ויזה H1

• פותח הנושא chock
  • פורסם בתאריך

chock

New member
ויזה H1

במאמר שקיים בפורום כתוב שויזה H1 טובה ל-5 שנים. עפ"י מה שנאמר לי בארה"ב ע"י המעסיק שלי וחברים העובדים שם זו ויזה לא מוגבלת. אשמח אם מישהו יפתור את הסתירה מכיון וויזת J1 מקנה לאישתי עבודה ללא כל מאמץ ואם היתרון של ויזת H1 הוא בשנה אחת נוספת (ב- J אפשר להישאר עד 5 שנים ) אני לא יודע האם הוא שווה את המאמץ - (מכיון ואשתי צריכה להשיג ויזת עבודה בעצמה. אשמח על תשובה מיודעי דבר.

טל ר

New member
תאמין רק ל-INS

How long can an alien be in H-1B status? Under current law, an alien can be in H-1B status for a maximum period of six years at a time. After that time an alien must remain outside the United States for one year before another H-1B petition can be approved. Certain aliens working on Defense Department projects may remain in H-1B status for 10 years.​

רוב האנשים על ויזת H1

מתחילים יחסית מיד תהליך לגרין קארד ולפני תום התקופה מקבלים כבר גרין קארד וכך אין להם את הבעיה הזו. לויזת J1 לעומת זאת אין הגבלת זמן, הספונסר הוא זה שקובע את המגבלה. שימו לב שלמדענים, רופאים, ואנשים על מלגות ממשלתיות חלה הגבלה 212E שאומרת שלאחר התקופה צריכים לחזור לשנתיים לארץ המקור.

roy269

New member
אורך ויזת H1

הויזה ניתנת לתקופה ראשונית של עד 3 שנים ניתן להאריך אותה לעוד תקופה של 3 שנים ובסה"כ 6 שנים. לאחר מכן יש לעזוב את ארה"ב.

chock

New member
ויזת J

האם יש אפשרות להגיש בקשה לגרין קארד במהלך שהות עם ויזת J או שרק בויזת H?

chock

New member
קניית בית

האם ניתן לקנות בית בזמן שהות בארה"ב בויזת H או J . האם קיימות הגבלות והיכן ניתן ללמוד על הנושא ולהגיע מוכנים. כמו כן קניית מכונית היא דבר מסובך בארה"ב - גם רכב חדש ובטוח שרכב משומש. אשמח לעצות בנושאים הללו.

אין קשר

בין רכישת נדל"ן לויזה, ניתן לעשות את זה עם כל ויזה. כדי לקחת משכנתא צריך Credit History. אתה יכול למצוא במאמרי הפורום מאמר בנושא רכב, רכישה, ביטוח ורשיונות וכן מאמר בנושא credit history.

roy269

New member
טעות

מכיר לפחות מקרה אחד בו נעשה מעבר מ - J לגרין כארד

מתי?

לאחר ה-11 בספטמבר מחזיקי J1 לא יכולים להתחיל מסלול לגרין קארד יותר. מדענים הכפופים לתקנה 212E לא יכלו לקבלו גם לפני כן.

17205

New member
אני חושב שאת טועה אבל לא בטוח

בעיקרון ויזת J1 הנה לחילופי מדענים שצריכים לחזור לארץ מוצאם, התקנה חלה רק על מי שקיבל תקציב מאחת הממשלות. בהנחה שאוניברסיטה רוצה להשאיר אצלה מדען שהגיע על ויזה J1 יש להם ערוץ מיוחד לבקש עבורו גרין קארד.

ויזת J1 בשימוש להמון דברים

האוניברסיטה לא יכולה לבקש גרין קארד, אבל היא יכולה להאריך את ה J1. אם הם רוצים להשאיר מישהו באופן קבוע הם יוציאו לו H1 ומשם הוא יכול להגיש בקשה לגרין קארד.

17205

New member
עדיף להגיע על J1

בכל מקרה תמיד אפשר להחליף את ה J1 ב H1, שים לב שב J1 אתה לא משלם מיסים בארה"ב ואילו ב H1 אתה כן חייב במיסים.

הפטור ממס הוא לא לכולם

לא כל מי שמגיע על J1 נהנה ממנו. אני לא בדיוק יודעת מי כן ומי לא אבל אני יודעת על שתי מורות שהיה להן פטור ממס, ועל רבים אחרים שלא היה להם (סטודנטים, דוקטורנטים, רופאים, מדענים).

למעלה