ויזאבל

ויזאבל

שלום בנות יקרות.
רציתי לשאול על ויזאבל והאם מישהי נוטלת ויכולה לתת חוו"ד.
אני עם אנדו בדרגה 4. ניתוח אחרון בפברואר 12, מוקד תחתון כולל נגעים במעי, הדבקויות איומות בצד שמאל בעיקר כולל כריטת חצוצרה שמאלית.
סובלת מכאבי גב תחתון קשים בעיקר בצד שמאל (הצד שפגוע קשה) עם הקרנה לבטן תחתונה שמאלית ולרגל שמאל. לוקחת גלולות פמינט ברצף עם הפסקה למחזור כל 3 חפיסות.
לא מתוכנן הריון כרגע. האם ויזאבל עדיף על גלולות? האם עשוי להקל על כאבי הגב, PMS ומחזורים קשים?
אשמח ללמוד מנסיונכן.

תודה,
סיגלית

שמיץ1

New member
זה אינדיווידואלי

אבל לדעתי זה עדיף על גלולות.
ויזאבל היא תרופה שמכילה רק פרוגסטרון ופותחה במיוחד לטיפול באנדו'. לוקחים אותה יום-יום, בלי הפסקות.
אני לוקחת ויזאבל כבר למעלה משנה ברצף ולפחות במקרה שלי זה הרבה יותר יעיל מסתם גלולות. אחרי חצי שנה ברצף התחילו קצת תופעות לוואי (דומות לאלו של גלולות רגילות) אבל שום דבר רציני, אחרת לא הייתי ממשיכה לקחת.

יש נשים שויזאבל גורם להם בהתחלה לדימומים. אצלי הדימומים דווקא נעלמו כבר מהכדור הראשון ולא חזרו מאז, בעוד שעם גלולות רגילות היו לי דימומים והכתמות. כשאין דימום אז אין PMS ואין כאבי מחזור. אם גם כאבי הגב קשורים למחזור, יכול להיות שויזאבל יעזור.

אם את נוטלת גלולות ועדיין סובלת, שווה להתייעץ עם מומחה אנדו' על ויזאבל.

לואי84

New member
היי שמיץ

האם ידועה לך איזו סיבה למה לא כל מי שסובלת מאנדו ממליצים לה על הויזאבל במקום גלולות אחרות? קראתי שהויזאבל לא אמורה לגרום לירידה בצפיפות עצם כמו גלולות אחרות ללא אסטרוגן. אם כן, באמת למה לא לכולן?

שמיץ1

New member
עד כמה שידוע לי

ויזאבל באמת לא אמורה לגרום לירידה בצפיפות עצם כי היא לא גורמת להפסקה של ייצור ההורמונים בגוף. היא נחשבת בטוחה לשימוש ארוך טווח.
למה לא מציעים אותה לכולן? חסרון אחד בולט הוא שויזאבל אינה בסל הבריאות. אני לא יודעת, אבל מניחה שאם העלות לא היה גבוהה אז לרופאים הייתה עוד סיבה להציע אותה. הנקודה השנייה והחשובה יותר, היא שכמו עם כל תרופה, כל אישה מגיבה אחרת. אמנם כולנו סובלות מאנדו', ואכן יש קווי דמיון בין מטופלת אחת לשניה, אבל אצל כל אחת המוקדים יושבים במקומות שונים, חומרת המחלה משתנה וכך גם התסמינים. מה גם שחלקנו סוחבות מחלות נלוות

אני לא רופאה ולא באמת יודעת להמליץ, אבל אני חושבת שאם מישהיא מנסה גלולות ברצף וממשיכה לסבול, אז שווה לשקול בין היתר ויזאבל. היא לא גלולה ואופן הפעולה שלה שונה, אבל שוב, כל מקרה לגופו...

במקרה שלי ויזאבל הייתה התרופה הרביעית שהוצעה לי, ואני מצטערת שהיא לא הייתה הראשונה.

לואי84

New member
אוקיי

באמת מסקרן אותי אם זה רק קשור לעלות... כי אם באמת האסטרוגן הוא המקור לכל הצרות שלנו, אז זה באמת נשמע פיתרון די אידיאלי.

תודה לכולן

בזמנו סוריאנו לא המליץ לי עלייה אולי בגלל שחשבתי להרות בטווח הקצר.
בכל מקרה נראה לי שהפעם אנסה.
ד"א כמה זה עולה?

narkis18

New member
תלוי באיזו קופ"ח את (לצערנו)

ללקוחות מכבי יש סבסוד של 50%, אבל אם את בכללית למשל - את תשלמי 283 שקלים לחפיסה.
(חפיסה=חודש)

שמיץ1

New member
אכן. גם אם יש ביטוח בריאות פרטי...

ההחזר דיי מינימלי (ודורש שכנוע מסיבי).
מבאס שרק במכבי יש סבסוד

liats80

New member
ויזאבל מול גלולות

היי סיגלית,
סוריאנו לא ממליץ על הויזאבל כיוון שהוא מאמין שהיא אינה עדיפה על גלולות ועלותה היא פי 10 מגלולות רגילות.
ישנן גלולות על בסיס פרוגסטרון בלבד.
אין מחקר שמשווה את ויזאבל לגלולות ולכן קשה לומר מה יעילותה ביחס לגלולות רגילות.
היא אמנם תרופה ייעודית לאנדו, אבל זה לא אומר שגלולות רגילות על בסיס פרוגסטרון בלבד אינן יעילות באותה מידה (אני לא יודעת, כי שוב לא נעשה מחקר כזה, אבל ויזאבל גם היא בסה"כ סוג של פרוגסטרון, רק שלא קוראים לה "גלולה").
עלות ויזאבל לחודש היא כ280 שקלים (לעומת כ- 30 שקלים לגלולות).
בקיצור- כדאי לשוחח על כך עם הרופא שלך ולשמוע דעתו. כל גוף מגיב שונה לגלולות ולויזאבל. אם גלולות מספקות פתרון יעיל סביר שכדאי פשוט להמשיך איתן. אם לא אז אפשר לנסות גם את ויזאבל.
ליאת.

למעלה