ווליום

jcrew

New member
ווליום

שלום חברי לספינינג, פעם ראשונה כאן...וכבר תלונה
הווליום בחלק משיעורי הווליום גבוה מדי, הבסים רועמים באוזניים...אני מרגיש כאילו הראש מתפוצץ. חלק מהמדריכים שונאים שמבקשים להנמיך...אני מבין שזה השיעור שלהם, אבל הם כאן בשבילנו , לא? האם לדעתכם ווליום גבוה הכרחי לאנרגיות טובות? האם עלולה להיות פגיעה בשמיעה? אייל

ליבית1

New member
בעיה מורכבת וישנה...

מהצד של המדריכה, אני חייבת להגיד שיש לי נטייה להעלות את הווליום, וכשלמישהו מהמתאמנים זה מפריע, הם יודעים להגיד, לבקש ואני מורידה קצת. אם זה הכרחי לאנרגיות? בעיניי כן.... לי באופן אישי כן, גם כמתאמנת וגם כמדריכה, זה חשוב שהמוסיקה עוטפת אותי לגמרי... אבל אני מודעת לזה שזה בעייתי במקרים מסויימים. ממליצה לך פשוט לבקש... אם זה מפריע לך מאוד....

אכן בעייתי

כך בחשבון שגם על כל אחד שיבקש להוריד את הווליום יהיה גם את זה שיבקש להעלות אותו חזרה כמובן שהבריאות אמורה להיות מעל הכל ולכן לכאורה צריך ללכת לכיוון המבקש להוריד מצד שני כבר נתקלתי במישהו שהיה דורש להוריד את זה עד לבווליום בלתי נשמע בעליל ולכל אחד יש את הרגישויות שלי ולכן טוב שהמציאו את אטמי האוזניים :) יש לא מעט מתאמנים המשתמשים בהם (בעוונותי אני חושב שבאימונים שלי זו תופעה נרחבת ...) לי אישית קשה מאוד לאמן בווליום נמוך, ולצורך הענין אם היו מחייבים אותי לכך הייתי נאלץ בצער רב להפסיק לאמן.

אני לא מסוגלת לאמן בווליום נמוך, בעייתי...

לדעתי חלק מספינינג זה המוסיקה, זה מכניס אנרגיות ומכניס לאווירה אחרת... זה כמו לבקש ממני להעביר שיעור באור מלא...משהו מתפספס שם... לי אישית יש נטייה להגביר את המוסיקה, אבל אם מבקשים, אני אחליש קצת....מצד שני יש תמיד את אלה שמסתכלים עליי במבט של "אל תחלישי...." אז זה בעייתי.... כמדריכה הבנתי מזמן שאי אפשר לרצות את כולם....

סאונד גבוהה לא בהכרח מזיק לשמיעה

שמעתי לפני חודש + - מרופא מומחה לאוזניים שהזמינו אותו לאחד מתוכניות הטלוויזיה בנושא בריאות,עלה הנושא בעיות אוזניים בגלל רעש סביבתי תשובה הייתה בעיות באוזניים 60% גנטיקה 40% תנאים סביבתיים שחכתי את השם של הרופא אולי תמצאו איפה שהוא ב mako או איפה שהוא בנוסף אטמי אוזניים ששמים באוזניים דוחף את השעווה שבאוזניים לתעלת האוזן וזה גם סוג של בעיה בשמיעה הכי טוב רמקולים שמפזרים את הסאונד בצורה שווה עם סאב טוב מוזיקה טובה מדריכים יפים וחטובים קבוצה עם אנרגיות מטורפות בכל החדר עד האופניים האחרונים ושיהיה לנו שעה ביום פנוי לספינינג הכי מצחיק זה שמבקשים ממך באמצע שיעור להחליף מוזיקה ,חושבים שמדרך הוא איזה די ג'י במסיבת ברמצווה חה חה חה חה חה חה לכו צעשו ספינינג טוב תוציאו קצת קלוריות שהבטן תהיה שטוחה וישבן מוצק שאפשר לשבור איתו אגוזי מלך או פקאן מה זה חשוב

ennicka

New member
זה שיש מרכיב גנטי גבוה

לא אומר שאני רוצה להגדיל את הסיכוי מה זה השטויות האלה?!?!? אם יש סרטן שהוא גנטי אז זה בסדר להחשף לחומרים חשודים כמסרטנים? אם יש נטיה גנטית לשיניים גרועות אז אפשר להפסיק לצחצח וללעוס שוקולד לפני השינה? וכן שמתי בכוונה שתי קצוות "חומרה" ולגבי ענין האטמים באזניים והשעווה - עניין של ניהול סיכונים. לי - סיכון השעווה עדיף.. בכל מקרה לפותח השרשור, כשאני כבר פוקדת את חדרי הספינינג אז אטמי אזניים הם פק"ל ומאוד אפקטיביים. בהתחלה פחדתי שלא אשמע כלום או את הנחיות המדריך אבל מסתבר ששומעים הכל מצויין רק בווליום נורמאלי... לפעמים כשיש מדריך שמנסה לשיר עם המוזיקה, אני אפילו מקווה שהאטמים היו אוטמים קצת יותר

idanlevitan

New member
חיפוש מהיר ב-

pubmed.com ו- google scholar ב- 10 מאמרים הראשונים שמופיעים (אתה יכול גם יותר פשוט אין טעם) יוכיחו לך שיש קשר ישיר בין חשיפה ממושכת למוזיקה חזקה ולפגיעות שמיעה כתוצאה מכך. ובנימה אישית בהחלט חלק מבחירת מדריכים/ות לספינינג כולל העדפות כלליות למוזיקה. לכן לבקש להחליף מוזיקה באמצע בהחלט לא, להחליף מדריך אחרי בהחלט כן.

רוןר9

New member
מזיק ומעייף

ווליום בדציבלים גבוהים אכן יכול לגרום לנזק שמיעתי ! מחקרים גם מראים שווליום גבוהה מגביר את רמת העייפות אצל מתאמנים. אבל אפשר לתמרן - יש קטעים שהמוסיקה אכן "מדברת" והווליום נותן את ה"פוש" למתאמנים ושם רצוי להגביר. ברור שהמדריך/ה חייבים לספק למתאמנים תנאי רכיבה בטוחים ובטיחותיים על כל המשתמע מכך. המדריכים הם גם DJ וגם תאורנים .שינוי התאורה במהלך האימון -זה לדעתי חלק חשוב ובלתי נפרד. יש קטעים בעיקר בעליות שאני מעדיף להחשיך את החדר ואפילו ממליץ לעצום עיניים ולהתרכז בעליה /רכיבה.. או בקטעים אירובים שימוש בכדור המראות ליצור אוירה יותר תוססת. כל שעור זו הפקה בפניי עצמה והפקה צריך לתכנן בצורה מסודרת. רון9

אשרך רון

אני מסכים איתך שספינינג זה הפקה אותי לימדו ששלושה דברים הכי חשובים בהעברת אימון הראשון בטיחות השני בטיחות השליש בטיחות בשיעור שמשקיעים רואים את זה ,מוזיקה מתאימה בכל אחת מהקטעים ולתת הנחיות קצרות ולעניין ושיהיו תנאים מתאימים להעברת השיעור,בהחלט את רובם הזכרת אני אישית מאוד פתוח אינטלגנצית אם אני פוגש איש מקצוע אמיתי אני שמח ללמוד ממנו ,אם עולה טענה על סוגיה מסויימת כמו ברכיים,גב,שמיעה ועוד שזה נוגע במקצוע שלי אני לוקח את הסוגיה ומחפש את איש מקצוע אמין ומוכר ,מעלה את הסוגיה ומבקש תשובה כמובן מבקש באדביות הוכחה מדעית לסוגיה מקבל את התשובה ובכל פעם שסוגיה עולה אני אומר את מה שאני יודע למתאמנים שלי אני אישית לא אוהב את כל הפירוטכניקה בחדרי ספינינג לפעמים זה מפריע לריכוז כמובן זו דעתי ומי שטוב לו עם הפירוטכניקה אני מכבד ומעריך דרך אגב שמחזיקים את הכידון חזק פעולה זו מעלה את לחץ הדם כי הידיים מבצעות פעולה איזומטרית אנחנו חיים רק פעם אחת רצוי שנעשה את מה שעושים בצורה טובה ככה שיהיה לנו טוב וגם לסובבים אותנו ואמן שירבו מדריכים טובים ומתאמים טובים ככה שנוכל להעביר את הלפיד לדורות הבאים

jcrew

New member
וואו, איזה מדהימים אתם...תודה!!!

תודה לכל אחד ואחת שענו לי...הארתם את עיני. יום יפה לכולנו,
אייל

sugarcube

New member
שים אטמי אוזניים מה הבעיה

זה חוסם חלק מהווליום לא הכל. זה מוריד מהכאב.

chosenspin

New member
באופן אישי...

כחלק מהפקל ספינינג הכולל גומיות, מברג L, בקבוק ספייר סוללות וכל השאר יש גם מלאי אטמי אוזניים חד פעמיים לכל מתאמן שלא מתאים לו הווליום שלי.... ככה כולם מירוצים, ואף אחד לא יוכל להתקיל אותי!!!

אני מכין להם סנדוויץ באמצע שיעור

עיסוי,כביסה,והסעה לבית חברה קצת פורפורציה סך הכל אנשים באים להיתאמן ולהזיע קצת ולספוג אווירה חיובית אם עושים שיעורי בית לפני כל שיעור ומגיעים מוכנים לכל הכל עובר טיפ טופ לפני שיעורי לומר במיקרופון למי שאין מים ללכת להביא , לתת 2-3 דקות לבן אדם להתארגן עם מים ואם הוא לא מצא מאמן יכול לתת לו את הבקבוק שלו ,לא יקרה כלום אם ככה זה בשיעורים שמחלקים ציוד משבוע הבא אני אתחיל לפתוח מכולת באמצע שיעור ולעשות כמה שקלים ולהיות גם שירותי הכי חשוב לא לקרוע את המתאמנים עד שהם מגיעם כבר ב10 דקות הראשונות של השיעור לסף האנאירובי שלהם במצב הזה אם תתנו להם גם 4 מפתחות,10 סוללות,4אטמי אוזניים,ו2 בקבוקי מים זה כבר לא יעזור הבן אדם שרוף. רכיבה דורש פחות מאמץ מהליכה בקצב 5 קמ"ש כי את משקל הגוף נושא האופניים עומס קל ,סיבובי רגליים קלים ככה אפשר לסיים שיעור בכייף הכל בראש הכי חשוב אך מציגים את השיעור,אך מלווים את המתאמנים ואת השיעור אופניים זה אימון שונה לגמרי מכל ספורט אחר שם המשחק הוא ,הספק" שילוב של מהירות וכח,אם מצליחם להעביר את המסר למתאמנים זו תהיה אומנות ואתם תהיו אומנים גדולים בשיעור ספינינג של שעה אפשר לשרוף בין 100 ל 1000 + - קלוריות אך עושים את זה חומר למחשבה סוף שבוע נפלא לכולםםםםםםםםםםם

לא מתפקידי לדאוג לגומיות,מים או אטמי אוזניים

קצת הסחפותי, לא? אני מדריכת ספינינג לא גננת.... יש גבול גם לרצון להיות בסדר....

תראו, אף אחד לא אמר שזו חובה

אבל כיוון שאנחנו אחראים גם לבריאות המתאמנים וכייון שיש לפחות חשד קל שהווליום שרובנו עובדים בו עשוי לגרום לחלק מהאנשים אי נוחות (שלא לומר נזק) אז זה רעיון לא רע להציע להם פתרון במקום. וכל הכבוד למי שעושה זאת.

chosenspin

New member
ואי ואי...

את כבחורה, בעלת שיער ארוך, לא קורה שאת שוכחת גומיה?? אז נכון, כמו שמתפקיד המדריך להגיע מוכן, גם מתפקידו של המתאמן להגיע מוכן לאימון. לא פעם ולא פעמיים שפנתה אלי מתאמנת ושאלה אותי אם יש לי במקרה גומיה... אז כן. יש לי כמעט כל מה שנדרש... וכל מה שהנסיך הפרסי אמר ידוע ומובן לכולם (לפחות כך אני מקווה) אבל אין בזה שום סתירה אם אני מגיעה מוכנה לאימון מ א ועד ת ... איזה תוקפניים יש פה... נכון, יש לי בתיק כמה גומיות למקרה הצורך.... אז יש לי אטמי אוזניים חד פעמיים בשקל כדי שלא יציקו לי על רמת הווליום ואני לוקחת איתי גם מפתח L לכל מקרה שלא יהיה... מה היסחפותי פה? מעבר למדריכי ספינינג אנחנו גם נותני שירות!! וזו עובדה! ולי הכי כיף בעולם להשיב בחיוב אם מישהו פונה אלי בבעיה! קפיש?

וואוו...איזה רגיש הפורום הזה...

לא תקפתי, הבעתי את דעתי. קצת קשה לכתוב ולשקול כל מילה שכותבים כי אולי מישהו ייפגע....מה קורה פה?
הדס - את האחרונה שאני אתקוף אותה....
שיהיה לכולם שבוע טוב, אני חוזרת לעוגות שלי, הן לא נעלבות ממני אף פעם

הדס את בסדר! ../images/Emo45.gif

בתור מתאמנת אני מאוווד מעריכה מדריכים שמשקיעים עוד קצת מחשבה ומגלים רצון לעזור למתאמנים שלהם מעבר למחויבות הבסיסית שלהם. והרי איזה פלא, דווקא המדריכים האהובים עלי הם אלה שבאמתחתם האקסטרות לעזור למתאמנים שלהם... אגב, יש לי מדריכה שאף הגדילה ונתנה לי רצועת דופק וסירבה לקבלה בחזרה.

למעלה