גדול
חידוד:
בנוגע לתשלום המינימלי, הופתעתי מכיוון שקראתי לא מעט בפורום שכתבו שתשלום מינימלי כבר לא קיים,
אבל מסתבר שכן, והאתר אפילו מעודכן לשנת 2018
הדילמה היא, ואני לא מצפה שמישהו כאן יפתור לי אותה, נובעת מכך שהתוכניות עשויות להשתנות,
אם בסוף נשאר יותר שנים (ואז גם החל"ת יהפוך להתפטרות), לא רק שהכסף שנשלם במשך השנים הראשונות היה מיותר,
הכסף הזה יעמוד לרעתינו כאשר יבצעו את מבחן מרכז החיים. לצורך הדוגמא, נניח שבשנתיים הקרובות נשלם בת"ל,
לאחר שנתיים נחליט להשאר עוד 3 שנים, נפסיק לשלם ונבצע ניתוק תושבות,
אז כשנחזור לאחר 5 שנים, יכולים לטעון שבשנתיים הראשונות עדיין היינו תושבים,
וראיה חותכת היא המשך תשלום דמי ביטוח לאומי ואי ביצוע ניתוק תושבות,
ולכן אנו "לא תושבים" רק 3 שנים, וזה כנראה מעט מידי, לכן נצטרך לשלם גם עבור 3 השנים האחרונות.
כלומר, במקום לא לשלם דבר 5 שנים, נשלם על כל 5 השנים (פלוס ריבית).
כמובן שאני מאוד מפשט (יש עוד פרמטרים, שבשנה הראשונה אנו בכל מקרה תושבים מכיוון שעזבנו אחרי ינואר וכו').
1. אם מנסים לאמוד את העלויות, אז במידה ולא נבצע ניתוק, אז כשנחזור נצטרך לשלם את מה שבכל מקרה היינו צריכים לשלם + קנסות.
מצד שני, אם נחזור מאוחר מהצפוי, יתכן ולא נצטרך לשלם כלום.
לכן אני בעצם רוכש ביטוח של חזרה מאוחרת, והפרמייה היא גובה הקנסות
אם פספסתי משהו, אשמח להארה/הערה.
אגב, נניח שלא יוותרו לנו על הקנסות, מישהו יודע מה גובה הקנסות?
2. כתבת: "ובמיוחד על השנים שבהן עשיתם שימוש באמנה, ולפיכך לא שילמתם שום מסים לדוד סאם)"
נניח שרק אישתי עובדת.
אם לא יכירו בדיעבד בניתוק התושבות, פרט לכך שאני אצטרך לשלם את המינימום לחודש כפול מספר החודשים + קנסות,
אם אני מבין נכון, התוספת היא גם שאישתי תצטרך לשלם דמי בט"ל (12%) מגובה השכר שהיא מרוויחה כאן,
מכיוון שהאמנה למניעת כפל מס אינה כוללת ביטוח לאומי (אפילו אם היא תשלם כאן FICA), האם נכון?