ויזה E-2 משפחתי? כל המשפחה אזרחי ארה"ב חוץ ממני.

DanielVI

New member
ויזה E-2 משפחתי? כל המשפחה אזרחי ארה"ב חוץ ממני.

שלום,
ההורים והאחים הקטנים קיבלו גרין דרך איחוד משפחות בזכות אחי הגדול שמתגורר שם עם אזרחות.

המצב שכרגע אני לבד בארץ ורווק.

5 מתוך 6 נפשות בארה"ב ואני מעוניין לחבור אליהם ולהתחיל את חיי בארה"ב (גרתי בשרלוט שנה על ויזת תייר).

אין הגיון בזה שאתחיל תהליך איחוד משפחות כי יקח לי מעל 10 שנים למיטב הבנתי לכן אני מחפש אלטרנטיבה ומיכוון שאני בכל מקרה מתכנן להיות עצמאי ולפתוח עסק חשבתי עם המשפחה על אופציה של עסק משפחתי ואוכל להכנס דרך E-2.

שאלתי היא, במידע שיש כאן בעלי נסיון בתחום (ידע או חוויה אישית):

1. האם זה אפשרי שהשותפים בעסק משפחה? האם הם חייבים להיות עם אזרחות או מספיק גרין קארד? במקרה הזה אוכל לפתוח עסק רק עם אחי.

2. האם אני מחוייב להיות בעלים של 51% מסך המניות בחברה?

3. האם יש דרישה ספציפית לחברה או ש LLC תספיק?

4. האם ההשקעה (אמרו לי 60 אלף דולר יספיק) כולה צריכה להיות שלי או אפשר לחלק את ההשקעה בין השותפים?

* יש לי אזרחות רומנית

שאלה למי שחושב שיש אפשרות יותר טובה:
מה האפשרות ומה הדרישות? (אני עצמאי בהייטק בארץ ללא תואר)

zuki3

New member
תשובות

- המשפחה האמריקאית שלך או כל אמריקאי אחר לא רלוונטים לויזת E-2 בשום צורה
- אין שום צורך או יתרון להיות עם שותפים אמריקאים או שותפים בכלל.
- ויזת E-2 היא זמנית ואין ממנה מעבר לגרין קארד, לכן לא ברור איך הויזה תעזור לך להגר לארצות הברית.
- אתה חייב להיות הבעלים של לפחות 50 אחוז מהעסק
- החלק שלך חייב להעסיק לפחות 3 עובדים אמריקאים (עורכי דין אומרים היום שכדי לחדש את הויזה אחרי 5 שנים דורשים כבר 5 עובדים),
מה שאומר שכל העסק, אם תהיה שותף בחצי למשפחה שלך יצטרך להעסיק 6 עובדים לפחות.
- זה צריך להיות עסק פעיל, עם השקעה מהותית, אין סכום שכתוב בחוק, למרות שככל שהסכום יהיה יותר גבוה ככה יגדל הסיכוי לקבל את הויזה, בכל מקרה, עסק גדול שמעסיק 3 או 6 או 10 עובדים פרט אליך, מדובר על עסק רציני שצריך השקעה רצינית, ב50 אלף אי אפשר להקים עסק אמיתי, ממה תשלם 3 משכורות?
- זה דרך מעבר זמנית שמתאימה למי שרוצה להקים ולנהל עסק.

DanielVI

New member
כמה נקודות

1. היתרון בשותפים. אני מעוניין לעבוד עם שותפים כדי להצליח, כך אני עושה כבר שנים. ולכן אני מעוניין להרים עסק עם אחי או המשפחה (מה שיותר יתאים).
2. ויזה זמנית. אני יודע ואין לי שום בעיה לחדש כל 5 שנים, אני מתכוון להצליח בעסק.
3. האם העסקה של בני המשפחה אמריקאים (חלקם עם אזרחות חלקם עם גרין קארד) לא חוקי? לא נשמע לי הגיוני..
4. בעצם אם אני משקיע רק ב 50% מהעסק אז אנחנו נצטרך להעסיק כפול עובדים מהיום הראשון?..
5. הכרתי אנשים שקיבלו E-2 לעסק לא פעיל, זאת אומרת שהם באו עם תוכנית עסקית והם הקימו את העסק, אתה בטוח שאפשרי לקבל את הויזה רק לעסק פעיל?

zuki3

New member
תשובות

4. לא אמורה להיות בעיה להעסיק בני משפחה אמריקאים כעובדים , בתנאי שזה אמיתי.
5.6. אתה יכול לקבל את הויזה על סמך תוכניות להעסקת עובדים ולא עובדים בפועל לפני קבלת הויזה,
אבל אז תקבל את הויזה הראשונה לזמן קצר של שנתיים, ואחרי שנתיים תצטרך להוכיח שאתה מעסיק 6 או 10 עובדים קבועים והעסק פעיל.

בכל מקרה, זאת ויזה מסובכת, תפנה לעורך דין.
אבל תצפה להרבה יותר עלויות מ60 אלף, עורך דין מקצועי ולא חאפר יגיד לך שצריך להראות השקעה ראשונית של לפחות 200 אלף דולר ושיש לך עוד 100 אלף בצד כדי להתנהל, הקמת את העסק, אתה צריך כסף לחיות לפחות בשנה הראשונה ולנהל את העסק.

DanielVI

New member
תודה על התשובות המהירות

כן כמובן, אנחנו מדברים שנים על הקמת עסק משפחתי וכולם רוצים לעבוד בעסק - בתנאי שאני אנהל אותו. אנחנו מכווין גבוה. וכמובן שהמטרה להעסיק מקומיים ברגע שנתפתח.

אין בעיה לקבל את האשרה לשנתיים. אם תוך שנתיים אני לא מעסיק עובדים נוספים נכשלתי בעסק.

אני חושב שיש לי תנאים מעולים,
אני אתגורר אצל ההורים שלי או באחד מהדירות שלהם (יש להם המון).
ואם אני אתגורר בביתם, לצורך העניין שנה ראשונה בקושי יהיו לי עלויות מחייה.

גם ההורים וגם האחים רוצים שהעסק יצליח ולכן הם ימשכו משכורות נמוכות כדי שהעסק יוכל להתפתח.

למעלה