וזה לא יפגע באיש, עשי כרצונך

SMOLANIT1

New member
וזה לא יפגע באיש, עשי כרצונך

עיינתי לי להנאתי בארכיון הפורום, ומצאתי שאלה בקשר לאותו חוק יחיד בוויקה שהתשובות אליה לא נראו לי ממצות מספיק. מכיוון שהשאלה נורא עניינה אותי, אשמח אם תיכנסו לקישור ותגיבו.

SMOLANIT1

New member
ולעצלנים מביניכם:../images/Emo26.gif

שאלה זו מופנית בעיקר אל הוויקאנים, אך גם לכל מי שיכול לענות עליה: איך אפשר למלא אחר החוק הזה? חשבתי רבות על העניין והגעתי למסקנה שזה פשוט בלתי אפשרי. הרי כל פעולה יכולה לביא לאינספור השלכות שאין לנו, כבני אדם, שום דרך לחזות מראש. כל פעולה, גם אם היא הכנה והטהורה ביותר, יכולה לגרום נזק למישהו מתישהו. מצד שני, לפעמים העובדה שלא נקטת בפעולה מסויימת יכולה לגרום נזק רב למישהו, האם מצב כזה מתקשר איכשהו לחוק? האם החוק תקף לכל ההשלכות של כל פעולה? אם כן, כולנו עוברים עליו. גם הוויקאנים. אז מה הטעם בחוק שכולם עוברים עליו? כי הרי אי אפשר שלא לעבור עליו, גם אם זה לא במודע.

kat re

New member
אני חושבת...

שהכוונה לכך שאסור לך לפגוע במודע הרי שלא במודע כמו שאמרת אנחנו תמיד עלולים לפגוע במישהוא.. אז מה לא נחיה? אבל כל עוד את עושה מעשה שאת חושבת עליו ושוקלת את כל ההיבטים ובמודע את לא פוגעת באף אחד (כלומר לא בזדון) אז זה בסדר זאת דעתי.

Pink Bitch 2

New member
ובכן

אני חושבת שזה תלוי באיך שהאדם מסתכל על זה כלומר, אני לוקחת את זה כ: עשי כרצונך כל עוד אינך פוגעת במודע באחרים

זה בדיוק הפראדוקס של החיים.

מצד אחד האידיאל הוא לא לפגוע, מצד שני - כאשר אדם חי הוא בהכרח פוגע במישהו או במשהו בדרך. בעיני, הרעיון הוא לצמצם את הפגיעה ככל האפשר. "ככל האפשר" נתון לפירושים אצל כל אחד ואחת.

טוב הכוונה כאן,

לפי דעתי האישית בלבד... לעשות כל דבר במחשבה טהורה וזכה, לא נסות לעשוות בכוונה דברים רעים, אינך יכולה לשלוט על ההלכות אך יכולה לתקן אותה, כל דבר את צריכה לעשות בלב שלם ולחשוב פעמיים לפי דעתי....

Weirdi

New member
על כל טוב שיש בעולם

יש גם רע. זה פשוט מתאזן. אני יודעת על בשרי- שגם אם אני מנסה לעשות משהו טוב משהו רע יקרה לאזן את זה. אני פגעתי באנשים בחיים שלי, על חלק מהדברים אני מצטערת וזה לא היה מכוון אבל עדיין- אני מקבלת את העונש שלי. אני סובלת בגלל מה שעשיתי. אין מצב שאפשר לחיות בלי לפגוע במישהו או משהו. במקום להתכחש לזה (אני מכירה מישהי שמאמינה שהיא לא פוגעת בכ-ל-ו-ם) או לנתח את זה עד אין סוף (כי אין פתרון לויכוח הזה) אני החלטתי לקבל את זה ולעשות את הבחירות שלי כל אחת בנפרד. ולקבל את התוצאוץ. כמובן שאני לא אצא מדרכי כדי לפגוע במישהו במכוון ואני מנסה לשמור את הפגיעות למינימום. כמו שאוהבים, מותר גם לשנוא.

hadaraviram

New member
הגרסה שלי:

לפעול כך שפגיעה באחרים תצומצם למינימום. ולקחת אחריות מלאה להשלכות של דרך הפעולה שבחרת.

sheda0ktana

New member
רק אני הבנתי אחרת?

אני לתומי תמיד הבנתי את המשפט כפשוטו (או לפחות חשבתי שהבנתי) - שכל עוד אני אפעל מתוך רצון חופשי, אף אחד לא יוכל להפגע מעשיית המעשה. אני תופסת 'קסם' כסוג של שינוי אנרגטי, ובעולם האנרגיה אי אפשר לפגוע באחרים. אם אני מנסה להעביר אנרגיה 'שלילית' למישהו, אני אקבל את הפגיעה ולא הוא, כי אלו חוקי הקוסמוס. תמיד חשבתי שאותם חוקים פועלים גם ב'קסם', ולכן, כל עוד אני פועלת מתוך רצון חופשי ולא מתוך מגבלות של משקעים קודמים (פעולה בהווה, ב'עכשיו') הקוסמוס ידאג להגן על מי שצריך הגנה. (אה, ודרך אגב, שלום. אני קוראת אתכם כבר הרבה זמן, נעים מאד, קרן
)

למעלה