וטרינריה-חתולים

levi karina

New member
וטרינריה-חתולים

לד`ר נעם פיק שלום רב: יש לי שני חתולים בבית זכר ונקבה בני 5 שנים מחוסנים ומנותחים .החתולים אינם יוצאים מהבית החוצה .אני גרה בקומות . לפני 4 חודשים ילדתי וסגרתי את החתולים בחדר .מאז שהייתי בהריון המשפחה לוחצת עלי לזרוק אותם או לתת אותם ,אני אוהבת אותם ואני לא מוכנה לתת אותם בשום פנים ואופן, אך אני פוחדת על התינוק ,לא שיתקפו אותו ,אני מפחדת שהתינוק יחנק מהשערות שלהם או שהילד ידבק במחלה כולשהי או שיפתח אלרגיה ואני ממש פוחדת .ובגלל זה החתולים סגורים בחדר ,מדי פעם אני פותחת להם לשעה בערך כאשר הילד ישן (אני סוגרת את החדר של התינוק ואח``כ שוטפת את הבית) שאלתי היא : האם תוכל לתת לי הסבר טוב למשפחה ,תירוץ הגיוני שאוכל לשכנע אותם ``לרדת`` ממני בעניין .האם אתה מציע לשחרר אותם חופשיים בבית,והאם יש דרך לגלות אם התינוק אלרגי לשערות שלהם ? ומה אוכל לעשות כאשר התינוק יתחיל לזחול ? בתודה קארינה

חתולים ותינוק

בעיקרון אין בעיה שהחתולים יבואו במגע עם התינוק במדה והם מחוסנים וקיבלו טיפול נגד תולעים בצורה סדירה נדירות ומעטות המחלות שילידים יכולים לקבל מחתולים והסיכון שואף לאפס לדוגמא הסיכוי למות בעריסה גדול הרבה יותר מכל המחלות שיכולות לעבור לילדים ביחד. בעינין השערות הילד יוכל להיחנק רק עם החתול יושב לו על הפנים ולכן מומלץ כשהילד ישן לא לאפשר לחתולים להיכנס לחדרו אלרגיות הן דבר יחסית שכיח אך לרוב לא אצל ילדים - אלרגיות הרבה יותר נפוצות למשל כנגד אבק הבית ואבקני תפרחות מאשר שיער חתולים הילד יכול לפתח אלרגיה לשיער חתולים גם אם הוא לא גר עם חתולים בכלל לדעתי ההיסטריה לא מוצדקת ואפשר ואפילו רצוי לאפשר מגע בין הילד לחתולים האפשרות לקשר עם בעלי חיים יכולה להוסיף עשרות מונים יותר לילד מאשר החסך מהקשר הזה לדוגמא הוכח במחקרים רבים שילדים שגדלים עם בעלי חיים מתפתחים טוב יותר ומהר יותר ומגיעים להגים גבוההים יותר מאשר אלו שלא גדלו עם בעלי חיים בהצלחה ד``ר נעם פיק

למעלה