ויהי אור?!

דספרדו

New member
ויהי אור?!../images/Emo42.gif../images/Emo119.gif

"אבא אני רוצה אור" {הוא יושב לבוש פיג´מה וידיו משולבות בהחלטיות}
אתה יודע {פה אני סוגר את הספר
וחושב שזה הזמן לגרש את הפחד מהחושך} לפעמים כשחושך כל הדברים נראים אחרת.. אנחנו חושבים שכל צל הוא מפלצת,
כל רעש קטן נשמע כמו דבר מפחיד שמתקרב.. אבל!! {פה אני מדגיש} החושך זה בכלל משהו נהדר כי גם המפלצות וגם הצעצועים וגם אנחנו ה"אבהים" וה"אימהות וה"ילדודים" כ ו ל נ ו נחים קצת וישנים בכדי שיהיה לנו כוח מחר.. אתה מבין ? "כן" {הוא משיב בקול חלוש} לכן אין בכלל צורך באור כי החושך הוא דווקא מגניב וכייף ואפשר להתכרבל בשמיכה ולהתבונן בכוכבים הזוהרים המודבקים בתקרת החדר ואפשר לחשוב כל מיני מחשבות טובות וזה בכלל די כייף, אתה מסכים איתי ? "כן אבא" {התשובה מגיעה באי רצון מובהק} ובכלל אם תסתכל החוצה תראה מלא אורות מנצנצים בשמיים
ואלו כל הגיבורים כמו ה"פאואר ריינג´ס" ו"באז שנות אור" וה"רובוטריקים" ששומרים כל הלילה על ילדים קטנים שמפחדים.. "אני בכלל לא קטן אני גדול!!" {הוא מזדקף}
כן, כן אתה גדול וגיבור וחמודי שלי {כמעט בן ארבע} ואני אוהב אותך מאוד מאוד ועכשיו תן לי
נשיקת לילה טוב {נשיקה} וגם חיבוקי {אני מנצל את המומנטום, למה לא בעצם?!}, לילה טוב..
"אה.. אבא" {הוא נראה קצת מוטרד} מה? {אני לוחש ומקווה שהוא רוצה עוד חיבוקי}
"אני רוצה אור!" |
{בטון החלטי!} |שמש נו, איך כתוב בבראשית "ויהי אור"..
{ננסה שוב כשיהיה בן חמש}

רותי ע

New member
כמה שזה מדבר אלי..

עם בן כמעט שנתיים וחצי שמפחד אבל לא יודע עדיין להתבטא. ואולי הילד שלך בגיל 5 כבר לא יזדקק לאור
..

אני משערת שהפחד יגיע עם הזמן

וההתבגרות של אורן. כרגע בגיל אוטוטו שנה, הרגילו אותה בגן לישון בחושך וזה נהדר. היא ישנה בחושך מוחלט אפילו בלי מנורת לילה. לפני השינה אנחנו אוכלים בקבוק בחושך ולאט נרדמים. ומשם למיטה. כמו שאמרתי, אולי הפחדים מהחושך יגיעו בשלב התפתחותי יותר מאוחר

למעלה