וועדת נכות - 7 דקות בול

וועדת נכות - 7 דקות בול

האם זה חוקי בכלל שרופא אחד + מזכירה יושבים בועדה כל כך חשובה? כמה זמן לוקח לקבל תשובה . תודה

tomig

New member
מקסימה היחידה את לא לבד...

גם לי לקח בכל הוועדות לא יותר זמן ממך וביררתי את זה וכמעט אצל כולם זה הזמן מקסימום 10 דקות לא משעתי על יותר . לגבי תשובה זה יכול לקחת בין חודש לשלושה את יודעת איך הגלגלים של עובדי המדינה זזים ....

tomig

New member
הוועדה מחולקת....

לכל נושא היה רופא אחר כלומר לכל תחום לאורופדיה רופא פנימי פסיכאטר בכל ועדה ישב רופא אחד ומזכירה. בסוף עושים שיקלול של כל האחוזים שכל רופא נתן ואילו אחוזי הנכות שלך. יכול להיות שבבעיה שלך היזדקקת רק לתחום אחד לצורך גיבוש הנכות הרי זה מישתנה מאדם לאדם ..

תודה לך

התחום של הבן שלי היתה פסיאטריה אז כנראה רופא פסיכיארטר 1 הספיק . מקבלים את הכסף רטרואקטיבית מיום הגשת הנכות או מז פרוץ המחלה? שמעתי שמקבלים גם סכוםחד פעמי של בערך 28000 שח זה נכון?

tomig

New member
זה תלוי..

אני לא כל כך בקי בכמה זמן לאחור רטרואקטיטית מקבלים כסף אבל בנוגע לסכומים חד פעמיים זה קשור מהם אחוזי הנכות שהוא יקבל כי מי שמקבל אחוזים נמוכים מקבל סכום חד פעמי ומי שמקבל אחוזים קבועים מקבל קצבה חודשית . כדי לך להיכנס לאתר של ביטוח לאומי כתוב שם בדיוק מאיזה אחוזים מקבלים חד פעמי ומאלו שמקבלים קצבה

קבלה של סכום חד פעמי היא אפשרית

אם מאשרים את תביעת הנכות הנפשית רטרואקטיבית לשנה אחורה. ואז הסכום הוא עבור השנה שעברה. והחל מאישור הקצבה גם תיכנס קצבה חודשית. אישור התביעה יכול להיעשות לפי שיקול הדעת של הרופאים ו/או של ביטוח לאומי כלומר יכולים לקבל שהנכות החלה שנה קודם או פחות זמן מזה לפי דעתם. כמובן שבכל מקרה את יכולה לערער אם נראה לך שעשו עוול.

לא למהר לסיים את הנושא

חשוב לבדוק כמה אחוזים תקבלי. אם יקבעו אחוזים נמוכים לא תהיה ברירה. וייתכן שיהיה חשוב לערער אם לדעת הרופאים שמטפלים זכאים ליותר אחוזים. ברגע שמקבלים את פרוטוקול הוועדה רשום בדיוק תוך כמה זמן ניתן לערער. לערער מיד. אם עברו 6 חודשים והמצב הורע חס וחלילה, לעשות אפילו החמרת מצב שאפשרית כל 6 חודשים. לא לוותר.

למעלה