וידאו קליפ - סנכרון וידאו/אודיו

וידאו קליפ - סנכרון וידאו/אודיו

האם מישהו מכיר ויכול לספר קצת על הטכניקה של סינכרון הוידאו והאודיו בוידאו-קליפים כמו אלו שרואים ב-MTV למשל? כלומר, מה שאני סקרן לדעת זה כיצד רואים את הזמר מופיע במקומות שונים כאשר ברקע השיר שלו ממשיך להתנגן ולאורך כל הזמן השפתיים של הזמר מתאימות למילים בשיר? הרי מובן שהשיר עצמו (האודיו) הוקלט באולפן מקצועי, אז מהי הטכניקה שמשתמשים בה שמאפשרת את האשליה שכאילו הזמר ממשיך לשיר במקומות שונים בצורה רציפה? ברור לכל שיש כאן שימוש בעריכת וידאו אבל קצת קשה לשבת "ולכוון" מעל 20 קטעים כך שכולם יתאימו בצורה מושלמת לתנועת השפתיים... ואולי כן עושים את זה כך?? תודה מראש על התגובות גיליוטין
 
לא יודע איך עושים את זה בקליפים../images/Emo16.gif

אבל כעיקרון כן צריך לכוון את הקטעים. יכול להיות שפשוט יש תוכנות או "פלאגאינים" מיוחדים שעושים את זה. לדעתי הדרך הביתית הכי טובה לצלם קליפ כזה במקומות שונים, זה פשוט להשמיע בזמן הצילום פלייבק של השיר מהסאונד, ולשיר לפיו. להקליט גם את השיר לתוך המצלמה, ואז כשעורכים את זה הרבה יותר פשוט לכוון את הקטעים. [וכמובן מוחקים את העותקים הלא איכותיים האלה של הסאונד, ושותלים סאונד איכותי].
ניר
 

umbo

New member
פשוט מאוד.....

מצלמים את כל הקטעים כשהזמר שר פלייבק מאותו פס קול (לצורך הענין יכול לשמש נגן CD פשוט אבל עדיף נגן DAT שיכול לתת TIMECODE למצלמה) הצליל הראשון של השיר משמש נקודת יחוס לכל הצילומים, או ביפ שמוקלט במיוחד מראש(או ה-TIMECODE של ה-DAT בעבודה מקצועית יותר) ופשוט משלבים את קטעי הוידאו במקומם לפי התזמון שלהם - ממש אין בעיה של סינק. עריכה מקצועית לוקחת כל כך הרבה זמן שזו ממש הבעיה הקטנה ביותר, מה גם שתוכנות עריכת סאונד מקצועיות (דוגמת הפרוטולס) יודעות לשלב את הסאונד לפי TIMECODE בדיוק במקום הנכון.
 
למעלה