מתכון לעוגת השמרים
יש לי כל כך הרבה מתכונים לשמרים וכל תקופה אני מנסה משהו חדש- בשביל הגיוון. זה מתכון מאד פשוט ומאד- שמן!!!! וזה בעצם סוד ההצלחה שלו. זה בצק מאד נח לעבודה ויוצא- חבל"ז. 1 קילו קמח 1 שמרית (אני שמתי 2 וחצי כפות שמרים יבשים) כוס סוכר 4 ביצים 2 מרגרינה מומסת (כן כן זו לא טעות) 2 כוסות מיים פושרים זה הכל. ללוש היטב ולהתפיח. אני לשתי ביד והכנתי כפול 2 הבצק נהיה במרקם נהדר ותופח גם מצוין. התפחתי בסביבות שעתיים והקערה גלשה, איגרפתי והתפחתי שוב. הבצק הנ"ל מספיק ל4 רולדות. למלא במה שאוהבים. למרוח בביצה ולתנור. לקראת סוף האפיה אני מזלפת מאט רוטב של מיים רותחים עם סוכר. הבצק הז מומלץ בהחלט למרות שיש בצקים רזים יותר. מפעם לפעם- לא נורא...