ויזה J או L2

EyalCT

New member
ויזה J או L2

היי,
עוברים בקיץ לארה"ב מטעם העבודה. לי תהיה L1 והעבודה מארגנת L2 לאישתי והילדים. בינתיים אישתי התארגנה על פוסט-דוק ויש לה אפשרות לקבל מטעם האוניברסיטה אליה היא מגיעה ויזת J.
המעבר לחוף המזרחי לתקופה של כשלוש שנים, מתכננים לחזור ארצה לאחר מכן.
האם עדיף לעשות לאישתי ויזה מטעם העבודה או מטעם האוניברסיטה? למשל מה היתרונות והחסרונות מטעמי מיסוי? אילו שיקולים אחרים עלינו להביא בחשבון?

תודה מראש!
 

ilanvag

New member
עדיפה ויזת J1

בתור פוסט-דוק עם ויזת J1, היא תהיה פטורה ממסים בארה"ב (פדראלי, וסביר להניח שגם סטייט) למשך השנתיים הראשונות, וזה יכול להצטבר להרבה כסף. עם L2, היא תשלם מסים.
&nbsp
בגדול, אין מניעה לעשות פוסט-דוק גם עם L2, אבל למיטב הבנתי היא תצטרך קודם כל לקבל אישור עבודה (שכן פוסט הוא מעין עבודה); במקרה שכזה, היא תצטרך לחכות 3-4 חודשים לאחר הכניסה לארה"ב עד שתקבל אישור עבודה.
&nbsp
מעבר לכך, ובהנחה שהיא רק תעשה פוסט-דוק בשנים הללו, הרי שכל היתרונות של ויזת L2 (למשל עבודה עבור כל מעסיק שהוא, וגם עבור כמה מעסיקים במקביל) לא יהיו רלבנטיים עבורה.
&nbsp
שים לב שאם אתם עוברים רק לתקופה של 3 שנים, אזי בסבירות גבוהה שתצטרכו לשלם גם מיסוי בארץ, לאחר שתחזרו - הפרשים למס הכנסה (יש אמנה אשר מונעת כפל מס, אז משלמים רק הפרשים), ומיסוי גבוה (כמו של עצמאים) לביטוח לאומי -- ופה אין שום אמנה, כך שבפירוש מדובר בכפל מס (הן לארה"ב והן לישראל). בנוסף, מה שאשתך תקבל בפוסט-דוק, ופטור ממס בארה"ב -- ימוסה במלואו בישראל.
&nbsp
חזרה לישראל לאחר 3 שנים, ברוב המקרים, משמע הפסד כלכלי (ניכר?) לכיס, כי זה לא רק מיסוי, אלא גם הוצאות מעבר כבדות לשני הכיוונים.
&nbsp
מציע לכם לשכור את שירותיו של רו"ח שמכיר היטב את שתי מערכות המיסוי, ולבצע תכנון והכנה מדוקדקים -- כדי שלא תחזרו לישראל לאחר 3 שנים, ותהיה לכם הפתעה לא נעימה.
 

EyalCT

New member
המלצות לייעוץ מס?

המון תודה!
נשמע שמכל הבחינות עדיפה ויזת J עבור אישתי מאשר L2 במקרה שלנו.
עלויות המעבר הלוך וחזור הן ע"ח העבודה וחלק מהחבילה.
אשמח לשמוע המלצות לרו"ח יועץ מס ממי שיש לו ניסיון מוצלח עם שכזה אשר מכיר ומתמחה בשתי מערכות המיסוי - בארץ ובארה"ב.
 

ilanvag

New member
אתה יכול להתחיל עם אשר טוריאל, רו"ח הפורום

הוא רו"ח ישראלי ויועץ מס מוסמך בשוק האמריקני, פועל בעיקר בשוק האמריקני. בדרך כלל הוא נמצא פה, אבל עונת הגשת הדוחות לדוד סאם רק הסתיימה לפני כשבוע, אז הוא כרגע בטח בשלבי התאוששות, אחרי חודשים של עבודה מסביב לשעון...

אתה יכול למצוא את פרטי התקשורת באתר שלו: http://ashertouriel.com/

אגב, רק הערת אגב לגבי משהו שכתבת -- "עלויות המעבר הלוך וחזור הן ע"ח העבודה וחלק מהחבילה" -- צר לי לנפץ לך את החלום, אבל זה רחוק המציאות. גם עם חבילת הרילוקיישן הכי טובה שיש (ויש פה אנשים שקיבלו חבילות מדהימות), זה אף פעם, לעולם, לא יכסה את מלוא ההוצאות *האמיתיות* שיש לך בעת המעבר לארה"ב, ובטח שלא את החזרה לישראל...

לא מדובר פה רק על כרטיסי טיסה, מכולה, ביקור הכנה בארה"ב, חודש-חודשיים של רכב שכור ומלון בעת ההגעה לארה"ב (עד שקונים רכב ושוכרים דירה/בית) -- אלו דברים סטנדרטיים יחסית (שגם אותם לא כולם מקבלים). יש עוד המון הוצאות אחרות; סתם לדוגמה:
* אתם תקנו רכב כשתגיעו, ותרצו למכור אותו כשתחזרו לישראל -- אף אחד לא יכסה עבורכם את ירידת הערך, ובמיוחד אם תצטרכו למכור בלחץ.
* אותו כנ"ל לגבי כל הריהוט והציוד שתרכשו בארה"ב; אתם הרי לא תביאו אתכם הכל מישראל (לא פרקטי ולא חכם), ותצטרכו למכור כשתעזבו.
* מקווה שאכן מקום העבודה מממן לכם רכב שכור וכן מלון לחודש-חודשיים הראשונים, זה לא תמיד כלול בתנאים.
* דיברת על החוף המזרחי, משער שזה ניו-יורק או צפונה, משמע תצטרכו ציוד חורף שאין לכם (שום ביגוד ושום ציוד שתביאו מישראל לא יהיה רלבנטי לחורף פה). כשתחזרו לישראל, אין לכם מה לעשות שם עם הציוד הזה.
* ויש עוד המון הוצאות קטנות של "עלויות הסתגלות" למהגרים -- דברים שמשפחה אמריקנית סטנדרטית לא מוציאה מהכיס, אבל גם המעסיק לא יכסה אותן.

בשורה התחתונה -- עוד לפני המיסוי, תהיה מוכן לכך שעלות המעברים האמיתית, שאתה תוציא באופן אישי מכיסך, תהיה בתחום הגבוה של ארבע ספרות, או אפילו חמש ספרות (אני מדבר בדולרים; וכאמור, זה גם עם חבילת הרילוקיישן הכי נדיבה שיש).

והמיסוי זו הבעיה האמיתית, כי עוד לא שמעתי על מעסיק שמוכן להתחייב לשלם את כל חבות המס בישראל, כאשר המועסק חוזר אחרי שנים ספורות, וצריך לשלם יד ורגל לרשויות המס בישראל.
 

EyalCT

New member
צודק!

שוב תודה!
נכון, אכן דיברתי רק על ה"עלויות הישירות" שמכסה החבילה.
צודק, לחיות עולה כסף - ירידת ערך של הרכב, ציוד חורף, ועוד 1001 הוצאות שאני מניח שאת חלקן עוד לא העליתי כלל על דעתי... גם בשביל זה יש משכורת (טוב, ואולי קצת חסכונות
)
 
יש לא מעט נקודות לדיון

מיסוי ישראלי ואמריקאי ביחד
ויזת J היא לא תיחשב בשנתיים קלנדריות תושבת לצורכי מס ארהב. תוכל לתבוע פטור, אם כי גם לפי הדין הפנימי אפילו בלי שימוש באמנה -אם אתה מקבל מלגה ואין בגינה מתן שירות (היינו מלגת קיום נניח) -גם יש פטור מהמס הפדרלי
אתם גם לא תגישו ביחד אלא בנפרד. הוצאות גני ילדים בהגשה נפרדת -לא ניתן יהיה לתבוע.
מנגון של פשטות ואני לא מתייחס להיבטי הגירה (ושיקולי מתי ניתן להיכנס לארה"ב) -אפשר להשיג ששני בני הזוג על L
יש עוד לא מעט נקודות שאפשר לדון בהם
אולי אפשר לשוחח פרטנית כי יש המון נקודות לדיון
אשר
 

oligomerization

New member
לא ברור לי ששווה לך להתעסק עם ויזה J

תבדוק טוב טוב עם יועץ מס כמה ויזה J תחסוך לך (אם בכלל) - אם לא מדובר על חיסכון משמעותי... לא הייתי הולך על ויזה J מהסיבה הפשוטה שיכול להיות שתרצו אחכ להשאר בארהב (וכן אני יודע שאתם בטוחים שאתם חוזרים עוד 3 שנים...אבל לך תדע)
 
למעלה