שוב - תאילנד זה אחלה דבר
בשביל חופשה, בשביל לטייל או בשביל לפרוש בגיל 50 פלוס. לעניות דעתי זה לא אחד המקומות המועדפים לעשות בהם רילוקיישן לקריירה חדשה או לפתוח בהם עסק, למרות שיש תמיד יוצאי דופן כמו שהזכרתי. בשביל רילוקיישן לך על מקומות כמו סינגפור, יש פה בפורום כאלה שיוכלו לכוון אותך. אבל אם בכל זאת אתה מתעקש, אז במקומך אולי הייתי הולך על לספק שירותים בתחום שאתה מבין בו לחברות בארץ ובחו"ל. לא יודע באיזה תחום בדיוק עבדת, אבל אם זה משהו שאפשר לעשות אותו מרחוק זאת אופצייה סבירה. לדוגמא, תקח על עצמך פרוייקטים או חלקים מפרוייקטים של חברות תוכנה בארץ עמן עבדת. יש בעייה של תקשורת, אתה לא יכול לשבת עם הלקוח והכל רחוק, ולכן נראה לי שתוכל לקחת רק דברים פשוטים יחסית ומוגדרים היטב ולעבוד מול חברות תוכנה אחרות ופחות מול לקוחות סופיים, או שתצטרך לתקתק טיסות עד אינסוף מה שיוציא את הכדאיות מכל העניין. ובכלל, תאילנד זה לא הודו ולא המקום האידיאלי לעשות אאוטסורסינג לתוכנה. יש מתכנתים אבל ברמה די נמוכה, אלה שטובים לא מדברים אנגלית, ואלה שגם טובים וגם מדברים אנגלית טובה יקרעו אותך בדרישות השכר. אבל נראה לי שזה בכלל לא מעניין אותך ואתה רוצה לעסוק בתחום שונה לגמרי. קיצר, בוא ניגש ישר לנקודה. סע לפטאייה ותקנה גוגו-באר. לצערי הרב אין לי ממש ניסיון בלתפעל מקום כזה וכנראה שזה גם לא ממש התקופה המתאימה, אבל לך תדע, אולי יש בך כשרונות סמויים שמחכים להתגלות, אולי תעלה על אלגוריתם גאוני שמאפשר למקסם את הבאר-פיין ולמזער את הדיליי בין הזמן שהבחורה עולה על הרחבה ועד שהיא עוזבת עם אחד הלקוחות? ספקולציות פראיות, אני יודע, אבל זה מה שאני יכול להוציא בשעה כזאת, נקווה שאם זה לא עזר אז אולי לפחות נתן לך איזושהי השראה... בכלל, מה גובה ההשקעה עליה חשבת? אתה מודע לכך שמקומות טובים בפוקט ופטאייה לא יבואו בזול, נכון?