וחוויות טיקי מהצד שלי

Yo-man

New member
וחוויות טיקי מהצד שלי ../images/Emo13.gif

רביב נתן סקרה מצויינת, אבל אני אשמח לספר עוד צד (די דומה) של המפגש עם טיקי בארבר. בכל זאת - לא בכל יום (ואולי זה לא יקרה לאף אחד מאיתנו יותר בחיים) פוגשים שחקן פוטבול פעיל, מוכר, בשיא הקריירה שלו. כאמור חיכינו בשמש של קרית גת לא מעט זמן, אבל זה השתלם. אני הייתי בטוח שהוא ידבר עם הילדים הישראלים והפלשתינאים באולם, אבל אף אחד לא ממש טרח להפיק את האירוע. הילדים שיחקו כדורגל, טיקי הגיע, עצר לידינו, אמרתי לו שאנחנו קומץ אוהדים ששמח שהוא בא לקדם את השלום, אבל אנחנו שמחים הרבה יותר בזכות מה שהוא עושה למען הפוטבול. הו אהיה סימפטי, חתם על כדורים וחולצות, דחפנו לו כמה פעמים שאנחנו משחקים מחר (שישי) בתל אביב. מסתבר שהמלון שלו בתל אביב, אבל הוא נוסע מחר לגליל, ולא יוכל לבוא ולהתרשם, למרות שנראה היה שזה יותר מעניין אותו מאשר להשתתח על קברי צדיקים או לראות את השלולית עליה הלך ישו... אחרי 3 דקות הוא נכנס למגרש הכדורגל. המאמן של הילדים עצר את האימון, כולם אמרו יפה שלום (בלי להבין יותר מידי במי מדובר) ונערכו להציג לפניו משחק פוטבול... זה היה מביך. אף אחד לא הכין אותם, לא הסביר להם אפילו מילה על פוטבול ולא דאג שידעו מה לעשות. (בתמונה - תיקי והילדים) אחרי 2 נסיונות בהם הילדים רצו עם הכדור גם אחרי שהוא לא נתפס, מסרו קדימה והשתוללו ללא קשר לפוטבול, ניסה טיקי בסבלנות שנסביר להם שאם הכדור לא נתפס אלא נפל על הריצפה - המהלך הסתיים... ניסינו להסביר, אבל ה-30 שניות לפני שיצא המהלך הבא הצלחנו רק להעמיד 5 ילדים מול 5 אחרים, 4 ששמרו על רסיברים ושמנו את אריאל safety, מה שהציל אותנו מ-TD ושם את תיקי באור לא מחמיא במיוחד

Yo-man

New member
עוד כמה חוויות

בהמשך טיקי אמר שנכניס 2 בוגרים לכל קבוצה, וכך רביב מצא עצמו ה-QB של טיקי, ואני הייתי middle line becker ורכז ההגנה. טיקי יצא להיות רסיבר וילד פלסתינאי קטן שאינו דובר עברית ביקש ממני שאסביר לו באנגלית. צעקתי לו:
You see this guy - you own him !!! don't let him catch anything. This is your court, and you are going to win​
טיקי חייך (בכל זאת הילד היה בן 9 אולי) אבל לא תפס כדור
מהצד הדריך אותנו אחד מהאחראים על טיקי שלא נתקל אותו באמת. בין לבין אני עברתי חוויה מרגשת. אחד החבר'ה שהיו בפמלייה של טיקי התחיל להתמסר איתי. לאט לאט פתחנו את המרחק בינינו והיה אחלה. הוא החמיא לי (כן, לי) שאני זורק "perfect spirals". הודתי לו במבוכה על זה שכן זה היה די מיקרי, וניגשתי לשאול אותו מה תפקידו בצוות המלווה את טיקי. מסתבר שהוא סוכן הספורט שלו (עיין ערך "ג'רי מגוואיר"). ואז קיבלתי את האנרגיה של המחמאה הזו, שתלך איתי עוד הרבה זמן, ואפילו קליי לא יצליח לתקל את התחושה שסוכן ספורטאים אמריקאי, הסוכן של טיקי בארבר, שלא כמו טיקי - לא חייב להיות נחמד או להחמיא לאף אחד, אמר לי שיש לי זריקות טובות ומהודקות
בתמונה, הסוכן המחמיא

Yo-man

New member
הראיון האישי שלי עם טיקי בארבר

לאחר ששיקח עם הילדים כדורגל, ושניה לפני שהמשיכה הקבוצה בתוכניותיה, ביקשתי מהנציג של טיקי לשאול אותו מספיר שאלות על פוטבול עבור "תפוז". הוא אמר שהם באיחור וחייבים ללכת, אבל הסכים לאפשר לי לשאול אותו מספר שאלות בדרך לרכב. הצגתי את עצמי, את פורטל "תפוז" ואת הפורום שלנו (שהוא עדין הפורום היחיד בישראל המוקדש כולו לפוטבול אמריקאי בלבד), ושאלתי אותו מה דעתו על איליי מאנינג והאם הוא חושב שהוא השתפר ומוכן לעונה הבאה. תשובתו מסתכמת בכך ש: "איליי עובד מאוד קשה, כמו אח שלו. שהוא השתפר והתחיל להתנהג כמו מנהיג של הקבוצה. הוא רואה שיפור משמעותי ביכולות שלו, בהסתגלות שלו וביחסיו עם השחקנים האחרים בקבוצה". שאלתי אותו על זה שבעונה האחרונה השחקנים מעט הקשו על איליי לבצע את תפקידו, ותגובתו לזה הייתה: "איליי הוא זה שהקשה על עצמו, משום שהוא מאוד נלחץ מהרצון להצליח ולעמוד בציפיות שלו מעצמו ושל התקשורת ממנו". שאלתי בבורות מה עם קורט וורנר, וגיליתי שהוא כבר עבר לאריזונה (יצאתי טמבל), והמשכתי לשאול על המשחק שהיה לג'איינטס נגד טמפה-ביי, שם משחק אחיו של טיקי, רונדה, בתפקיד סייפטי. במשחק הזה נוצר מגע ביניהם רק פעם אחת, שרונדה עצר את טיקי. שאלתי אותו אם הם צחקו על זה אח"כ בבית. התשובה שלו הפתיעה אותי; הוא נהייה מאוד רציני ואמר שלא. שרונדה ממש הכאיב לו ושהוא היה צריך לצאת מהמשחק לכמה מהלכים. הודתי לו על זה שהוא הגיע בכלל לארץ, על זה שהוא הקדיש לי זמן ובכלל. הוא נכנס לרכב, והם נסעו ליעד הבא שלהם במרכז פרס לשלום. מחר הוא בגליל, בשבת בים המלח, ואז חוזר לניו-יורק. בתמונה טיקי חותם לרביב על כדור

Yo-man

New member
לסיכום

הייתי באירוע תפיחת המגרש בירושלים עם רוברט קראפט והופתעתי מכך שישבתי 2 מטרים ממנו ויכולתי לדבר איתו. המפגש עם טיקי בארבר היה עוד יותר "חברי" ופחות רישמי. יצא לי למסור לו כדור ישיר סתם ככה. ללחוץ לא את היד בסוף המשחקון שעשינו איתו, ולהשיק איתו כתף. זה פשוט מדהים. הוא לא בא מלא חשיבות ומרוחק. הוא לא היה בפוזה. הוא לא ניסה להרשים אף אחד, זה ניראה כאילו הוא פשוט בא לשחק ולהנות. אחרי הראיון המאולתר והבלתי מתוכנן נתתי לו את קסדת האופנוע שלי לחתום עליה, והוא הסכים בלי בעיה. איש נחמד. בתמונה אפשר לראות שאנחנו באותו גובה בערך, והכתפיים שלי אפילו רחבות בקצת משלו. לא שאני משווה כי מתחת לכתפיים אני אוגר כרס מרשימה וצמיגים רחבים והוא לא, אבל מדהים אותי שאדם בגודל שלי משחק בליגה המקצוענית... אם הייתי נולד במקום הנכון ואולי משקיע מספיק, אוכל פחות ומגלה כישרון מתאים, הייתי יכול להיות שם.

kishonN

New member
הסבר לאלה שלא מבינים

למה טיקי יצא באור לא מחמיא כשסידרתם משחקון? חוץ מזה אחלה רשמים.ואתה צודק גם הוא אמר בריאיון לחדשות הספורט שהוא נחשב קטן בליגה.

Yo-man

New member
הסיבה שהמשחקון לא החמיא לו

זה ש-3 פעמים זרקו אליו כדור אבל אריאל ששמר עליו (והשמש שהיתה בעיניים שלו, כמו שהוא "התבכיין"
) מנעו ממנו לתפוס את הכדור. במילים אחרות - הגיע שחקן פוטבול מקצועי, זרקו אליו זריקות לא רעות בכלל והוא לא הצליח לעשות עם זה כלום. במשפט אחד: אכזבה (בשבילו)

kishonN

New member
איך זה יכול להיות? וואי זה ממש מביך

ומצחיק שהוא אמר שזה השמש,חחח תירוצים יש בכל שפה. אבל באמת לא מובן איך שחקן מקצועי מפשל ככה,ולמה אכזבה בשבילו רק? גם אותכם זה צריך קצת לאכזב..אם שבצ'נקו יבוא לארץ ויעשה סתם משחק כדורגל קצר,יהיה גרוע אז המיתוס די יתנפץ בעיני. רק שפה אין סיכוי שזה יקרה,אני לא יודע איך זה בפוטבול אבל בכדורגל יש המון יכולת ופחות פיזיות אז שחקן כזה שיבוא לארץ אם הוא ישה משחק אז הוא ירגיש כאילו הוא משחק עם ילדים.

הוא היה בהילוך ראשון ...

בחוזה שלו יש סעיף שמורה לו בשום פנים ואופן לא לשחק פוטבול או כל ספורט אחר מחוץ לקבוצה . לחסוך פציעות מיותרות . הוא פשוט לא התאמץ , רץ בקלילות , שיחק בכיף , כמובן שלא התאבד על כל כדור . מה גם הסוכן שלו כל שנייה צעק מהצד לא לפגוע בו . לא היה מביך , מצחיק - בהחלט . גם טיקי חייך .

kishonN

New member
אה אוקיי :)

יפה מצידו ככה לבוא בלי פוזות של כוכב,לשחק איתכם קצת וכו',באמת נשמע בנאדם אחלה. רונאלדו לשם השוואה בא לפה פיזר כמה מילים ועף,למרות שהיתה הרבה המולה סביבו,אבל עדיין.

זה מראה ...

כמה "נהדר" (כמובן שמכמה בחינות , זה לא) , זה שבא שחקן מפורסם מאוד אשר בארץ אף אחד לא מכיר אותו . אתה מצליח לדבר איתו כמו בשכונה , להסתחבק , לצחוק , פשוט תענוג . ההמולה שהייתה סביב רונאלדו פשוט הפחידה אותו . כנ"ל עם מוריניו . לא היית יכול להתקרב 10 מטר ממנו עם כל האבטחה סביבם .

kishonN

New member
אתה צודק זה באמת ענק בשבילכם

וכן קצת החמרתי עם רונאלדו,זה לא אותו סיפור.

למעלה