וזו עוגת היום שלי- שמרים מעולה!!!

מתכון לעוגת השמרים

יש לי כל כך הרבה מתכונים לשמרים וכל תקופה אני מנסה משהו חדש- בשביל הגיוון. זה מתכון מאד פשוט ומאד- שמן!!!! וזה בעצם סוד ההצלחה שלו. זה בצק מאד נח לעבודה ויוצא- חבל"ז. 1 קילו קמח 1 שמרית (אני שמתי 2 וחצי כפות שמרים יבשים) כוס סוכר 4 ביצים 2 מרגרינה מומסת (כן כן זו לא טעות) 2 כוסות מיים פושרים זה הכל. ללוש היטב ולהתפיח. אני לשתי ביד והכנתי כפול 2 הבצק נהיה במרקם נהדר ותופח גם מצוין. התפחתי בסביבות שעתיים והקערה גלשה, איגרפתי והתפחתי שוב. הבצק הנ"ל מספיק ל4 רולדות. למלא במה שאוהבים. למרוח בביצה ולתנור. לקראת סוף האפיה אני מזלפת מאט רוטב של מיים רותחים עם סוכר. הבצק הז מומלץ בהחלט למרות שיש בצקים רזים יותר. מפעם לפעם- לא נורא...
 

רותי410

New member
גולדה, מה ההבדל מבחינה הטעם בין בצק ''שמן''

יותר לבצק פחות שומני? כי אני מכינה בצק שמרים עם מרגרינה אחת וקצת יותר משליש כוס שמן, והוא לא יוצא יבש. יש הבדל גדול בטעם?
 
אני לא חושבת שיש הבדל גדול בטעם

לפעמים יש הבדל במרקם- יש עוגוטת שמרים שהן דחוסות ויש עוגות שמרים תפוחות. אני אוהבת את שני הסוגים. למרות שקראנץ למשל זה עוגה שחלק ניכר מהיחודיות שלה זה כמות השומן שלה. אבל את האמת ששאלה כזאת צריך להפנות למומחיות ממני. לי יש כמה מרשמים לשמרים שנוסו והיו טובים ואני עוברת כל פעם מאחד לשני. סתם כי בא לי. בגדול עוגת שמרים שנשמרת טריה גם יומיים אחרי האפיה היא עוגת שמרים מוצלחת בעיני. והעוגה הזו היא כזו.
 
למעלה