וידוי מטופש

ESenJi

New member
וידוי מטופש

לפני כארבע שנים עבדתי כמפעילת מתקנים בלונה פארק. עכשיו, ידוע שלילדים קטנים אין טאקט, ושהם אומרים את כל מה שהם חושבים (ולרוב אומרים גם את מה שהמבוגרים חושבים, אבל לא נעים להם להגיד).

בתקופה שבה עבדתי בלונה פארק, בין היתר התחלתי גם בתהליך ההכרה שלי כג'נדר קוויר (שהיה מאוד מתסכל ומעורפל בגלל חוסר נגישות למידע וחוסר תמיכה מהבית). כעבור כחצי שנה, עשיתי את הצעד הראשון לכיוון הביטוי הגברי שלי - הוספתי את השם "טום" לשם שלי (עדיין לא באופן פורמלי) וגזרתי את השיער שלי (היה לי שיער עד לתחת והסתפרתי לקרה ממש קצר פרוע ושובב). העגיל שעשיתי בגבה היה ממש הפנטזיה הגברית שלי (מטופש או לא, בשבילי זה מסמל הרבה).

ואז נוצר מצב מדהים שבו מספר פעמים בלונה פארק, באו אלי ילדים נטולי טאקט או בושה ושאלו אותי אם אני בן או בת.
זו הייתה אחת החוויות המחזקות יותר שלי - החוויה הלא שיפוטית של ילדים שלא ניסו לבוא אלי בטענות או לדבר עלי מאחורי הגב, אלא להכיר בעובדה שניצב מולם משהו מבלבל שיכול להיות או בן או בת.

אהבתי את הילדים האלה כל כך בכל פעם שהם באו ושאלו אותי (בהזדמנויות שונות מן הסתם), כי הרגשתי שאני לא רק מרגישה יותר כמו בן, אלא גם נראית כמו בן ואפילו מצליחה לבלבל קלות את הילדים החמודים (שבדרך כלל קיבלו סיבוב נוסף מתנה על המתקן בכל פעם שהם שאלו).

זה מצחיק שדווקא הילדים המבולבלים גרמו לי להרגיש כל כך שלמה עם הזהות הגברית שלי, בזמן שה"בוגרים המנוסים" היו אלו שראיתי את המבטים המזועזעים / ביקורתיים שלהם מהצד, ושמעתי את ההתלחששויות הרעות שלהם מאחורי.

זהו, היה לי צורך לחלוק.
אה כן, קוראים לי שיר-טום, נעים להכיר :)

snoopytush

New member
נעים מאוד סיפור חמוד.

lily kane

New member
ברוך הבא

זה נפלא שהצלחת להכיר את עצמך גם בעולם שבו חסר חומר ומידע זמין ומספק.
אני שמחה גם שהתרגשתה מהילדים והצלחת להתעלם מהרוע שיש לפעמים במבוגרים לשונה ולמבלבל

את/ה נשמע/ת מאוד מעניין ואני מקווה שזה בסדר לשאול האם יש פנייה מגדרית עדיפה מבחינתך? (זכר,נקבה,מבולבל,רבים)

ESenJi

New member
ברוכים הנמצאים :)

זה באמת חתיכת סיפור איך הצלחתי איכשהו למצוא את הזהות (או יותר נכון זהויות) שלי, גם כשלא היה לי מידע בכלל על הנושא, וכל הסביבה שלי הייתה סטרייטית לחלוטין.
למזלי (או צערי?) אני למוד ניסיון בהתעלמות מהרוע שיש באנשים - מרבית חיי נאלצתי לגייס כוחות פנימיים כדי לא להישבר ופשוט להמשיך בשלי.

לשאול מותר הכל - באם יפריע לי לענות על משהו אני פשוט אכתוב שלא נוח לי לדבר על הנושא. לגבי פנייה מגדרית... אני מניח שאני מעדיף פנייה בזכר (לא כי הזכר יותר דומיננטי או פחות דומינטטי, אלא בעיקר בגלל שחסרה לי ההכרה הפורמלית בזהות הגברית שלי. עם כל הכבוד לאנשים שמצליחים לקבל את זה סביבי, בשלב מסוים זה פשוט מתחיל להרגיש כמו משחק עבורם ופחות כאילו הם באמת מצליחים להבין. אני צריך את הפנייה הזאת אלי בזכר ממקום שבאמת מתכוון לזה :)

אגב, אני מעדיף שיקראו לי טום כשפונים אלי בזכר (ואם מתחשק למישהו/י לפנות אלי בנקבה, עדיף שזה יהיה בשם שיר. ככה זה גם מונע ממני ללכת לאיבוד בתוך הבלבול הפנימי הזה שקיים שם כבר שנים).

אני מניח שאני פשוט אסתכל בשרשורים כדי להבין באיזה פנייה מגדרית לפנות לכל אחד/ת כאן.

וואו, פתאום קלטתי כמה אדיש ומשועמם הטקסט הזה יצא. אני ממש מצחיק בדרך כלל (ויש יותר מידי האומרים ש"חמוד", שזה הדרך שלהם להגיד "אתה בחורה יפה מדי בשביל שנוכל לקחת אותך ברצינות כמו בן"), אז אני מקווה לא להשאיר רושם ראשוני מעפן...

ESenJi

New member
טומי זה פשוט שם מבריק.

אני מת על השמות "טום" ו"טומי" עוד משהייתי קטן. טומי מהפאואר ריינג'רס היה מודל לחיקוי בשבילי.

:)

lily kane

New member
לא מסכים

שום דבר בטקסט הזה לא מעפן טום.
אני גם מאוד מזדהה עם המחסור בהכרה בצד הזה בי.
יש לי חזה גדול וזה כאילו א/נשים בוההים לי בחזה במקום להקשיב לבקשה להכיר במגדר הנזיל של.

הטקסט הזה הוא מאוד אישי, אז אולי לא הצלחת להכניס בו הרבה בדיחות
אבל הוא עמוק ומקסים.
אני בטוח שיהיה זמן להרבה צחוקים אחר כך

ESenJi

New member
כן, נו, וזה... (מבוכה)

לשמחתי הרבה מאז ומתמיד היה לי חזה קטן. מה זה קטן - אני לפעמים בהרגשה שהחזייה מידת A שלי מרימה גבה כשאני איתה, בקטע של 'ברצינות? אני מחזיקה יותר אוויר מאשר חלקי גוף שלך!'.
זה מספיק כדי לגרום לי להרגיש נשית בתור בת ומספיק קטן כדי לגרום לי לקבל את הגוף שלי גם בתור בן (למרות שגם בתור בן אני הולך עם חזייה, וזה יוצר אצלי חתיכת דיסוננס קוגנטיבי מהסרטים). אם היה לי איזה משהו שהייתי יכול ללכת איתו שישטיח אפילו יותר את ה"מן בובס" שלי מבלי להכאיב, זה היה יכול להיות הרבה יותר פשוט.

הבעיה שלי היא בעיקר במבנה הגוף שלי ובפנים שלי. בגלל שאני מאוד רזה, רואים בבירור את צורת הגיטרה הנשית של הגוף - מה שגורם לי ללכת עם חולצות שגדולות עלי לפחות בשתי מידות בתור בן, ועם מכנסיים רחבים. אבל את הפנים שלי אני לא יכול לשנות, ויש לי פנים מאוד עדינות ונשיות בצורתן. הדבר היחיד שאני תכלס יכול לעשות עם הפנים זה ללכת בעיקר זעוף (מה שלטענת חברותי רק גורם לי להיראות יותר "חמוד" מאשר "גברי") ולתת לגבות שלי מידי פעם בפעם לצאת מכלל שליטה.

יש לי סוג של בייבי פייס, אני באופן כללי נראה הרבה יותר קטן ממה שאני (אני גם די נמוך - 1.56), והשילוב של זה עם תווי פנים מאוד נשיים... נו, בנות תמיד אומרות שאני "חמוד" (כי אני מקסימום מצליח להיראות כמו נער בן 15, ואני בכלל בן 24).

אני מתאר לעצמי שחזה גדול באמת יכול להיות מוקד בעייתי יותר לבקשה להכיר במגדר הנזיל (למרות שאתה תמיד יכול לצחוק על זה כמו שאני עושה עם "bad case of man boobs", או לשלוח אנשים לראות את הסרט fight club).

אצלי באופן כללי, הומור הוא ממש נשק. אחת הדרכים הכי טובות שלי להסביר למישהו בפעם הראשונה מה זה אומר להרגיש כמו בן, זה להראות לו נניח את הרצועה של החזייה שלי ולהגיד משהו בסגנון "אתה רואה את זה? אז זה גורם לי עכשיו להרגיש ממש גיי". פשוט ראיתי שכשאני לא מנסה להתייחס לקוויריות שלי כאילו מדובר בנוסחאות של מאיץ חלקיקים אלא פשוט משחרר קצת מהלחץ וה"רשמיות" של הנושא, לצד השני הרבה יותר קל להבין ולקבל את זה. כי בגלל תודעת ה"גבר גבר" שלנו, לרוב האנשים ההסבר הפשוט עם החזייה יספיק כדי לתת את הפרספקטיבה, ואפילו לא להרגיש מאוימים ממנה.

ונניח שגם אם בתור גבר אתה נמשך לגברים, אז אפשר תמיד למצוא את הדרכים לשפר את הניסוח ועדיין להשתמש בהומור (נניח "אתה רואה את זה [החזייה]? זה גורם לי להרגיש ממש גיי. כלומר, כן, אני גיי, אבל לא עד כדי כך גיי... כלומר, תכלס, אני ממש סטרייט, אבל אני גם לחלוטין גיי. אבל בתור גיי, זה פשוט יותר מדי מוזר אפילו בשבילי").

תכתוב לי משפט למקרה ההפוך, כלומר למקרה שלי- איך להסביר לאנשים מה זה להרגיש אישה :)

גם אני עובר אצל אנשים כבחור בן 17 כשאני בן/ת 27 אוטוטו

ליזי133

New member
נעים להכיר, ברוך/ה הבא/ה!

ברוך הבא לפורום!

מקווה שתהנה ותרגיש פה בנוח וטוב

ESenJi

New member
תודה! זה השטויות הקטנות שיכולות לעשות את היום

ESenJi

New member
נעים גם לי :)

אני כבר מרגיש בבית, לא יודע אפילו למה.

ליזי133

New member
זה נחמד, זה ממש מצויין

ואני אוהבת א/נשים שגם להם השטויות הקטנות יכולות לעשות את היום!

both

New member
ברוך הבא טום!

אהבתי את הסיפור שלך והזדהיתי מאד. גם לי קרה לאחרונה שילדים (בגן שאני עובד בו) שלא מכירים אותי מספיק עדיין התקרבו ושאלו אותי אם אני בן או בת. זה הרגיש לי טוב והעלה חיוך על פניי שהילדים מצאו אותי מבלבל, למרות שבעבודה אני מתלבש נייטרלי . כנראה שההתנהלות הגברית שלי מורגשת מספיק וזה מבלבל אותם.בכל אופן, נשמע שאתה מסודר עם עצמך ואפילו שלפעמים עושה לך רושם שלאנשים סביבך, שיודעים, זה נראה כמו משחק, לפחות הם יודעים ומשתדלים, לא?!

אצלי מלבד אשתי איש אינו יודע ממש. המשפחה שלי מכירה את ההתנהגות הגברית אבל אף אחד מהם לא ממש יודע שאני מרגיש גבר רוב הזמן. מבחינת משפחתי וכל חבריי בעצם, אני נקלט כאישה לסבית בוצ'ה ושום דבר אחר. ייקח עוד זמן עד שאני אצא בפני כולם, קודם אני רוצה להיות סגור על עצמי ושאשתי תתרגל לכל.

ESenJi

New member
ברוך הנמצא!

ילדים זה דבר מדהים, ולמבוגרים הרבה פעמים יש המון מה ללמוד מהם.
אני פשוט עברתי מגיל מאוד צעיר את רוב השלבים של התסכול והדחייה החברתית כמעט בכל צורה שהיא, אז אפשר לומר שזה די חיסן אותי וחישל אותי. אני לא אשקר - לפעמים יש לי מחשבות מאוד לא משמחות על המצב הזה שלי, ואני לפעמים תוהה איך החיים שלי היו נראים לו הייתי "כמו שאני אמור להיות" (גדלתי לתוך תודעה כוללת משפחתית רחבה שבה כל מה שסוטה במילימטר מהסטרייט המושלם הוא מקולקל ודחוי).

חלקם באמת יודעים ומשתדלים (ובדרך כלל הכי כיף להשתמש איתם בהומור נורא מוזר) אבל חלקם... אין לי בעיה עם אנשים שקשה להם לקבל או להבין. אני לא מכריח אף אחד לפנות אלי או לדבר איתי בצורה שלא נוחה לו (כי כמו שאני רוצה שיקבלו אותי, אני משתדל גם לקבל את הקושי שבלקבל אותי). אבל כשברור לי שמי שמולי פונה אלי בלשון זכר לא מתוך קבלה והבנה אלא מתוך ההנחה שאני סתם "מעמיד פנים" או "משחק בנדמה לי" - זה אפילו פוגע יותר.

אצלי במשפחה רק מעטים יודעים באמת עלי. לפני חצי שנה בערך סיפרתי לאמא שלי בפעם הראשונה למה הוספתי את השם טום, אחרי המון שנים שהיא סירבה לשמוע וטענה שאני מנסה לעשות לה דווקא.
היא לא קיבלה את יפה (ולימים גיליתי שגם מה שחשבתי שהיא כן הצליחה להבין, מסתבר שהיא פשוט חזרה אחורה לאיזה תקווה שהכוונה בזהות גברית שלי היא למשיכה לבנים), ואני משתדל להימנע כמה שיותר משיחות על הנושא הזה עם ההורים שלי והמשפחה ה"מבוגרת".

אבל אני מניח שככל שאני אתבסס בעצמי יותר ואנהל חיים עצמאיים יותר, יהיה לי קל יותר להתמודד עם האכזבה המטורפת של ההורים שלי ממני.

בעיני זה קצת עצוב וקצת מצחיק שהם מרגישים כל כך פגועים ומאוכזבים ממני, כשלמעשה מבחינת ההישגים שלי, השאיפות שלי והיכולות שלי (ובעצם כל מה שלא קשור נטו לחיי המיטה והזהות המינית שלי) אני מסב להם הרבה יותר נחת וגאווה ממה שהם אי פעם ציפו שיצא ממני.

אני חושב שהדבר הכי חשוב שצריך לעשות, זה לקבל את העובדה שתמיד יהיה מי שזה יעצבן אותו / יצרום לו / יאכזב אותו. אז כשמדובר במשפחה, זה הרבה פעמים יותר בעייתי ואנחנו יוצרים "פשרות" (כמו לקבל את העובדה שפשוט קשה להם להתמודד עם הבת שלהם שהיא פתאום בן). אבל כשמדובר בחברים זה צריך להיות הרבה יותר קל - חברים הם האנשים שנשארים בסביבתך למרות מי שאתה ולא בזכות מי שאתה. במילים אחרות - החברים הם מי שמכיר את כל ה"שריטות" הצדדים הרעים והאישיות האמיתית והזהות האמיתית, מבלבלים ככל שיהיו - ובכל זאת בוחרים להישאר.

ובנוגע ליציאה בפני כולם, ובמיוחד לגבי החברים - אם הם קרובים מספיק סביר מאוד להניח שהם לא יופתעו במיוחד ושהיו להם את החשדות שלהם.

אבל קח את הזמן להתרגל וללמוד על עצמך. נשמע שיש לך זוגיות מדהימה ושאתה נמצא בסביבה תומכת (בין אם פיזית ובין אם וירטואלית).

ESenJi

New member
כן ולא

ההורים שלי חיסנו אותי. כשאתה מקבל כל כך הרבה איכסה מפנים המשפחה, קשה כבר להפתיע אותך או לפגוע בך באמת מבחוץ. זה לא הופך את זה לנעים יותר, אבל זאת הבחירה שלי להתמודד עם זה.

אולי אני קצת נאיבי ויותר מדי מקל עם המשפחה שלי כשאני רואה את זה ככה. אבל בסך הכל הם אנשים טובים, וחבל לי סתם להיכנס לריבים איתם על הגדרות. אם הם רוצים לראות בי בת לשארית ימי חיי - סבבה, שיראו בי מה שהם רוצים. אם הם חושבים שמשיכה לבנות זה משהו שהם צריכים ממש להיפגע ממנו ולהתבייש בו - סבבה, זכותם להיפגע ולהתבייש. זה לא אומר שאני צריך להרגיש פגוע או מבויש בגלל זה, כי זו הבחירה שלהם לא שלי.

למעלה