעברית בתחום).

2006radioman

New member
תשובה לכוכב ה שחר

בחודש האחרון אני קורא כמה שאפשר על הוויקה וכבר עברתי על כמה וכמה אתרים והחלטתי חד משמעית שאני רוצה להיות וויקאני אם יש לך מה להוסיף אז תודה.

לקרוא זה לא מספיק

תעשה. תחווה. תחגוג את החגים, את הלבנות המלאות - תשתמש בטקסים מוכנים, תכתוב כאלה משלך, תראה אם זה עדיין מדבר אליך. תחקור יותר לעומק, גם בתוך עצמך. זה מה שיש לי להציע כרגע. כמו שאולי ניתן להבין מההודעה הקודמת שלי, אם אתה הולך לכיוון הוויקה האקלקטית, שהיא בעלת יותר אופציות, אז אין שום "הפיכה רשמית" ובודאי שאין "המרת דת". זו ההחלטה שלך והמעשים שלך. יש כאלו הבוחרים לציין זאת ע"י טקס דדקציה עצמית, יש כאלו המכנים זאת גם "חניכה עצמית" (ביטוי שאני אישית מוצא אותו כאוקסימורון) - כמובן, אתה יכול למצוא קבוצה שעוסקת בוויקה אקלקטית ולבקש להצטרף. יש כמה כאלו בארץ, אם כי לא ידוע לי על מי מהן שמקבלת כרגע חברים חדשים (אך שוב, בהחלט יש יותר ממה שאני מכיר או שמעתי עליהן). אם אתה מעוניין בוויקה מסורתית, הדרך היחידה היא למצוא קוון מסורתי - ועד כמה שידוע לי, אין כאלה בארץ.

RainBird

New member
יש מעט מאוד אתרים אמינים ואיכותיים את רוב הידע אתה רוכש מול הטבע ומול העבודה- ולא מאתרי אינטרנט ../images/Emo13.gif אני מעוניין לשאול שאלה- למה אתה רוצה להצטרף לדת הוויקה?

Elfon

New member
תקרא..

את הספר "דרך הקסם" ספר מעולה להתחלה בלמידה על וויקה ומהי :]

Elfon

New member
וכמובן כמו שכוכב השחר הזכיר

גם מעשית , תחווה דברים , גם מהספר יש כמה תרגילים תיאורתית , אבל חוץ מזה תכיר את הנפש שלך ואת האנרגיה שלך...

למעלה