וועדה לתפעול נשק שיחרור מהצבא?

eoshri

New member
וועדה לתפעול נשק שיחרור מהצבא?

שלום, התגייסתי לצה"ל עם פרופיל 45 עברתי טירונות עם פטור זמני מנשק כמעט ולא ירית בנשק בעצמי אלא רק בעזרת מפקדת. סיימתי טירונות 02 עם המשך טיפול של וועדה לתפעול נשק שמשעותו לצאת מהצבא. הגעתי לבסיס סגור שבו כל חייל צריך לשאת נשק ואני עם פטור זמני, התחלתי לטפל בבבעית הנשק שלי וקבעתי לי תור לוועדה לתפעול נשק. יש לי כמה שאלות לכם המומחים אם הוועדה תחליט לנכון לשחרר אותי מצה"ל. האם אני יכול להתנדב אפילו שאני כבר חודשיים וחצי בצבא. במצב שאני מתנדב אני חייב לשרת רק שנה אחת או שנתיים? שאני גומר את זמן ההתנדבות שלי שנה או שנתיים אני מקבל את כל התנאים של חייל משתחרר ששרת בשירות סדיר רגיל או מציינים את זה בטופס שחרורו שלי שהתנדבתי לצבא? שאתה מתנדב אתה יכול להיות בבסיס סגור או חייב רק בסיס פתוח? אודה מאוד לנותני התשובות למיניהם

סיונתו

New member
היי וברוך הבא ../images/Emo13.gif

אז ככה- הם יכולים לשחרר אותך מצה"ל למרות שאתה שם חודשיים ואתה יכול להתנדב, וברגע שאתה מתנדב הזמן שכבר שירתת בצבא נחשב לך כלומר- תעשה חודשיים פחות. מהגיוס מתנדבים הבא (016) או כבר מזה (015) שירות מתנדבים נקבע לשנה וחצי, אבל בגלל שאתה כבר מגוייס בעצם אז נראה לי (אני לא בטוחה...) שאתה תעשה שנתיים (חוצמיזה שזה תלוי בתפקיד שלך ולכמה זמן שחתמת...). אבל אם אתה מפסיק את השירות באמצע אז זה נחשב כאילו לא עשית שירות בכלל... ברגע שאתה מסיים אתה מקבל את כל התנאים של חייל משתחרר ששרת בשירות סדיר רגיל. אתה פשטור משירות מילואים (אלא אם כן אתה מחליט להתנדב למילואים). חוצמיזה אם אתה משרת עכשיו בבסיס סגור אז אתה יכול להמשיך לשרת בבסיס סגור- בתור מתנדב אתה יכול לבקש להיות בבסיס סגור או פתוח אבל כמובן שזה תלוי בפטורים שלך ובמגבלות שלך ואם אתה לא יכול לשרת בבסיס סגור אז אתה לא תשרת בבסיס סגור. מקווה שעזרתי...

eoshri

New member
תודה לתשובתך ועוד כמה נתונים חשובים

אני מיועד להיות מנהל רשת מחשב. התחלתי את התפקיד למרות שעוד לא יצאתי לקורס אני אמור לצאת בקרוב לקורס התפקיד לא מחייב לחתום קבע דרך אגב הקורס נמשך כחודש וחצי מקסימום למיטב ידעתי. ועוד שאלה מתנדבים פסולי קורסים? ואת בטוחה שמתנדב חייב בשנה וחצי לשרת או שנה לשרת?

סיונתו

New member
בעיקרון

עכשיו זה שנה וחצי אבל בגלל שאתה כבר התגייסת אז אתה נראה לי תצטרך שנתיים שמהם יורידו לך את הזמן שהיית כבר בצבא מתנדב יכול לחתום קבע יכול לצאת לקורסים- יכול לעשות הכל. המשתנה פה אצל כל אחת זה המגבלות והפטורים שלו- אם אתה לא יכול לשרת בבסיס סגור אתה לא יכול לצאת לקורסים. ברמת העיקרון.

למעלה