וועד לארג' עד אקסטרא לארג'

leamnon

New member
וועד לארג' עד אקסטרא לארג'../images/Emo18.gif

לכמה מכם יצא לקרוא את פרוטוקול ישיבת וועד מתאריך ה-4/7/2005 ? (דפדפו קצת לאחור ,תמצאו זה שם) כן,מדובר על סעיף שכר (אני כבר מרגיש שדרכתי על יבלת). מישהו יכול לענות ,האם כל התוספות תואמות להסכמי השכר שנחתמו עם העובדים ? במקרה אחד מדובר על תוספת מאוד משמעותית. מי שטוב מקבל - זה די מקובל. אבל - "האם היד לא קלה מידי על ההדק ?" אני לא מפקפק חלילה ביושרם - קשה לי עם נדיבותם ! לכם לא ?

ronpel

New member
אמנון היקר

ברור לך שלא ראוי לדון בשכר פרטי של עובדים בפורום. התוספות כולן תואמות את ההסכמים כי כמו בכל הסכם שכר יש סעיף של דיון שכר פעם בשנה. לחלק מן העובדים זהו עדכון ראשון מזה שנתיים. בכל מקרה אשמח לענות על כל שאלה באופן אישי. תזכור שהפעילות בישוב הולכת וגדלה ואיתה גם המחזור הכספי. אחד המדדים ליעילות השלטון המקומי הוא היחס בין עלויות השכר למחזור הכספי. הישוב שלו נמצא באזור ה25% שזה אחד הנמוכים בארץ. כל שינוי שכר שאנו דנים בו -נדון עם המקור הכספי התקציבי. לדוגמא - הגדלת פעילות התרבות במתנ"ס ע"י העובדים שקשורים בנושא זה מביאה להגדלה ניכרת בהכנסות אלו ולכן נוצר מקור כספי לתגמול העובדים בהתאם. אני מבטיח לך שהיד לא קלה על ההדק. הגענו היום למצב של נבחרת מעולה של עובדים שמביאים תוצאות מעולות כולל בהכנסות לישוב. לדוגמא - הגענו לרמות גביה של מיסים של 98% - זה לא קיים בשום מקום במדינה. ההכנסות לתקציב הישוב בסעיף עלו מ3,500 שח לחודש לכמעט 10,000 זה הכל מעבודה מאד מאומצת של העובדים. לדעתי זה הרבה יותר מוצלח מלשלם פחות לעובדים גרועים. שנינו מכירים היטב את התוצאות העגומות ומאות אלפי השקלים שבוזבזו על שכר לעובדים שלא רק שלא תרמו לישוב אלא הביאו להפסדים כספיים אדירים בשל הטעויות שעשו. גם לזה יש דוגמאות רבות ואשמח לפרט בשיחה אישית לכל מי שמעוניין. בברכה רונן

ninagil

New member
עלייה בהכנסות

שלום. אם אכן יש עלייה גדולה בהכנסות האם אפשר להבין שיש מקום לייעד את העודפים? למשל להוריד את המסים ביישוב, או לשדרג את הבית ספר בכיתות קטנות על חשבון היישוב. בארה"ב למשל נהוג לחייב את כול התושבים בהשתתפות בהשקעה בבית ספר. בית ספר טוב מעלה את ערך הבתים ולכן כולם מרווחים. נינה

ronpel

New member
כל שנה מתקיים דיון

ובו הוועד מחליט איך לחלק את העוגה התקציבית. פורסם כאן בעבר התקציב של שנת 2005 -אבקש ממושי לפרסם דוח של ביצוע מול תחזית כדי שהדברים יהיו יותר ברורים. הגדלת ההכנסות שיש לא מספיקות אפילו לממן שכר של מורה אחת לשנה !. כפי שנהגנו בעבר עודפים באגרות הוחזרו לתושבים למשל באגרת השמירה. כדי לשנות את גובה הארנונה (לעלות או להוריד או לשנות ) דרושה חקיקה מחודשת של כל החוק - אין לזה שום סיכוי להתקבל במשרד הפנים. באופן גס הקטנת הכיתות מ12 של 35 ילדים ל17 של 25 דורשת מימון של הישוב לבניה של 5 כיתות כ- 3 מיליון ש"ח ומימון של כוח אדם להוראה ואחזקת כיתות אלו שתעלה עוד 700 אלף שח בשנה. הגדלת ההכנסות הקיימות הן בעשרות אלפי שקלים . מהלך של הקטנת כיתות יכול להיות רק כיוזמה של משרד החינוך -אולי עם השתתפות ההורים -אחרת אין לזה סיכוי. דוח דברת מקדם יוזמה מסוג זה -נראה מה יצא ממנו. רונן

kobitton

New member
מוסר תשלומים של התושבים

לא לשכוח שהגבייה הגבוהה היא לא רק שהגבייה טובה אלא גם תושבים עם מוסר תשלומים חיובי .

שניזל

New member
אתה רומז ופוגע בשמם הטוב

אתה מציין שעדיף לשלם יותר לעובדים טובים מאשר פחות לעובדים גרועים. אז בעצם למי מהעובדים לשעבר אתה מתכוון? למזכירי הישוב הקודמים? לרכזת הקהילה הקודמת ? לרכזת הנוער הקודמת? ואולי למנהל החשבונות ? תראה על כמה אנשים רמזת ופגעת בשמם הטוב והענקת להם את ה"כבוד" להחשב בעיני הציבור לעובדים גרועים כביכול. הרי ברור שאמירתך אינה כללית ומתייחסת לאנשים שעבדו בישוב.

tsahia

New member
דווקא אתה אמור לדעת

זה אתה שחיכית שעה עד שהוועד יגמור לדון בנושא השכר, וזו הייתה הישיבה השניה. אז אולי לארג' אבל בטח לא עם אצבע קלה על ההדק. צחי

idopel

New member
אמנון

לא מזמן היה כאן דיון קצר על השתלחות בעובדי הציבור ובועד והנה שוב הודעה לתפארת בנושא רגיש מאין כמוהו, אותם עובדים שאתה מדבר עליהם קוראים בפורום. ייתכן ולגיטימי בעינך להעלות לדיון נושא שכזה בפורום הציבורי, אבל מן הראוי שתבדוק את הנושא בצורה דיסקרטית לפני, ואם בכל זאת אתה חושב שצריך לתת לזה ביטוי בפורום למה בכותרת וסגנון של צהובון לונדוני????

leamnon

New member
עידו

לא השתלחות ולא שום דבר. מה קרה יש לכם טאבו על הקופה ? דווקא התגובה של רונן היא תגובה ענינית. מי שקרא וקורא את הפרוטוקולים (זה הרי פורסם בפורום זה) זכותו ואולי חובתו להתייחס. מדוע לא לשאול ? האם רק צואת הכלבים על המדרכות היא נושא לדיון? - בקשר לכותרות - בפעם הבאה אני אפנה אליך כדי שתנסח. אמנון

barco11

New member
אכן נושא רגיש

ואישית אני חושבת שכל שאלה ראויה להישאל בפורום כל עוד היא נשאלת בצורה תרבותית ולא פוגעת באחר. מאוד נהניתי לקרוא את התשובה של רונן, למדתי ממנה על תהליכי קבלת ההחלטות ואני מניחה שגם אחרים השכילו בעקבות קריאת הדברים..

idopel

New member
אמנון

אמנון תקרא שוב את התגובה שלי, לא כתבתי שלא להעלות את הנושא, כתבתי שיש להעלות נושא רגיש כזה בעדינות. כלומר, כתבתי בעיקר על הדרך והצורה ולא על התוכן. זכותך המלאה לכתוב על כל נושא, רק תזכור שתהיה אפשרות שגם אתה תקבל ביקורת. למי בדיוק התכוונת ב"מה קרה יש לכם טאבו על הקופה"? אם התכוונת למשפחת פלג - אז יש לי חדשות בשבילך, אין לי שום מושג בעיניני הוועד, אני האחרון שרונן מעדכן, אנו בעיקר מדברים על נושאים משפחתיים ואופניים. וזאת מהטעם הפשוט שאני סומך עליו בעיניים עצומות וזה פשוט לא מעניין אותי. אולי התכוונת לועד? - במקרה הזה טעות בידך, לועד יש את המנדט הרישמי להחליט מה לעשות באותה קופה, לשם זה הוא נבחר (כמובן שכלכל תושב קיימת הזכות לבקר את החלטתו). או שמא התכוונת ל"חונטה" של בלונדינים קרחים עם אף ארוך". במקרה הזה אני רק יכול לומר שאין לי שום קשר לקבוצה זו. בנימה אישית, ההודעות שלך פשוט לא תואמות את האמנון שאני מכיר וחבל. יום טוב

leamnon

New member
עידו פעם אחרונה בהחלט

נראה לי שהלכת רחוק מידי. מלכתחילה לא היו לי כוונות נסתרות - כמו שאתה מנסה ללכת איתם. גם אני כמוך מעריך ומוקיר את הוועד ובטח את זה העומד בראשו. ונכון גם את כל עובדי היישוב המסורים. מה בין זה לניסיון לעורר שאלה שאתה מסכים שאפשר לפחות לעלות אותה כנושא? תאמין לי שהרבה יותר קל להיות נחמד מאשר לשאול לפעמים שאלות קשות, אם צריך. רק במקום באמת לקבל את הנושא אתה הוא זה שהעלה את זה לפסים מכוערים באמת.(צהובון לונדוני וכדו').

1גידי

New member
אחי אתה רגיש מידי

אני אישית חושב שמגיע להם כל אגורה ואם אפשר גם יותר אבל אל תהיה רגיש מידי תן לאנשים לומר את דברם שיהיה לך אחלה יום

קצת יותר אמון../images/Emo13.gif

כדאי לתת קצת יותר אמון בוועד שאם החליט אז וודאי יש סיבות טובות לכך.

למעלה