ווער וייסט ווען מרוקט דעם זייגער

מתנדב

New member
ווער וייסט ווען מרוקט דעם זייגער

איך אויף אז פאר יום כיפור, אז מזאל נישט דארפין פאסין ביז 8:00

וואָס האָט אַ שײַכות...

וואָס האָט אַ שײַכות פֿאַסטן מיט זייגער ? איך פֿאַרשטיי באמת נישט...

מתנדב

New member
טאמער מריקטנישט דעם זייגער

העט מען דארפין פאסטן ביז 8 און ידער יאר מפאסט ביז 6:30

yaely2

New member
מנהל
א זייגער מיט א פאסטעריי../images/Emo45.gif

שלום, אזוי וי איך קום פון א פרומע משפחה קען איך אייך זאגן, אז מען רוקט דעם זייגר ווערט טונקל פריער. דאס איז די סיבה אז דער מתנדב וויל מען זאל רוקן דעם זייגער פאר יום כיפור * וואס קודם איז געווען אכט איז יעצט זיבן

סע לייגט נישט אויפֿן קאָפּ ../images/Emo11.gif

מתנדבֿ, נו, באמת, ווען איך וואָלט קיינמאָל נישט געווען קיין פֿרומער וואָלט איך אָנגענומען דײַן טענה, אָבער איך ווייס דאָך יאָ די הלכה. מע הייבט אָן דעם תענית און מע פֿאַרפֿאַסט נישט לויטן זייגער נאָר לויט דער שקיעה. אויף יעדן אופֿן וועסטו פֿאַסטן נאָר 23 אָדער 24 שעה, און סע האָט ממש נישט צו טאָן מיטן זייגער. אַ ייִד אין אַפֿריקע אין אַ דזשונגעל וועט פֿאַסטן די זעלבע צײַט ווי דו, אַפֿילו אויב ער האָט ממש נישט קיין זייגער. גיב מיר צו פֿאַרשטיין!

zimes

New member
הקטנוניות...

כשאני מנסה להבין את הטענות - ההבדל הוא בזמן שעובר בין שחרית (למעשה: בין שקמים בבוקר) לסיום הצום. ואני שואלת - למה לא פשוט להתחיל להתפלל מאוחר יותר, במקום להזיז את השעון? תקן אותי בבקשה, מתנדב, אם אני טועה. > צימעס מקווה שהיא בכלל מבינה על מה מדברים
<

מתנדב

New member
צימעס, זה לא משנה מתי קמים לתפילה

אנחנו בכל מקרה מתחילים את התפילה בשעה 6:00 העניין הוא שאני רוצה שיזיזו את השעון לפני יום כיפור בכדי שהצום יסתיים מוקדם יותר.

zimes

New member
אז תענה ליידישיסט ../images/Emo13.gif

אני בחוסר הבנה מוחלט כמוהו.

אבל אורך הצום לא משתנה

מה זה משנה מה השעה. נגיד שאין שעונים בעולם, אתה תתחיל ותסיים את הצום לפי זמני השמים ולא לפי גחמות בני האדם. אני אשכרה לא מבין מה אתה מרוויח משינוי השעון.

eidl

New member
אתם מכריחים אותי לכתוב עברית../images/Emo4.gif

שלום, ראשית אני יעל אלא שפה בתפוז לקחו ממני את התואר ונאלצתי לבחור בשם אחר. יידישסט אתה צודק בהיגיון, אך חשבון השוק לא דומה לחשבון הבית. בן אדם קם ב8 בבוקר נניח, בין אם השעון הוא שעון קיץ או חורף. לכן אם הוא קם ב 8 והצום מסתיים ב8 יש לו 12 שעות לצום, ואילו אם הזיזו את השעון והחושך והכוכבים מופיעים ב7 , הוא יצום שעה פחות דו האסט דאס פארשטאנען ברוך?

eidl

New member
א שאד צו גראבן../images/Emo88.gif

שלום, טייערער יידישיסט דאס איז שוין אן אנדערע פראגע,

מצוין! ואתה צודק!

ותזיז את השעון שלך בעצמך! מה אכפת לך מהשעון של כולנו? תזיזו אתם את השעון שלכם, תתפללו בשעה 6:00 לפי השעון החדש שלכם, (בשלנו זה יהיה 7:00) ותסיימו את הצום ב7:00 לפי השעון שלכם, ומה אכפת לכם מה מראה השעון שלנו????!!!!

מתנדב

New member
אתם טועים......

יש זמן כשיוצא הצום, והזמן הזה כתוב בלוח, והולכים לפי הלוח. אתאיסט עם ציציות, ואם אני יזיז את השעון בחמש שעות, אז אני יכול להוציא את הצום בשעה 2:00?, הוי אומר שזה לא הולך לפי מה שאני רוצה אלא לפי הזמן שנכתב בלוח.

הולכים לפי הלוח ????????

איפה זה כתוב בהלכה
יכול להיות שהדתיים רוצים לכפות את הצום על החילוניים ואומרים לעצמם: הרי אלו מבין החילונים שיצומו לא יודעים מימינם לשמאלם ויצומו לפי הזמן בלוח, צריך לסדר להם את השעון... אם זאת כוונת הדתיים היא מעצבנת כפליים.

מתנדב

New member
לא זו הכוונה......

אבל אני לא ראיתי עדיין, שמשהו יוצא החוצה לראות מתי זה צאת הכוכבים. בימינו כולם הולכים לפי הלוח. איך אתה היית נוהג?, לא לפי הלוח?. ואין לזה שום קשר לכפיה.

מה עשית בט´ באב? גם הלוח לא מתייחס

לשעון קיץ ואף על פי כן אנשים צמו את מלוא הצום בלי להסתכל בלוח.

נו, באמת, אז תוסיף שעה ללוח!

או תוריד שעה.... כבר התבלבלתי מכל שינויי השעות הללו.

zimes

New member
הוצאת את הצום לפני השקיעה???

ובכל מקרה - אם הוא יוצא עם הלוח - הוא גם נכנס עם הלוח - וזה אותו מספר שעות בסה"כ. מ.ש.ל. אני עדיין לא מבינה. נסה להסביר שוב (והאמת - אני מה אכפת לי? אני לא עובדת... שעון כזה או אחר לא משפיע עלי)

למעלה