ויזאבל

lilo4

New member
ויזאבל

אחרי העדרות ארוכה חזרתי להתייעץ אתכן....
אני נוטלת ויזאבל כבר כמה חודשים- ואני עדיין נדהמת מהשיפור המדהים במצב שלי.
לצערי בגלל שאני סטודנטית קשה לי מאוד לממן את התרופה.... שלחתי מייל לפניות הציבור של כללית כדי לבקש שישקלו לסבסד אותה- קיבלתי תשובה לקונית שהתרופה לא בסל בלה בלה בלה.
מישהי יודעת אם יש טעם לנסות פנייה למושלם? או לפנות לוועדת חריגים בכללית?

אין לי ניסיון בכלל עם המסלולים האלה ואני אשמח לשמוע אם יש כאן מישהי שניסתה את זה.
תודה רבה

שמיץ1

New member
לא ניסיתי עם קופ"ח, אלא מול חברת ביטוח...

אם יש לך ביטוח בריאות פרטי שמכסה תרופות שאינן בסל הבריאות, תוכלי לקבל החזר מחברת הביטוח. לעיתים זה דורש קצת שכנוע מצידך. מומלץ לצרף המלצה של רופא מומחה שבה הוא מציין שטיפולים אחרים כשלו, וגם הסבר על התרופה + צילום של העלון (כדאי להדגיש שכתוב בעלון שזו אינה "גלולה", אלא תרופה ייעודית לאנדו', כי אחרת חברת הביטוח תגיד לך לקנות גלולות מהסל). צריך גם אישור של קופ"ח שהם לא מממנים לך את התרופה. לוקח להם קצת זמן להפיק אותו.

אם אין ביטוח אחר, הייתי מנסה את השב"ן באותו אופן. אם גם זה לא עובד, אז ועדת חריגים (מומלץ בעזרת עו"ד. יש מכללות ואונ' שבהן הסטודנטים מציעים עזרה משפטית בחינם כדי לצבור נסיון).

lilo4

New member
תודה רבה

אין לי כרגע ביטוח פרטי... אני אנסה בכל זאת לפנות לכללית מושלם ולראות אם יצא מזה משהו.
לא ידעתי שכדאי להגיע לוועדת חריגים עם עו"ד
אני צריכה לשקול את זה....

המון המון תודה על כל המידע

liats80

New member
שאלה מצויינת

נאמת שאין לי תשובה.
אבל אני מוכנה לנסות לברר עבורך אם תרצי.
ליאת.

lilo4

New member
לברר מה?

פשוט לא הבנתי לאיזה חלק מהשאלות שלי התייחסת...

lilo4

New member
רק אם יש לך זמן

אני לא רוצה לטרטר אף אחת...
נראה לי שבשלב הראשון אני אפנה שוב לכללית ואתעקש לקבל תשובה רצינית יותר ולא משהו לאקוני, ואני אפנה גם למושלם ואבקש לברר מה האפשרויות שלי במצב הזה...

תודה רבה

פז08

New member
אני חשבתי בזמנו ששווה לפנות ביחד

כלומר תוך התאגדות. אולי באמצכות אנד"י?
ליאת - האם העמות ניסתה לעשות זאת בעבר?
אולי אם נתאגד כקבוצה גדולה נוכל לפנות לכלל הקופות ולנסות להשפיע..... למעט מכבי כמובן שכבר כללה את התרופה בספסוד במסגרת המושלם.....

lilo4

New member
זה יכול לעבוד

למיטב הבנתי כן היה ניסיון להכניס את התרופה לסל הבריאות- אבל אני יודעת שבלי לובי רציני קשה עד בלתי אפשרי לעשות את זה...

לגבי פנייה לקופה- לא אכפת לי לנסח מכתב קצר ולפרסם אותו כאן, וכל מי שתרצה תוכל לשלוח את התוכן לקופת החולים שלה.
אני רוצה לכתוב גם מכתב מסודר לשרת הבריאות, אבל אני צריכה למצוא קצת זמן ושקט כדי לעשות את זה כמו שצריך... אני אעדכן אתכן אם וכאשר זה יקרה

liats80

New member
ניסינו...

רק היצרן/חברה יכול לבקש להכלל בסל (ובאייר פנתה).
אבל העמותה פנתה בזמנו לועדת הסל ולפני כמה חודשים הוצאנו שוב מכתבים לכל קופות החולים ולשרת החינוך בנושא השבן.
בנוסף פורסמו פוסטים מטעם העמותה ברשתות החברתיות.
אבל - צריך כח. צריך כמות גדולה של בנות שמוכנות באמת לפעול (ויכול להיות שלפעול = לעבור קופה אם יסרבו).
חשוב שתבינו שהעמותה היא קבוצה קטנה של בנות שעושה הכל בהתנדבות. אם אנחנו הנשים לא נפעל אף אחד לא יעשה את זה עבורנו.
באופן אישי, אין לי שום אינטרס בויזאבל (אסור לי לקבל הורמונים). אני רוצה שהיא תכלל כדיי להקל על נשים שכן נעזרות בה. אבל לכן - אלו שלוקחות ויזאבל יש אינטרס. ואם אתן רוצות שהיא תכלל אז זה הזמן לעבור לגישה הרבה יותר אקטיבית.
אם לא נשנה את רמת המודעות למחלה - לא נוכל לשנות כלום. זו דעתי בכל אופן.
וכל אחת מכן יכולה לתרום!
ליאת.

lilo4

New member
כל הכבוד

אני חייבת להגיד שאני מעריכה מאוד את הפעילות של העמותה. ברור לי לגמרי שקשה מאוד להזיז דברים כשמדובר בקבוצה קטנה והכל נעשה בהתנדבות.
אני אשמח מאוד להצטרף ולעזור במה שאפשר.

ואני גם מסכימה שאנחנו צריכות לפנות לקופות ולמשרד הבריאות ולא לחכות שיעשו בשבילנו..

karin39

New member
או שפשוט תעברי לקופ״ח מכבי

דרכם יש השתתפות של התרופה והיא עולה 50% פחות.

lilo4

New member
שקלתי את זה

כרגע אני מעדיפה שלא לעבור למכבי בגלל שאני מעדיפה את השירות של הכללית... אני צריכה לראות איך אני מתקדמת עם זה, בגלל שחשוב לי גם להעלות את המודעות למחלה בכללית וחשוב לי שאנחנו כחולות נקבל שירות טוב יותר והכרה טובה יותר

למעלה