ויזה J2 וסטטוס לצורך מס בארה״ב

mozart2

New member
ויזה J2 וסטטוס לצורך מס בארה״ב

שלום,
נעזרתי בפורום הזה כדי להבין מספר סוגיות שונות בקשר למעבר וחיים בארה״ב אך הפעם יש לי שאלה שלא הצלחתי למצאו כאן תשובה. אני נמצא בארה״ב על ויזה J2 ואני מנסה להבין האם זה נכון שלצורך מס כאן אני nonresident alien למשך שנתיים?
תודה רבה מראש.

האם אתה J1 STUDENT OR J1 RESEARCHER?

תוכל אולי לעשות צילום של ה DS-2019
ללא פרטים מזהיים וגם לציין מתי נכנסתם לארהב?
תודה
אשר

ilanvag

New member
אשר, הוא כתב שהוא J2, לא J1.

לגבי J1 התשובה היא ברורה.
&nbsp
לגבי J2 יש פחות אסמכתאות ישירות און-ליין (או שיותר קשה למצוא תשובות ברורות). למיטב זכרוני, ועבר עשור מאז שהייתי בסטטוס הזה -- התשובה היא זהה ל-J1 מבחינת הסטטוס לצורכי מס, כלומר NRA, אלא שהמיסוי הוא שונה (J1 פטור מ-FICA, וייתכן שגם פטור ממיסים פדראליים וסטייט -- תלוי באיזה סוג של J1 מדובר, ומי הספונסר; אבל בניגוד לכך, J2 משלם את כל המיסים הללו, אבל לא זכאי להטבות שמקבלים רזידנטס...)

תושבות לצורכי מס

מאה אחוז,
אני אתן רגע את שתי סנט שלי שזה בעצם תהליך אבחנה שאני מבצע שעושה POST DOCS OR STUDENTS
למעשה נכון שהשלב הראשון בבחינת חבות המס היא התושבות לצורכי מס (בלבד)
וזה למעשה מאוד מעניין שסטטוס הגירתי -יש בו להשפיע על סטטוס לצורכי מס (מעניין לא?)
&nbsp
בעצם תושב לצורכי מס (דין פנימי) הוא מי שיש לו גרין קארד או מי ששוהה מעל 183 ימים (לפי נוסחה מסוימת).
&nbsp
ישנם בעלי ויזות מסוימות אשר נאסר עליהן לספור את הימים (ההגיון הוא שהות זמנית שאינה יוצרת NEXUS)
כמו:
A
J
F
אז מחזיקי ויזות אלו לא סופרים את ימי השהייה (עד גבול מסוים) -השאלה כמה?
&nbsp
בחוזר מס הכנסה מספר 519
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p519.pdf
במסכת Nonresident
Alien or
Resident Alien
ישנה תת אבחנה למחזיקי ויזה זו:
אנא עיין עמוד 5 תחת Teachers and trainees
שם נאמר בעצם ששנתיים קלנדריות ראשונות של J לא ייספר
באותה מסכת אנו למדים שהדין הוא לגבי התא המשפחתי היינו J1 ו J1
&nbsp
אנא עיין עמוד 5 תחת Students
שם מדובר בעצם על חמש שנים קלנדריות
וגם שם אנו למדים שמדובר על התא המשפחתי היינו J1 AND THE DEPENDENT
זה "רק" חוזר אבל אפשר להביא, אם נדרש, את סעיפים מהפקודה.
&nbsp
אגב, קריטי לשים לב למילה "קלנדרי"...רשמתי על זה מאמר אבל אני לא מוצא אותו..
ואומר כך -כל עונת מיסים יש לי לפחות מקרה אחד של פוסט דוק שהגיע בשלהי אותה שנת מס, נניח בספטמבר ובעצם שהה רק מספר חודשים וזו נספרת לו שנה לעניין זה.
רוצה לומר:
הגיע בספטמבר 2015 -ולכן אם הוא פוסט דוק J1 יגיש
2015-1040NR
2016-1040NR
ו 2017 כבר ייכנס למעגל של תושב מקומי.
כלומר הייתי מייעץ לדחות ולהגיע בינואר נניח -אבל אני לא יודע אם זה מעשי.
&nbsp
זהו בנתיים
&nbsp
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
צודק, תודה

הנחת המוצא (המוטעית) שלי הייתה שמדובר ב-J1 מסוג של Teachers, קרי פוסט-דוק, פשוט כי אלו הרבה יותר נפוצים (אני חושב שאני מכיר בערך 10 כאלה, אם לא יותר, על כל סטודנט שקיבל J1).
&nbsp
אבל אתה בהחלט צודק שזה גם יכול להיות עד 5 שנים, אם בן/בת הזוג של פותח השרשור הוא סטודנט, ולא פוסט-דוק.

mozart2

New member
תודה רבה על התשובות

אכן אישתי היא בפוסט דוק ומזה אני לומד שלמעשה אנחנו NRA רק שנה זו ו 2018. האמת ששאלה בא מכיוון שעדיין יש לנו השקעות בארץ וזה עומר שאני לא חייב דיווח על זה כאן לפחות עוד שנה

Alfa156 GTA

New member
עכשיו מעניין עוד יותר.

אנחנו על J1 וJ2 (כרגע) ואשתי סטודנטית.
&nbsp
מה אפשר להסיק מהמשפט שכתבת:
&nbsp
אנא עיין עמוד 5 תחת Students
שם מדובר בעצם על חמש שנים קלנדריות
וגם שם אנו למדים שמדובר על התא המשפחתי היינו J1 AND THE DEPENDENT
זה "רק" חוזר אבל אפשר להביא, אם נדרש, את סעיפים מהפקודה.
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
אני לא יודע אם זה טוב עבורך או לא...

נראה לי שאתה מסתכל על זה בתור יתרון שאתה NRA במשך 5 שנים, אבל אני לא יודע אם זה יתרון או חיסרון. לא בטוח.
&nbsp
מצד אחד, אתה תשלם את מלוא המסים על כל ההכנסות שלך בארה"ב (אבל לא צריך להצהיר על הכנסות ונכסים מחוץ לארה"ב -- אם אני זוכר נכון... ואם אני טועה, אז אשר יתקן אותי).
&nbsp
אבל מצד שני, וזה לא פחות חשוב:
* אתם מחויבים להגיש דוחות מס בנפרד למשך אותן 5 שנים -- מיסוי יותר גבוה
* אתה לא יכול לקבל כל מיני הטבות ונקודות זיכוי שמקבלים רזידנטס -- שזה שוב אומר שתישאר עם פחות נטו
&nbsp
אני לא יודע אם יש תשובה חד-משמעית לגבי האם זה טוב או רע להיות NRA לעומת רזידנט. זה תלוי בפרטי המקרה הספציפי.

Alfa156 GTA

New member
על איזה הטבות מדובר?

אנחנו בכל מקרה מגישים בנפרד את הדוחות, לא חושב שזה מיסוי גבוה יותר, כי לצורך העניין היא לא משלמת שום מס, ואני משלם את כל מה שצריך, לא חושב שבהגשה משותפת זה היה אחרת אבל אני לא יודע לאמת את זה.
&nbsp
אני לא מעוניין להצהיר את הכנסות מחוץ לארהב, זאת המטרה.
&nbsp

ilanvag

New member
בבקשה, תתחיל בלינקים הללו:

https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/aliens-employed-in-the-us
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/nonresident-alien-figuring-your-tax
https://www.irs.gov/individuals/int...lding-exemptions-personal-exemptions-form-w-4
&nbsp
למיטב זכרוני, אחד ההבדלים המשמעותיים היה לגבי "נקודות זיכוי" עבור ילדים, אבל אין לכם עדיין (עד כמה שאני זוכר).
&nbsp
כמו שכבר כתבתי למעלה, לא יודע אם המצב שלך טוב או רע יותר מבחינת מיסוי.

ilanvag

New member
נכון, אתה NRA למשך שנתיים.

שים לב שבתור J2 אתה כן חייב במיסי FICA (סושיאל סקיוריטי, מדיקר) למרות שאתה NRA. מצד שני, אם אני זוכר נכון - אתה לא זכאי לכל מיני הטבות/החזרים, שרזידנט כן זכאי להן. בקיצור, זה הסטטוס הכי גרוע שיש בשביל עבודה עם הכנסות שצריך לשלם עליהן מסים...

למעלה