וועדת שילוב לילד בגן>>

2ממוש

New member
וועדת שילוב לילד בגן>>

בזימון שקיבלנו לוועדת שילוב במתי"א עבור בני (בן 5 בקירוב) צויין כי הילד אמור להשתתף בוועדה . נשמע לי די תמוה... האם זה מקובל שמזמינים ילד, ובפרט כה צעיר, לוועדה??? תודה ושבוע טוב.

brum

New member
לא תמוה בכלל

גם אם הילד בן 3 הוא צריך לבוא לועדה, הצוות שדן בעניינו חייב להתרשם ממנו בשביל להחליט לאיזה גן הוא יותר מתאים, אי אפשר להתרשם רק מדו"ח אחד או שניים בצורה אפקטיבית לעומת מאיך שהילד מתנהג בפועל, הפסיכולוגית של הצוות אפילו תעודד אותו לדבר כמה מילים או לשחק איזה משחק, נכון שמדובר בהתרשמות של כמה דקות אבל זה עדיין יכול להיות לטובתו של הילד כי אם יש מספר גנים שאליהם הוא מתאים לפי הדו"חות ישימו אותו בגן עם הילדים שמרביתם נראים שהם מתנהגים ברמתו, פחות או יותר.

Navva

New member
בגיל הזה שיתוף הילד נתון להחלטת ההורים

הניסוח של ההזמנה הוא אחיד לילדי גן ולילדי תיכון (שם רצונות הילד מאוד חשובים). אני "בוגרת" שתי ועדות השמה בגיל גן ובשתיהן בני לא בא. בפעם השניה הינו עם הגננת שלו, חלק ניכר מקריאים את הסיכומים, שבאמת אין צורך שהילד ישמע. ואח"כ יש דיון. את הילד מקס' שואלים שני משפטים ומוצאים החוצה. בועדת שילוב זה דיון על הקצאת משאבים. נמצאת שם הגננת של הילד? היא מכירה את בנך. אם כן חשוב שתהיי מתואמת איתה. בעינין השעות לסיעת (אם בזה מדובר) חשוב שתכיר מראש את הטבלה לזכאויות בחוזר מנכ"ל בנושא שילוב, נספח 4. ד"א, ביום חמישי יש לנו ועדת השמה "בדרך לשילוב מלא" ביוזמתי. עד אתמול היה לי ברור שאנחנו לא נביא בנינו לועדה. ביחוד כי אני הולכת "לפתוח פה" על הגן שהוא נמצא בו עכשיו. אחרי השאלה שלך עלו בי שאלות, ורשמתי לגננת במחברת קשר. במחשבה שניה: "כל" הגן שלו (8 ילדים) עולים לועדת השמה (למעט בני השאר עולים לכיתה א'). אם היו רוצים לפגוש בם, הועדה היתה מתכנסת בגן.

Navva

New member
הגננת ענתה שעדיף לא להביא את הילד, כמו שחשבתי

למעלה