וזאת תרומתי הצנועה למצב הרוח הלאומי

kisslali

New member
וזאת תרומתי הצנועה למצב הרוח הלאומי

טוב נו, לא לאומי אלא פרומי. הגוזל שלי לא מוצא את עצמו. לפני הגיוס ניסיתי לשכנע אותו שיעלה לדיון את עניין הפרעת הקשב, בעיות ההתארגנות והריכוז. הוא רצה קרבי ושמח כשלא התייחסו לאבחונים ששלחתי. השבועיים הראשונים היו נהדרים ואז הכל התחיל להתדרדר, הוא לא מצליח לעמוד בדרישות, הוא בלחץ והוא פשוט לא מסוגל לעמוד בקצב. עבר עוד שבוע עד שביקש שאתערב. הוא חייל טוב והוא אפילו אמר למפקדים שיש לו בעיות והם באמת משתדלים להתחשב בו. מסתבר שזה לא מספיק. ביום הגיוס איבד את הטלפון הנייד, בשבוע שעבר עלה על רכבת לא נכונה, התברבר והגיע כמעט עד אילת. עכשיו שמעתי מהמ"מ שהוא כבר שכח את הנשק וכמעט נענש, את זה הוא אפילו לא סיפר לי. דיברתי עם המ"פ שחושב שאני טיפה מגזימה ושהילד בכלל מבסוט עד הגג. הילד מתקשר כל שעה ושואל מה לעשות.... שיט!!! אני מבינה שזו מערכת ושזה יקח זמן ושצריך לעשות דברים בסדר מסויים אבל זה פשוט לא מעניין אותי! אז מי אמר ססססאמ....?? ללי

נגוהות

New member
../images/Emo24.gifללי

כן בטח סססססאמ.... בכל מקרה. אבל - זו התחלה, קשיי הסתגלות למצבים בלתי מוכרים, גם לך וגם לו. יעזור אם אומר לך שזה יעבור? הרי תראי מתחשבים בו, המ"פ חושב שהוא מבסוט עד הגג, והילד שמתקשר כל שעה..כל כך מוכר לי..הוא צריך אותך , לשמוע את אמא, לדבר איתה, לקטר לאמא, אבל גם את וגם הוא יודעים שזה יסתדר. סיפרתי לך לפני זמן מה על הילדון שלי שהפך לחייל, אותו פינוקי שאפילו לא יצא לטיולים כדי לא לישון מחוץ לבית, שאיבד בטירונות את המפתחות לתיק שלו, את הפלאפון ושטרטר לי כל יום שהוא עורק...ולעזאזל הצבא הזה והוא לא שם על אף אחד... איזה סבל זה היה! להיות אמא של טירון.. ללי, אותו פינוקי למד להתארגן, למד את ההגיון וחוסר ההגיון שבהיררכיה הצבאית,הם חכמים, קולטים מהר, ו...הגיע רחוק, אבל ממש רחוק..ויותר מזה -אחר כך היה לו כל כך טוב שם
.. ללי, גם הילדון שלך עושה סימנים של מי שיסתדר, רק עוד קצת זמן, ולך אמא שלו שולחת הרבה הרבה חיבוקים

הו אללי

לא סובלת את הצבא. בהההה... אני הייתי חיילת מהסגנון שאת מתארת ובסוף פשוט השתחררתי על חוסר התאמה או משהו כזה. החזקתי שנה בכח רב ובהתעקשות הירואית ומטופשת שרק בגיל 18 אפשר לגייס בשביל משהו כל כך חסר טעם. אין לי מה להגיד - לא כולנו חיילים טובים וטוב שכך. תצטרכי לסמוך עליו ללי שהוא ימצא את דרכו או בתוך המערכת או אל מחוצה לה, זה כנראה כמו הרבה דברים אחרים בהורות, דחיפה קטנה מפה, שיחה קלה משם והתערבות כירורגית במקומות שכבר אי אפשר. קשה, קשה. נשיקות בינתיים.

ססאמ ססאמ

מה אני אגיד לך, אין לי מושג מה להגיד, אני עוד לא הייתי שם. אז רק חיבוק גדול.

פּרפרית

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

פףףףףףףףף... לבוא לקחת אותך לעמוד בשער של הבסיס שלו?! זה הדחף הראשוני שלי. אין לי מילים מעודדות, ידברו בעלי הנסיון דוגמת נגה. אני? אני מבועתת רק מהצו הראשון של ה"עוג" שלי (אנחה) כל מה שיש לי ללי זה להחזיק לך ואיתך אצבעות שזה יסתדר לו...

noa128

New member
בוקרטוב ללינקה ../images/Emo13.gif

זה לא קל מה שאת מספרת.. מהצד - זה המבחן הראשון שלו לעצמאות והתבגרות, "להסתדר" (או לא) לבד בעולם הגדול - עוד קשור עם הבית, אבל בעצם צריך להסתדר שם ולמצוא את דרכו בסיטואציות לא קלות. מקווה בשבילך ובשבילו שנוכל לשמוע בעוד חודש-חודשיים שהוא הסתדר והסתגל. את יודעת, ככל שאני מתקדמת עם השנים ומתרחקת מהתקופה ההיא שלי , משתנה אצלי זוית הראיה על המקום הזה ברצף ההתבגרות שבו הולכים הצעירים לצבא - בסוף גיל ההתבגרות המבולגן ולפני היציאה לחיים עצמאיים כאנשים בוגרים, ועל מה זה עושה להם אחר כך - איזה מין אנשים הם יוצאים מהמערכת הזו...ממני הצבא עשה בנאדם - הייתי פרועה ומורדת לפניו - יצאתי "מיושרת", היו שם סיטואציות שחישלו אותי, קשות ומאתגרות - אבל בהחלט מעצבות אישיות. נכון שצבא לבנות בתקופתי לא דמה ולא דומה לצבא של הבנים - אבל כמערכת מלחיצה, וכרגע זה מה שחווה הבן שלך - אני מקווה שייצא מחוזק. אותי תמצאי אי שם באמצע. רחוקה מספיק מהמקום של אני החיילת וכבר מתקרבת למקום שלך עם הבן המתגייס (עוד 7 שנים...). מחזקת ידייך יקירה, נועה.

kisslali

New member
חמודות אתן!

נתחיל מזה שבליתי את היום באיכילוב, לאמא שלי הוציאו שחלות, נחמד שלא יותר מזה, הגידול לא ממאיר והכל נגמר בטוב. לא בטוחה שאמרתי קודם שמה שבעצם קרה זה שהילד "התאמץ" מאד שלא יתייחסו לאבחונים שנשלחו לבקו"ם. מסתבר לי עכשיו (בזכות מיקי שלנו האלילה) שלו היו מתייחסים בשלבים המתאימים של הגיום, היו אוטומטית מורידים לו פרופיל ל 64! כל הבעיה הייתה נפתרת וזהו. טוב מה שנשאר עכשיו זה לדאוג להעביר עוד ועוד אבחונים, ומה שאין מצידי שיאבחנו מחדש. לכל סוגיית העצמאות והבגרות של הילד - אם הוא היה טיפה בוגר וטיפה פחות ילדותי הוא היה מקשיב לי ומבין שהוא פשוט לא מסוגל יהיה להתמודד עם חייל קרבי! נתתי לו לנהל את העניינים כי חשבתי שבאמת הגיע הזמן לשחרר את החבל, לא רציתי שיקשר את ההתנגדות שלי לזה שאין לו אבא וכו'. עכשיו אני תקועה עם הצורך לשכנע את כל העולם ואמא שלו, בצבא, שהוא לא עושה קונצים ומתפנק. מה שבאמת מציק לי זה שרוב האנשים חושבים שיש קשר, ולו הקלוש ביותר, בין הפרעות קשב וריכוז לבין מוטיבציה. הבן אדם מוגבל וזהו, כמה שלא יתאמץ לא יהפוך למוגבל פחות. החוכמה היא למצוא מה הוא כן מסוגל לעשות. זה כמו לשלוח לריצת מרתון אדם עם רגל אחת קצרה יותר ולהגיד לו שיתאמץ לרוץ מהר.... הרבה בני אדם/ילדים עם הפרעות קשב וריכוז סובלים מחוסר שקט ותזיזתיות - היפר אקטיבים, שלי פסיבי לגמרי. הוא לא מפריע לאף אחד ובאופן כללי רגוע מאד. זה רק עושה את זה יותר מסובך לשכנע את הסביבה שהוא פשוט לא שם רוב הזמן.... איי בנו, הגיע הזמן לצאת לחופש לא? נשיקות ללי

יש ילדים עם בעיות...

קשב וריכוז והם לא היפראקטיביים יש ADD שהם ילדים "רגועים" פשוט הם נמצאים בכוכב אחר ויש ADHD שהם ההיפרים יש לי שתיים כאלה אחד ADD שהוא החייל ואיתו יש גם לי בעיות והשני ADHD שהוא לדעתי כשיגיע לצבא ירעיד את כולם שימשוך את תשומת ליבם לכך שהוא העביר אבחונים, שיורידו לו פרופיל שיעשו אותו קל"ב ותיראי שלפחות את השלוש השנים הוא יסיים בהצלחה

noa128

New member
מדהים

אתן מדברות על צבא והפרעות קשב וריכוז. ביחד. באותו משפט. את החלק האחרון, השנה ומשהו האחרונות בשירות הצבאי שלי עשיתי במקא"מ.- מה שנקרא "נערי רפול". הסגל שם היה מלא באנשי חינוך, ופסיכולוגים ופרופסורים ואנשי מחקר - ומי ידע ומי שמע ומי הכיר אז את כל ההפרעות האלה שעליהן אתן מדברות? כמה שעות וימים וימי עיון והשתלמויות הם עברו והעבירו - וכמה ילדים כמו שלכן היו פשוט נפלטים מהמסגרת - כי לא ידעו איך להתמודד עם הבעיה שלהם... - היו מסווגים אותם כ"קשיי הסתגלות" ומנסים להעביר אותם 3 שנות שירות. מדהים. לילה טוב, נועה.

לא ליטה

New member
שבתשלום ושאלה

איך עבר השבוע הזה, ללי'נקה
הוא בבית, הילד (זה ילד זה?)
ואמא שלך - מה שלומה
ואת

ixmix

New member
שירות צבאי ו A D D...

בעיה, בעיה לא קלה. חבר טוב נפלט על רקע זה. נסי לכתוב לקצינת פניות הציבור, ולשלוח דרכם את האבחונים - זה יכול לעזור.

למעלה