וידוי

וידוי

שהייתי קטן........מאווד קטן :) זה סיפור אמיתי אמא שלי לקחה אותי לקוטל אני זוכר שהיא נכנסה למקום להתפלל ואני המשחכתי ללכת לי להסתובב ונכנסתי למקום תפילות היה תאים ובכול תא היה מישהוא אני זוכר שנכנסתי לאיזה תא ולא יודע איך התחלתי להתפלל והדבר היחיד שעלה לי לראש היה שאמא שלי לא תכנס להריון יותר וביקשתי את זה ומאז אמא שלי לא יכולה ללדת אבל מאז עבר הרבה זמן והפסקתי לאמין באלוהים בכול אופן זה וידוי לגבי אלוהים שיש לי

gaia20

New member
טוב, אז...

קוטל=כותל ודבר שני- לכל דבר יש הסבר ואם תשאל את אמך למה היא לא יכולה ללדת אני בטוחה שהיא תתן לך הסבר הגיוני. גאיה.

ASHER789

New member
גאיה

כתבת שלכל דבר יש הסבר אולי האמונה באלוהים נוצרה עקב זה שלא לכל דבר יש הסבר ולא כל דבר מובן והגיוני.את יכולה להאמין במה שאת בוחרת להאמין וזו זכותך. אבל לא כל דבר הוא מובן והגיוני.

Paul Even Paz

New member
אין קשר חד ערכי

בין אמונה להבנה. אומנם יש ביניהם קשר אך לא תמיד האמונה מלווה בהסברים, יש בה אכסיומות. אנו בני האדם לא מבינים הכל. עם הזמן לומדים יותר. לכל דבר קיים הסבר. לא תמיד מתיישר עם ההגיון שלנו.

gaia20

New member
מסכימה עם paul

הסיבה לזה שבנתיים אין הסבר זה בגלל שיש לנו עוד ללמוד. לכל דבר יש הסבר- אנחנו פשוט עוד לא יודעים את זה... גאיה.

פיניע

New member
ברור ש...

כל הסבר, ויהיה הגיוני ככל שיהיה, (מנטילת כדורים או קונדום ועד כריתת רחם או שחלות ל"ע), גם הוא מעשה ידי הקדוש ברוך הוא, וד"ל.

gaia20

New member
לא מסכימה איתך...

אם אישה בוחרת מתוך רצון או מתוך חוסר ברירה ודאגה לבריאותה לעבור כריתת רחם אז זו בחירה שלה ו"אלוהים" בטוח שלא מחליט זאת בעבורה.... אותו דבר לגבי קונדום- אם אתה רוצה להמנע מהריון לא רצוי או מחלות, אתה תהיה מספיק אחראי בשביל להשתמש בקונדום... ואותו דבר לגבי תרופות- אתה אחראי על בריאותך. ואותו דבר לגבי כל פעולה שאנחנו מחליטים לעשות\לא לעשות- אנחנו בוחרים מה שנראה נכון בעיננו... גאיה.

ASHER789

New member
גאיה

דרך המבט שלך לעולם(אמונה בטבע ולכל דבר יש הסבר),לפי מה נקבע? ומי קבע שאדם אחד יוולד עני והשני עשיר,אחד חולה והאחר בריא? למה דווקא לאדם אחד יש מזל ולשכנו אין?

gaia20

New member
אשר

דרך המבט שלי נקבעה לפי הידע שיש לי על הטבע, מחקרים, ספרים, תוכניות מדע.... אדם שנולד חולה או שהתפרצה אצלו מחלה הוא אדם שיש לו פגם בגנים, גוף האדם חכם מאוד אבל מסתבר שלא עד כדי כך...מסתבר שגם הגוף עושה טעויות. אתה יודע, אני חולה במחלה אוטואמונית, זוהי מחלה שהגוף תוקף את עצמו אתה רואה איזה מצחיק? הוא תוקף את עצמו!!! בעתיד שנדע מה גרם למחלה אני אוכל להסביר לך למה זה התפרץ דווקא אצלי אבל כרגע זו מחלה שאין לה הסבר למה היא "מתעוררת". ברגע שנדע יותר- נוכל להסביר יותר אבל לשם כך צריך ללמוד. ואני מניחה שבגלל בחירות שגויות או בחירות נכונות(ולא דווקא בחירות של האיש העני\עשיר, זה גם יכול להיות בחירה של הבוס לפטר מישהו ובכך לגרום שלא יהיה לו כסף)הן אלה שגורמות לדברים להתרחש. גאיה.

נגה*

New member
גאיה - הבחירה של המפוטר,

לאו דווקא של הבוס. אולי אנו צריכים ללמוד לאהוב את עצמנו יותר, אמיתי ללא סייגים ! אולי עלינו ללמוד לקבל את עצמנו ? באהבה וללא סייגים! אולי יש קשר ביןהגוף החולה לנפש שלנו? לי באופן אישי יש תשובות, למעשה תמיד הרגשתי וידעתי שיש תשובות. אך כאשר נתקלתי ב"שיחות עם אלוהים" , הבנתי יותר הרבה יותר הרבה מאוד יותר את התהליך של חיינו. באהבה רבה נוגה.

ASHER789

New member
גאיה

לא ענית לי על עניין המזל. (זה לא שאני מצפה להסבר אני רוצה לדעת איך את רואה את הדברים) למה לאחד יש מזל בחיים(הימורים וכו....)מאשר לאחר.

gaia20

New member
מצטערת, אבל....

אני לא יכולה לענות לך על זה, אני לא יודעת כל דבר... מקווה שבעתיד יהיה לי תשובה לכל דבר.... גאיה.

ASHER789

New member
גאיה מצטער.....

השאלות שלי לא נועדו ללחוץ אותך לקיר(כלומר:להגיע למצב שלא יהיה לך תשובה)רק רציתי לדעת מנקודת המבט שלך.מקווה שלגביי הנושא(מזל) יהיה לך תשובה בעתיד כי זה דבר שיהיה קשה להבין אותו(במידה ולהכל יש הסבר). אולי יש דברים שאנחנו לא אמורים להבין.

למעלה