וזה מה שהאוניברסיטה העברית החליטה

../images/Emo6.gifאחלה כותרת!

אסורים יחסי סטודנט-מרצה! כולנו עבריינים החל מרגע זה. אני מקווה שניענש בהתאם, כדי שלא נחזור על מעשינו הנלוזים.

chulila

New member
לא יאומן שזה לקח כל כך הרבה זמן...

זה כל כך אלמנטרי...!! אתם לא חושבים?

סליחה! סליחה!!! התכוונתי ../images/Emo45.gif

דברי הוצאו מהקשרם. התקשורת סילפה. שופכים את דמי. אגיב בזמן ובמקום שאמצא לנכון. העם לא טיפש.

tulkin

New member
האמת - אני לא חושב שזה כל כך אלמנטרי

אבל ממילא אף אחד לא מקשיב לי. אז שיהיה. כי מה עם חירויות הפרט? (מותר לי, הן כמרצה והן כסטודנט להתאהב במי שאני רוצה, ואם זה הדדי - אז מי זו האוניברסיטה העברית שתפריע לנו) ומה עם הגנת הפרטיות? (למה האוניברסיטה העברית, או כל אוניברסיטה אחרת לצורך העניין, צריכה לדעת ואולי אפילו להתערב במי נכנס אלי הביתה. זה ענייני הפרטי לגמרי) וחוץ מזה, אם מישהו עבר על החוק למניעת הטרדות מיניות והחוק הפלילי באופן כללי, מה ימנע ממנו לעבור בנוסף על סתם תקנה של האוניברסיטה. בקיצור - אני חושב שהתקנה הזו היא סתם. באמת סתם. בסה"כ תגובה פופוליסטית לרחשי דעת קהל (אם כי גם זה חשוב מפעם לפעם לעשות). לא משהו שיש מאחוריו הרבה מחשבה, ובטח לא משהו שיש בכוחו לשנות את המצב הרע של יחס לנשים באוניברסיטה. לצערי - אני חייב לציין. אבל העיקר שיש כותרת.

d a p h n a

New member
לגבי השאלה הראשונה

לשם הדיוק - האוניברסיטה העברית לא אסרה עלייך כמרצה או כסטודנט להתאהב במי שאתה רוצה. כל מה שהאוניברסיטה העברית דרשה היא שבמידה ונוצרת מערכת יחסים רומנטית/מינית בין מרצה וסטודנט/ית שנמצאים במצב של מרות ישירה זה על זה (כלומר סטודנט שנמצא בקורס של מרצה, סטודנטית שמונחית על ידי מרצה) - הקשר האקדמי חייב להפסק. במילים אחרות, אין להם שום בעיה שתתאהב במישהו. יש להם בעיה שאותו המישהו ימשיך להיות הממונה הישיר עלייך בהקשר אקדמי. זה לא נראה לי משהו כל כך מוזר או חריג. גם בצבא אסור למפקד להיות במערכת יחסים רומנטית עם פקודה ישירה שלו ובמידה ונוצר קשר כזה צריך לפרק את יחסי הפיקוד (להעביר אחד מהם לשרשרת פיקוד אחרת). גם במקומות עבודה רבים אסור לבוס להשאר בוס ישיר של מישהו שאיתו הוא נמצא במערכת יחסים רומנטית. הגם שייתכן שהתקנה הזו חסרת כל ערך במובנים האחרים שציינת, לכל הפחות היא מסדירה בצורה מוגדרת מה צריך לעשות במידה ונוצר קשר כזה. לא צריך להסתיר אותו. לא צריך להכנס לפניקה. לא צריכות להיות רכילויות סודיות בחדרי המחלקה. כל מה שצריך הוא שבני הזוג יסכימו שלא להמשיך/לקיים יחס של מרות אקדמית ישירה ביניהם. אני מסכימה שעדיין יכולות להיות עם זה בעיות - למשל קשר של מרצה נשוי עם סטודנטית, כאשר הם לא רוצים להצהיר על הקשר בגלל עניין הנישואין, אבל כולם יודעים על הקשר. או למשל מצב שבו הקשר הרומנטי נוצר עמוק לתוך ההנחייה של דוקטורט וצריך לחפש פתאום מנחה אחר וזה לא טריוויאלי. וכמו שאמרת, זה לא פתרון עבור מי שממילא עובר על תקנות ההטרדה המינית. בקיצור, אין ספק שזה לא פתרון מושלם או מלא. אבל, קודם כל הוא מגדיר מה הנורמות ומה צריך לעשות במידה ונוצר קשר רומנטי (כי כמו שציינו כאן כמה אנשים, קשרים כאלה נוצרים). בנוסף, ניתן לקוות שסטודנטים או סטודנטיות שיגיעו למצב של מערכת יחסים רומנטית עם מרצה ידעו על התקנה ויתעקשו לממש אותה, ובכך לא יאפשרו למרצה להשאר בעמדה בעלת יכולת פוטנציאלית לניצול.

tulkin

New member
וזה כמובן מעלה שאלות נוספות.

ראשית - אני חייב לציין שאני לא מתייחס למה שקורא בצבא כדוגמא לשום דבר תקין. כמובן שבצבא יש דברים תקינים, אבל זה בגדול ארגון כל כך חולה (מבחינה ארגונית וניהולית) שקשה ללמוד ולהסיק הרבה מהנהלים הנהוגים בו. חזרה לאוניברסיטה העברית - לא תמיד אפשר לפרק יחסי מרצה תלמיד. איש סגל תמיד יהיה איש סגל, וסטודנט תמיד יהיה סטודנט. במקרים רבים "להפסיק יחסי סטודנט-מרצה" משמעו להתפטר (עבור המרצה) או לעבור אוניברסיטה/חוג עבור התלמיד. לא זה ולא זה דרישות הגיוניות. במלים אחרות - במקרים מסויימים החופש שלי להתאהב (נניח כמרצה) במי שאני רוצה ולנהל מערכת יחסים רומנטית תקינה, יכול לפגוע לי (לפי התקנה החדשה) בחופש העיסוק ובקריירה שלי - זאת למרות שאין ולא צריך להיות בין בחירות רומנטיות ומקצועיות שום קשר. לגבי הטענה שהתקנה מסדירה משהו.... גם החוק למניעת הטרדות מיניות, ובאופן הכללי החוק הפלילי שאוסר אונס וסחיטה באיומים ועוד כהנה וכהנה - גם הם מסדירים משהו. בעצם, הם מסדירים את מה שצריך להסדיר - רק שזה לא עובד כמו שצריך. השאלה היא האם ה"הסדרה" החדשה הזו תגרום לדברים לעבוד כמו שצריך. אני חושב שלא, ולא ניתקלתי עד עתה באף נימוק רציני שיגרום לי להבין "מה נשתנה". האפליה נגד נשים בחברה הישראלית (ובאוניברסיטאות), וההתנהגות האלימה כלפיהן הן תוצר הרבה יותר עמוק מאשר של מערכת כללים כזו או אחרת. הטלאת מערכת הכללים והחוקים כדי לסתום חור כזה או אחר לא תתרום הרבה, לדעתי, למלחמה הזו. התרומה המעטה שכן יש לתקנה הזו בהסדרת הדברים אינה משתווה, לדעתי, לנזק ולפגיעה בזכויות הפרט שהיא יוצרת.

Unicorn98

New member
לטעמי (בתור חובב חירות מושבע), הסדרה מינימלית

היא נדרשת במקרים בהם יש כשל חברתי. וכאן יש כזה. השאלה אם אתה מתנגד לרגולציה בתחום הזה, או בעל הצעות חלופיות, יעילות ואפקטיביות יותר?

tulkin

New member
באמת שקטונתי מלהציע הצעות...

אבל דבר אחד אני משתדל להימנע ממנו - זה לעשות דברים שאין אינדיקציה טובה או סיבה טובה שיעזרו. במיוחד אם יש בצידם תג מחיר. זה שאין לי הצעות טובות יותר, לא הופך את התקנה הזו למוצלחת או אפקטיבית או יעילה. וגם לא לפחות פוגענית. אני גם לא מתנגד באופן עקרוני לרגולציה - לא בתחום הזה ולא בתחומים אחרים. אבל רגולציה צריכה להיות כזו שמשיגה את המטרה. יש לי ספק גדול אם התקנה הזו תעשה את זה. אבל ימים יגידו.

דפנה, אני קוראת אותך ומהנהנת

שוב. זה אמנם לא פתרון מלא, אבל צריך להתחיל מאיפשהו. ההתעלמות שננקטה עד עכשיו לא הובילה למצב תקין.

למעלה