אתה יכול להתחיל עם אשר טוריאל, רו"ח הפורום
הוא רו"ח ישראלי ויועץ מס מוסמך בשוק האמריקני, פועל בעיקר בשוק האמריקני. בדרך כלל הוא נמצא פה, אבל עונת הגשת הדוחות לדוד סאם רק הסתיימה לפני כשבוע, אז הוא כרגע בטח בשלבי התאוששות, אחרי חודשים של עבודה מסביב לשעון...
אתה יכול למצוא את פרטי התקשורת באתר שלו:
http://ashertouriel.com/
אגב, רק הערת אגב לגבי משהו שכתבת -- "עלויות המעבר הלוך וחזור הן ע"ח העבודה וחלק מהחבילה" -- צר לי לנפץ לך את החלום, אבל זה רחוק המציאות. גם עם חבילת הרילוקיישן הכי טובה שיש (ויש פה אנשים שקיבלו חבילות מדהימות), זה אף פעם, לעולם, לא יכסה את מלוא ההוצאות *האמיתיות* שיש לך בעת המעבר לארה"ב, ובטח שלא את החזרה לישראל...
לא מדובר פה רק על כרטיסי טיסה, מכולה, ביקור הכנה בארה"ב, חודש-חודשיים של רכב שכור ומלון בעת ההגעה לארה"ב (עד שקונים רכב ושוכרים דירה/בית) -- אלו דברים סטנדרטיים יחסית (שגם אותם לא כולם מקבלים). יש עוד המון הוצאות אחרות; סתם לדוגמה:
* אתם תקנו רכב כשתגיעו, ותרצו למכור אותו כשתחזרו לישראל -- אף אחד לא יכסה עבורכם את ירידת הערך, ובמיוחד אם תצטרכו למכור בלחץ.
* אותו כנ"ל לגבי כל הריהוט והציוד שתרכשו בארה"ב; אתם הרי לא תביאו אתכם הכל מישראל (לא פרקטי ולא חכם), ותצטרכו למכור כשתעזבו.
* מקווה שאכן מקום העבודה מממן לכם רכב שכור וכן מלון לחודש-חודשיים הראשונים, זה לא תמיד כלול בתנאים.
* דיברת על החוף המזרחי, משער שזה ניו-יורק או צפונה, משמע תצטרכו ציוד חורף שאין לכם (שום ביגוד ושום ציוד שתביאו מישראל לא יהיה רלבנטי לחורף פה). כשתחזרו לישראל, אין לכם מה לעשות שם עם הציוד הזה.
* ויש עוד המון הוצאות קטנות של "עלויות הסתגלות" למהגרים -- דברים שמשפחה אמריקנית סטנדרטית לא מוציאה מהכיס, אבל גם המעסיק לא יכסה אותן.
בשורה התחתונה -- עוד לפני המיסוי, תהיה מוכן לכך שעלות המעברים האמיתית, שאתה תוציא באופן אישי מכיסך, תהיה בתחום הגבוה של ארבע ספרות, או אפילו חמש ספרות (אני מדבר בדולרים; וכאמור, זה גם עם חבילת הרילוקיישן הכי נדיבה שיש).
והמיסוי זו הבעיה האמיתית, כי עוד לא שמעתי על מעסיק שמוכן להתחייב לשלם את כל חבות המס בישראל, כאשר המועסק חוזר אחרי שנים ספורות, וצריך לשלם יד ורגל לרשויות המס בישראל.