ווק

itamargor

New member
ווק

שלום, אם מישהו יודע איך "לטפל ב-ווק", אז שיכתוב לי בבקשה את מהלך הטיפול, פשוט לא מזמן גיליתי שהווק שלי צובר מעט חלודה ונזכרתי שהמוכרת שמכרה לי את הווק אמרה לי משהו עם לשמן אותו... תודה...
 
טיפול בווק ברזל

כמו בכל כלי ברזל יצוק, מתחיל ב- seasoning לפני השימוש הראשון: שימון וחימום בתנור. אני מניח שאת לא עשית זאת, אך עדיין ניתן לתקן את המעוות: מחממים את הווק ומנקים היטב (ממש מקרצפים) את הווק מכל שאריות מזון. משפשפים את החלודה בצמר פלדה. מייבשים מיד, ומבצעים את התהליך כפי שנאמר בקישור. אחרי הטיפול מקפידים לנקות את הווק לאחר כל שימוש, בעודו חם, עם מים ומברשת רכה בלבד. לא משתמשים בצמר פלדה וגם לא בדטרגנטים.
 

judi1

New member
..אבל גם מתכות אחרות מתחמצנות..../images/Emo4.gif

כך, לדוגמא,יש לי ווק סיני מקורי, קל מאוד במשקלו, ואם אני לא מנגבת אותו היטב הוא מחליד. לכן גנזתי אותו משימוש ואני מעדיפה את זה מהברזל או אחר העשוי אלומיניום מגלוון . מי מהם עדיף לטיגון ולהקפצת הירקות והאם זה עושה הבדל?
 
למעלה