וולטאג'..

MAYA 4827

New member
וולטאג'..

וולטאג' זה סוג של התעמלות על סוסים (תקנו אותי כי אני לא מבינה בזה ממש) ייצא למישו לנסות פעם? לראות? אתם מוזמנים להרחיב על זה ולהסביר למי שלא יודע ( אני למשל)

ווואי כשהייתי קטנה...

ממש קטנה הייתי בקיטנה ובאחד הימים עשינו את זה וזה היה אדיר!! עמדנו על הסוס, ישבנו הפוך בקאנטר, הסתובבנו, כל מיני דברים... זה פשוט כייף!! יצא לי לראות פעם מופע אמיתי בחו"ל וזה מדהים
לראות את המתעמלים כל כך סומכים על הסוסים. והסוסים? מאומנים בקפידה. מאלפים אותם ממש טוב לזה, וצריך להיות להם צעד מתאים בקאנטר וגם יכולות - להחזיק את עצמם בכזה צעד וקצב. זה פשוט ואוו

segev 007

New member
יואווו זה לא ניראה כל כך נעים לסוס!

לפי מה שאני רואה לא ניראה לי שזה כל כך כיף לסוס שאיזה שלושה אנשים עולים לא על אגב וגם עומדים לא על האגב וכל הזמן יורדים ואז חוזרים לדעתי זה לא ניראה כל כך משהו שנעים לסוס....

Ruf Lil RusGal

New member
דווקא כן..

1. בסתם רכיבה רק בן אדם רוכב עליו 2. יש אוכף וגם אם לא ... לא עומדים לסוס על הצוואר!! 3.הסוס לא רץ איזה חצי שעה רצוף (לרוב...) 4. אין איזה 5 אנשים מסביבות שעולים ויורדים עליו ורצים מסביבות ועושים עליו אקרובטיקה כאילו שהוא איזה...מזרון.. אני לא חושבת שנעים לסוס במיוחד שאיזה רגל עומדת לו על הצוואר ועוד שתי רגליים על התחת ועוד שתי רגליים על הגב ועוד הסוס רץ

Half Halt

New member
לסוס הזה לא נעים

בדיוק כמו שלסוס דרסאג'/קפיצות/מירוצים/כרכרות/ריינינג ומקצועות מערב פרוע אחרים לא נעים. כל עוד הסוס עובד בצורה נכונה לספורט בו הוא עוסק, מטופל טוב ומתוחזק זה בסדר. את לא יכולה לראות שום סימן לאי נוחות מצד הסוס, ואם תחשבי על זה- נראה לי די כיף שאיזה 6 אנשים דואגים לך ומטפלים בך כל היום כי אתה סוס של נבחרת...

ToryMaster

New member
לא שאלתי מה פחות נעים

שאלתי אם נראה לך שרכיבה רגילה כן כיפית לו, בלי השוואות לסוגי רכיבה "מיוחדים".

segev 007

New member
אמ....כנסי...

נכון שהסוס מעדיף שביכלל לא ירכבו עליו אבל אני משאר שהוא מעדיף שרוכב אחד ירכב עליו ויעבוד איתו נכון וישב עליו עם אוכף מאשר ששלושה אנשים עומדים לא על אגב ועל הצבר ועל התחת וכל שנייה יורדים ועולים מחדש.........

אבל תיקח בחשבון שהעבודה עם

אותו סוס היא נכונה. אם היא לא הייתה נכונה היו רואים את זה על הסוס. אתה מזכיר את העניין שהסוס מעדיף רוכב אחד שירכב עליו. אותו סוס הוא סוס מסיבי ושרירי, עושה רושם של סוס משא ועבודה (קולד בלאד). מבנה הגוף של אותם סוסים מותאם לנשיאת משאות כבדים, ולכן אם רוכב אחד או שלושה- זה לא ממש ישנה לו.

segev 007

New member
זה לא ממש משנה

אז נכון שהוא יותר שרירי ומסיבי אבל זה עדיין לא אומר שלא נעים לסוס זה שאמרתי שוולטאז' זה לא נעים לסוס זה לא אומר שאני גם מיתכוון שרכיבה רגילה זה נעים נון שהסוס מעדיף שלא ירכבו עליו ושלא יעשו עליו וולטאז' אבל אני רק אומר שלי זה ניראה יותר שבמיקרה הזה הסוס הרבה יותר מעדיף את הרכיבה מאשר את הוולטאז' בכל מיקרה גם עם הסוס שרירי ומסיבי זה לא אומר שלא כואב לו ולא נעים לו........

אני מדברת על העניין של מספר הרוכבים

שהזכרת. שלושה רוכבים לא מכאיבים לו וזה לא כבד לו. ומאיפה לך שהסוס מעדיף את הרכיבה מאשר את הוולטאז'? למשל ברכיבה בקיץ, עם השמיכה והאוכף והרוכב, לסוס חם והוא מזיע, וזה לא ממש כיף להזיע מתחת לשמיכה ולאוכף. ועוד בחום הזה להיות עם הציוד. דגליים וצשחקים מהסוג הזה- דברים מתנופפים. צריך לחטוף את הדגל. הכל בדהירה מהירה. מסביב עוד סוסים דוהרים. מבחינת הסוס זה מאוד מהיר, והוא לא חשוב 'אוקיי, זה דגליים', הוא לא יודע מזה. גם שם יש מהירות כדבל מתנופף לידך. מאיפה לך שזה יותר נעים לסוס? אתה לא יכול לקבוע שוולטאז' זה לא נעים לסוס רק כי נראה לך שהסוס מעדיף דברים אחרים על פני הוולטאז'. תסתכל גם על החסרונות ברכיבה. אבל כמובן שהסוס יעדיף שאף אחד לא ירכב עליו.

segev 007

New member
תיראי....

לא אמרתי שרכיבה עדיפה אמרתי שלי זה ניראה שאמרתי שזה ניראה לא יתכוונתי לזה שזה בטוח יותר נעים אמרתי שזה ניראה. ולא אמרתי שוולטאז' זה לא נעים לו וכל מיני כאילו אמרתי אבל אמרתי את זה ככה שזה ניראה לי יותר עדיף רכיבה אבל אני יודע שגם לרכיבה יש את החסרונות שלה וכמו שאמרת האוכף והשמיחה ושהסוס מזיע ככה לי זה ניראה אבל לשני הדברים יש את החסרונות והאתרונות...........

אז אם אתה מתכוון שזה נראה שזה

לא נעים, תכתוב פעם הבא שזה נראה, כי לא כתבת. אלא כתבת שלא נעים לסוס.

וגם, אתה מציג את הוולטאז' כדבר

שהכל בו חסרונות ואילו הרכיבה הרבה יותר טובה. אני מראה לך שגם ברכיבה יש הרבה חסרונות. לא הזכרת את זה, אז חשבתי שאתה לא מתייחס לזה, או לא לוקח את זה בחשבון.

ToryMaster

New member
איך אנחנו יודעים?

וגם אם נניח שזה נכון, וולטאז' זו התעללות נניח [כן, יודעת שזו לא המילה שהתכוונת], האם רכיבה רגילה היא לא? מה עושה את ההבדל? מה עושה את האחד ראוי לגינוי ואת השני לא?

למעלה