ויאטנם קמבודיה

HELICOHEN

New member
ויאטנם קמבודיה

זוג בני 50(טיילנו בתאילנד והודו לבד ובלי להזמין מקומות מראש) מתכננים טיול דומה בספטמבר לויאטנם קמבודיה. האם זה הגיוני לטייל שם בלי לעשות הזמנות מראש ובלי שמחכה לנו נהג בכל נקודה אסטרטגית? מה המסלול המומלץ לפרק הזמן הנ"ל? איפה לנהות ומאיפה להמריא? נשמח לכל עזרא

sailor

New member
הגיוני מאד לטיל לבד שם

בויטנאם הייתי בפעם הראשונה חדשים וחצי ובפעם השניה רק בצפון שבועים.
אפשר קצר יותר, שאלה עד כמה רוצים לטיל רק בנתיב הכבוש והממוסחר או לצאת ממנו ולגלות את הארץ והאנשים שאינם עוסקים בתירות.

HELICOHEN

New member
ויאטנם קמבודיה

המון תודה על התגובה.... אנחנו בהחלט רוצים לברוח קצת מציר התיירות המרכזי. הבנתי ששוה לטייל בערי המרכז . יש לך מידע איך כדאי לטייל שם? מתארגנות לשם קבוצות שיוצאות ברכב? ואם כן מאיפה סוגרים טיול כזה?ובכלל- איפה כדאי לנחות ולהמריא? ואיזה מסלול היית מציע?

sailor

New member
לא צריך לסגור כלום

לשם נוחות אפשר להזמין מלון ללילה הראשון. 15-30 דולר לחדר במלון מקומי סביר או מעל 50 ברשת בינלאומית).
תחבורה - יש אוטובוסים לתירים של האן קפה (מאד לא מומלץ), סין קפה ועוד חברות, ניתן לקנות כרטיס לכל היעדים התירותיים מהאנוי ל-HCMC או להפך או כרטיס נפרד לכל קטע.
אישית אני מעדיף את הרכבת. לקטעים ארוכים (למשל הואה דנאנג/הוי אן כדאי להזמין סליפר קשה, לקטעים קצרים מספיק מושב.

לדעתי, אם רוצים לצאת מהנתיב השחוק כדאי לטיל בעיקר בצפון: האנוי, סון לה, דיין ביין פו וסביבתה, לאי צ'או, סאפא (מערבה וצפונה)
וכן נינג בינג בדרום עם אתרים מענינים רבים בסביבה.
למפרץ האלונג אפשר להזמין טיול 2-3 ימים מהאנוי (אותן חברות שמוכרות כרטיס פתוח).
נוחתים לרוב בהאנוי או ב-HCMC. אם רוצים לטיל בין שתיהן זה לא כל כך משנה מאיפה מתחילים, אם רוצים לטיל בעיקר בצפון כדאי לנחות בהאנוי, אם רוצים בדלתת המקונג או שמגיעים יבשתית או על הנהר מקמבודיה, ההתחלה תהיה בדרום.

אני מציע לקרוא שם http://www.gotravel.co.il/travel/?p=1126, במסע אחר ובאתרים הרבים האחרים ברשת, ללמוד את הנושא ואז לבחור מה רוצים (או נכון יותר וקשה יותר - על מה מותרים).

sailor

New member
אופס

הכי חשוב שכחתי, המדריך ויטנאם, קמבודיה לאוס (עם או בלי צפון תאילנד) לא שוה את הניר עליו הוא מודפס, מדריכי לונלי פלנט לכל מדינה לחוד, באנגלית, מעולים.

בקמבודיה הייתי בפנום פן אבל לא בקרתי באתרי הזועות למיניהם, ועיקר הטיול היה בסיאם ריפ וערי אנגקור.
העוני והמצוקה בקמבודיה, שגרועים מאשר בהודו, הבריחו אותי משם.

sailor

New member
עוד משהו

בקמבודיה, למשל בקונסוליה בבטמבנג, אפשר לקבל ויזה לויטנאם בזול ולתקופה ארוכה יותר מחודש.
אפשר להזמין בסוכנות בסיאם ריפ הקרובה ועד שתגמרו לטייל בערי אנגקור יהיו לכם ויזות.

למעלה