ווק מומלץ.

ש י א 1

New member
ווק מומלץ.

הסתובבתי אתמול בשוק לוינסקי בתל אביב. ובחנות המתמחה בכלי בית טובים מצאתי ווק נירוסטה בקוטר 33 ס"מ . נראה מצוין אממה? המחיר 770 ש"ח.
אני יודעת שיש ווק מברזל אך צריך לתחזק אותו קבוע נגד חלודה. לאחסן אותו משומן וכו'.
אני אוהבת להוציא נקי מהארון ולהשתמש. אחרת זה נהיה כבד.
יש של ניאופלאם. בסוכנות בלוינקי. עם הציפו הקרמי. מישהו מכיר יודע שמע? האם הציפוי קל לניקוי, לא נשאר שמן שרוף וכד'? אשמח לקבל הצעות והמלצות וגם מקומות לקניה עם מחיר שפוי יותר.
אגב מהשוק חזרתי רק עם כמה קלוריות נוספות באשמת הפילאס הממולא בולגרית שהיה מצוין ובטעם של פעם... ושני צנטרים לקרם לעוגה. שבארה"ב עולה בדיוק חצי מחיר

akavishon

New member
דברים טובים עולים כסף

אני רק רוצה להזכיר לך את תחקיר כלבוטק לגבי ניאופלם... אני הייתי שומר מרחק מהם.

ש י א 1

New member
תודה על התגובה

ראיתי כלבוטק, הפנמתי את המסקנות, בחנות טענו שהתקן האירופי מאשר והם בהליכי משפט נגד כלבוטק. כמובן שלא אקנה נאופלם בינתיים. יש המלצות על ווק מפלדה פחמנית או מחומר קרבון סטיל. ובמחירים שפויים יותר.

passioneta

New member
ווק צריך להיות מחומם לטמפרטורה גבוהה

רוב הציפויים הקרמיים אסור לחמם יותר מדי.
אכן אם לא רוצים להתעסק עם ווק ברזל צריך להשקיע די הרבה כסף.
אני מוכרחה להודות שאני משתמשת בווק הברזל שלי מעט מאוד, כי אין לי כח להתעסק אתו.

מאקי

New member
אני אמליץ לך על הווק שאני משתמשת

הוא בעל ציפוי שאיננו מה שאסור
הוא מתנקה נפלא
במדיח
ואין צורך לתחזק

וכן בגלל שהוא כזה סבבה אני מייבאת אותו.

ועכשיו יש גם מבצע מעולה

saribon

New member
יש לי ווק ברזל כבר 20 שנה בערך

אני לא משמנת אותו אלא מקפידה מאוד על יבוש לפני אחסון. איך שמסיימים לעבוד מנקים, מייבשים על הכיריים ומאחסנים. אין על הווק הזה..

prizman

New member
בישראל השתמשתי במשך 15 שנה בווק ברזל

יצוק מושחר, לא היה שום צורך בשימון רק ייבוש על להבה מיד לאחר השטיפה והוא לא החליד.
החיסרון הוא המשקל אבל זה גם היתרון. הוא אוגר חום טוב כך שהוא לא מאבד יותר מדי חום
על להבה ביתית כאשר מכניסים אליו את המצרכים. היה די לא יקר אז.

בשנים האחרונות בתאילנד אני משתמש בווק במשקל בינוני, נדמה לי מתכת תלת שכבתית אבל
כבר לא ממש זוכר, ציפוי נון סטיק כלשהו, לא קרמי, נמצא בשימוש כמעט יומיומי כי חברתי מעדיפה
אותו על פני מחבת, אני לפעמים כך ולפעמים כך תלוי מה אני מכין, עלה למיטב זכרוני כ 70 ש"ח
וישרוד עוד הרבה.

milch

New member
עבור עבודה על גז ביתי ממש לא משנה

העיקר שלא יהיה מניר.
יש לי ווק ברזל שעם הטיפול הנכון קיבל ציפוי כמו טפלון, הוא אינו מחליד ואני משתמש בו רק עם להבה של בוער מיקצועי ולא כיריים רגילים.
ווק איכותי הוא מברזל בריקוע יד כך שהתחתית עבה והכלי נעשה דק שלפי הדפנות.
לאור האמור לעיל, כמו שכתבתי, עבור כיריים ביתיים, לא משנה איזה ווק כי התוצאה רחוקה מן המצופה מבישול בווק.

saribon

New member
הרשה לי לחלוק על דעתך המלומדה...

כלי בישול באיכויות שונות מתנהגים אחרת גם על כירים ביתיים. יש בשוק ווקים שלא מתאימים גם לבישול על חנוכיה.. דווקא אלו המצופים, שהציפוי יורד מהם במהרה וכן הלאה.
אני בהחלט מרגישה את ההבדל באיכויות הבישול ובתוצאה (כמו גם בניקוי ובנוחיות העבודה) בין ווקהברזל שלי לבין הווקין האחרים בהם יצא לי לבשל (גם כל מיני כאלה שקיבלתי מתנה וגם במקומות אחרים) מאחר שמדובר על משהו שמחזיק מעמד שנים רבות אני בעד השקעה בציוד טוב.

milch

New member
לא הבנתי על מה את חולקת

אני בעד ציוד טוב, בעד כלים טובים והסברתי כיצד מיצרים ווק באיכות גבוהה ודוקא מברזל. יש סיבות לשיטת יצור זו.
הקפדתי לציין שמבישול על להבה של כיריים ביתיים רגילים, לא לצפות לתוצאה של מסעדה.
אני טרחתי ורכשתי מבער כמו של מסעדה והתוצאה בהתאם. כאשר אני אומר "מסעדה", אני מתכוון לאיכות הצריבה ולא לטעמים.

saribon

New member
אם לא הבנת אז אסביר ((-:

אני חולקת על דעתך שאומרת שעבור כירים ביתיים זה לא משנה כל עוד זה עשוי מנייר.
ואני אומרת לך בודאות שגם בלהבה ביתית רגילה יש הבדל משמעותי בין איכות הבישול, נוחות הניקוי והעבודה וכן איכות הצריבה כאשר מדובר בווק מברזל לעומת ווק פשוט יותר או כזה מצופה.
כל הכבוד שטרחת ורכשת ואינני חולקת על הטעמים המופלאים שיצאים ממטבחך. אני חולקת רק על הטענה שזה לא משנה כשעובדים על כיריים ביתיים. גם אם האיכות של מבער חזק יותר טובה יותר -עדיין יש הבדל -גם כשאנו פשוטי העם שלא טרחו משתמשים בלהבות הביתיות שלנו ((-:
אני מקווה שעכשיו הבנת..

milch

New member
אתם פשוטי העם תמיד צודקים

ואנו המשוכללים נהנים

ד"א, לכתבתי שלא משנה כל עוד זה עשוי מניר אלא להיפך, כל עוד זה לא עשוי מניר.

saribon

New member
אכן נשמט לי ה"לא" שלך

אבל ברור לי שזו הכוונה...
ולגבי השכלולים - נו שיהיה.. העיקר הבריאות ((-:

saribon

New member
השבוע יצא שבוע מוקפץ

היה המון מוקפץ - כך יצא..הגדולה ואני מוכנות לאכול כל יום מוקפץ והקטנות לא היו בבית אז ניצלנו את ההזדמנות. הווק עבד שעות נוספות.

למעלה