ווריקוצלה באשך שמאל לנער בין 13

msolom1x

New member
ווריקוצלה באשך שמאל לנער בין 13

שלום דר` יעקב בן לאחר שחקרתי מעט אני למד ש 10-15% מאוכלוסיית הגברים סובלים מוירקוצלה באשך שמאל האם אתה מנתח את כולם (אלו שבדרגת 2-3)כלומר 10-15% מאוכלוסיית הגברים בארץ עברו ניתוח לחיתוח וקשירת ירידי האשך???!!! האם קו המנחה לא אשר מ- האם ישנה ירידה באיכות הזרע? מה עושים אצל נערים שבדיקת זרע עדיין מוקדמת?????? כרגע גודל באשכים ומדידתם באולטרסואנד הם שווים בגודל ללא כאבים ולא נראים עוד בעיות נוספות חוץ מהוירקוצלה עצמה שבאולטרסונאד נראית דרגה 1 ובבדיקת אורלוג מישוש נראית 2-3 ואורולוג נוטה למעקב ואפשרות לניתוח. מהם הסיבות לדחיפות לניתוח אם הכן הדרגה היא 2-3 ולא רואים דבר אחר http://www.emedicine.com/PED/topic2806.htm על פי המאמר (בקישור מעל) המצורף ההמלצה שאני מבין זה מעקב חצי שנתי בשלב זה תקן אותי אם אני טועה ואם בכלל ניתוח זה ניתוח פתוח בשיטת\גישת המיקוסקופיה שלה אחוזי הצלחה הכי גדולים) תודה מראש ממתין לתשובתך משה

וריקוצלה

הצורך בניתוח במקרים של וריקצלה הוא בנערים עם פיגור בגדילת האשך השמאליאו אם יש כאבים. במידה והאשכים בגודל דומה דרוש מעקב אורולוג ילדים מידי 6 חודשים. ניתוח מצליח בכ90% כאשר ניתן לבצעו בגישה פתוחה או בלפרוסקופיה עם שיעואי הצלחה דומים.

למעלה