ויזה על בסיס נישואים לאזרח אמריקאי-לפני שלב הראיון בארץ

Shani DV

New member
ויזה על בסיס נישואים לאזרח אמריקאי-לפני שלב הראיון בארץ

שלום רב,

התחלנו תהליך של בקשת ויזה על בסיס נישואים לאזרח אמריקאי ביולי 2016 מישראל. השבוע קיבלנו את הההודעה מ-nvc שהם עברו על התיק וכל המסמכים התקבלו ושעכשיו רק נותר לחכות לתאריך הראיון בשגרירות האמריקאית בירושליים ושישלחו לנו מועד והנחיות לקראת הראיון.

בעלי ואני מתגוררים כרגע בניו יורק עם ביתנו בת השנתיים, כשאני על ויזת תייר עד 16.10.2017. אני בהריון ,שבוע 24 וכל הבדיקות והמעקב הרפואי שלי נעשה באר״הב תחת הביטוח של העבודה של בעלי.
אנחנו מחכים בקוצר רוח לקבל את התאריך של הראיון בגלל לחץ הזמנים של ההריון והלידה, אני לא אוכל לטוס בקרוב וגם הלידה מתוכננת ל-16.10 בבית חולים בניו יורק, בדיוק כשויזת התייר שלי נגמרת. השאיפה היא כמובן לסיים הכל בארץ בזמן הקרוב ולחזור לניו יורק עם גרין קארד וללדת בארה״ב.

אז יש לי כמה שאלות..
1. במכתב שנשלח לי לגבי הראיון נאמר לי שמרגע המכתב שמודיע שסיימו לעבור על התיק ואני בתור לקבל מועד לראיון בארץ יכול לקחת שלושה חודשים עד שישלחו לי מועד לראיון - האם יש דרך להשפיע על זה בהתחשב במצבי? האם התיק בשלב זה כבר עבר לשגרירות בארץ? מישהו יודע איך ניתן לפנות אליהם?

2. גם אם נניח קיבלתי מועד לראיון לעכשיו (בטווח שאני עוד יכולה לטוס) נאמר לי שמשלב סיום הראיון בארץ יכול לקחת עד 60 יום כדי לקבל את האישור . האם בשלב הזה אוכל לנסות לדבר עם השגרירות עקב מצבי הרגיש ולבקש זירוז כלשהו? למי אני צריכה לפנות?

3. במידה ואף אחד מהדברים לא מסתדר וקיבלתי מועד לראיון כשאני כבר לא יכולה לטוס או ממש לפני לידה , הבנתי שאפשר לדחות את המועד בכמה חודשים אבל אז השאלה היא האם אני יכולה לקבל הארכה של ויזת התייר שלי מארה״ב בלי צורך לחזור לארץ ולטוס שוב לניו יורק? כדי שאוכל ללדת כפי המתוכנן בארה״ב.

כל עצה, עזרה, הפנייה או מישהו שמכיר מקרים דומים ויודע כיצד הכי נכון להתנהל במצב כזה יעזור לי עד מאוד , אני מאוד מבולבלבת ולא יודעת מה לעשות כרגע...

תודה!!!

למעלה