וולטאז'

GrEeNwOmAn

New member
וולטאז'../images/Emo175.gif

מהו הוולטאז'? טוב חבר'ה, אני עושה סיכום על הוולטאז', אז נאי רוצה לפתוח שרשור תמונות וולטאז'. ולמי שיש חומר ומידע, יתקבל בברכה

טוי בוי

New member
וללטיג'

זה די התעמלות קרקע על הסוס בלונג' אם את רוצה אניולה לבקש חומר מאורסולה שבחווה שלנו אלופת אוסטריה או איזו שהיא ארץ אחת בוולטיג' לנוער ויש לה שני סוסים אצלנו שהיא תחזור מחול אני יתן מידע! אבל שירית והיא רוצות לעשות מין מופע וולטיג' על לוציפר בחווה לא מופע אבל כאיללו לעשות וולטיג' על לוציפר כידי להתחיל לפתאח את הספורט הזה בארץ ולהביא קבוצה כזו שתתאמן איתם מהארץ נחמד לא?!

קצת על הוולטאז'!

וולטז'- וולטז' זהו ספורט שמתפתח מהר ושניתן לתאר כ"התעמלות על סוס נע". הסוס נשלט ע"י חבל לונג' וזז במעגל של 12-14 קוטר מטר. את רוב התרגילים עושים בקאנטר, למרות שתנועות קשות ושעורי כיף אפשר לעשות גם בהליכה או בטרוט. הסוס, עם הרסן (הלונג' מחובר לטבעת הפנימית של הרסן), וגם ריתמה מיוחדת עם שתי ידיות בכול צד גבנון. הרתמה משמשת לשמור כיסוי גב במקום והידיות מאפשרות למתעמלים לעלות ולעשות תרגילים על הסוס בבטחון. בעזרת מדריך מוסמך ולונג'ר, הוולטז' עוזר לבנות שיווי משקל וביטחון על הסוס וגם יכולת אתלטית כללית. אתה לא חייב לדעת לרכב כדי לעשות וולטז', אבל הוולטז' יכול בהחלט לשפר את כישורי הרכיבה שלך! וולטז' זה ספורט לכול השנה, מנז' סגור או פתוח משמש לעבודה על הסוס (תלוי במזג האוויר), לצד החבית או "סוס התירגול". כפי שכבר נאמר וולטז' יכול לתת ביטחון עצמי ושיווי משקל רב- ילדים רבים אשר לומדים את מקצה הוולטז' (או שמשלווים טיפת טעימה של וולטז' לשיעורים שלהם) מתחילים בתרגילים פשוטים כמו; עמידה על סוס עומד (אל תגלו להם אבל עמידה על סוס [בדרך כלל פוני רגוע] זה לא ממש וולטז' טוב?). מתקדמים יותר יבצאו תרגילים כגון- עליה על סוס מן הקרקע בעודו שועט (מקאנטר; עושה קאנטר)....
. ©כול הזכויות שמורות לי ולאתר המדהים של ההתאחדות הלאומית לוולטז' של בריטניה ©

טוי בוי

New member
הזכרתם לי שלפני המון זמן

איזה 3 שנים לא יותר ב-99 אני חושבת אז 4 שנים היה לנו פורימין בחווה ועושים תמיד וולטיג' אז בססוף היום נועם {זרד} ועוד זאיזו מדריכה התחרו במי יצליך לעלות על מנגו מהקרקר ששמנגו בקאנטר ואז לעמוד עליו וואי זה היה כל כך מצחיק!!! ויש צמונות של זה...

למעלה