ויאטנם-קמבודיה-לאוס-נפאל-הודו: פנטזיה גדולה מדי?

mamimb

New member
ויאטנם-קמבודיה-לאוס-נפאל-הודו: פנטזיה גדולה מדי?

שלום חברי הפורום המנוסים :)
אני מתכננת לטוס לבד למזרח בסביבות פברואר (עדיין בלי כרטיס),
טיול של חצי שנה לפחות, שיכלול טרקים ואטרקציות (צלילה, רפטינג, צניחה...).
1. איפה הייתם ממליצים להתחיל את הטיול בהתחשב בעובדה שאני לבד ואיך לסדר את המסלול לפי העונות?
2. איך לתכנן את המעברים בין המדינות בצורה שתצא הכי זולה?
3. וכמובן כמה זמן לתת לכל מקום?
4. האם יש אירועים מיוחדים שאסור לפספס ושווה לתכנן את הטיול לפיהם (לדוגמא ההולי בהודו)?
אני יודעת שרבים אומרים שהודו היא טיול בפני עצמו ולכן השאלה אם זה לא פנטזיה גדולה מדי לכלול את כל המדינות בטיול אחד.
אולי יש משהו שחוזר על עצמו שעדיף לוותר עליו?
אין לי מגבלת זמן אבל יש לי מגבלת כסף, כמו כן אני לא מפונקת ואין לי בעיה להתכלב..
אודה לכם מאודדד על עזרתכם.
תודה, מעיין

mesh13

New member
נפאלל

אני מתכננת להגיע לנפאל בסוף פברואר אם את רוצה ליצור קשר ולהיפגש שם :)

בגדול לכל שאלותייך יש תשובות בפורום

האם פתחת ספר או מפה?
יכול להיות שאני טועה אך מהשאלות שלך נראה שלא הכנת מספיק שעורי בית
האם בצעת חיפש בפורום ?
לגבי הכסף זה נתון שקשה מאוד להעריך אותו ויש לא מעט שרשורים בנושא.
.את מוגבלת בכסף השאלה היא בכמה.
.האם תנועי ממקום למקום ברכבת? אולי טיסה או אוטובוס?
אלו הם דברים שצריכים להלקח בחשבון.
לגבי מזג האוויר בגדול הודו נחלקת לשתיים לטיול בצפון ולטיול בדרום.
גם בנושא הזה יש המון המון שרשורים.
.מבחינת סדר הטיול קחי ספר או מפה תקראי קצת על המקומות ותראי איך הכי מסתדר לך.
אחד יגיד לך לכי קודם לנפאל, אני אמליץ לך למשל ללכת לנאפל בספטמבר אוקטובר היות ובתקופה זו הסיכוי למפולת
שלגים נמוך יותר מאשר בחודשים מרץ אפריל אך כפי שידוע לך לא ניתן לחזות שום דבר מראש מבחינת מזג האוויר.
בצעי חיפוש בפורום וקראי ספרים ומאמרים, דברים שיעזרו מאוד בתכנון הטיול.
המון הצלחה

mamimb

New member
תכנון ויאטנם מדרום לצפון

היי ברי,
תודה על ההתייחסות!
אז ככה, עשיתי קצת שיעורי בית וסגרתי כמה החלטות, וחזרתי אליכם עם שאלות קצת יותר ממוקדות :)
1. נתחיל בזה שאני נוחתת בבנגקוק בפברואר ומשם מתכננת לעבור ישר לסיאם ריפ (קמבודיה) יבשתית דרך מעבר גבול פויפט ולא לבזבז זמן בתאילנד. אני לא רוצה להגיע לסיאם ריפ אחרי כל המסע טיסות באמצע הלילה, ולכן שאלתי היא היכן אתם ממליצים להעביר את הלילה בבנגקוק במקום פשוט וזול וכמובן וקרוב לתחנת האוטובוס לפנום פן.
2. את המעבר לויאטנם אני מתכננת דרך Ha Tien בדרום בסוף פברואר, להתחיל בפוקוק ואז להצפין, להעביר חודש בויאטנם ואז לעבור ללאוס. שמעתי שהכי טוב בויאטנם לקנות כרטיס אוטובוס פתוח לכמה יעדים דרך סוכנות נסיעות שמתחיל בהו צ'י מין/דלתת המקונג. האם מישהו יודע אם שווה לעצור בדרך מפוקוק להו צ'י מין איפשהו? כי בכלל המסלולי טיול שקראתי ובדקתי בויאטנם לא הוזכר משהו יותר דרומי מהו צ'י מין וכולם המליצו ישר להתחיל משם. ובכל מקרה אם למישהו יש מסלול טיול מומלץ בויאאטנם אני אשמח לשמוע או לקבל קישור. :)

תודה רבה!

mamimb

New member
חשוב להגיד ש..

בויאטנם אני פחות רוצה להתעכב על הערים הגדולות. לראות איזה 2-3 פגודות מרשימות זה מספיק. בלי מוזיאונים של שרידי מלחמה, גנים ופארקים. כן רוצה להיות איפה שיש חיי לילה וחיי חברה אבל בוא נגיד שאני לא אתקע במקום בגלל שיש בו מסיבה/ברים טובים. יותר מעניין אותי חופים, כפרים, טרסות אורז, לטייל בטבע ובתרבות, אקסטרים ומצד שני רוגע.

למעלה