ויזה

אלהמרצ

New member
ויזה

שלום לכולם אני מעוניינת לפתוח עבק בתאילד ויש לי שאלה מה סוג הויזה שאני צריכה לקבל לשם כך?

Benkok

New member
בשביל עבק בתאילד לא צריך ויזה ../images/Emo8.gif

בשביל עסק בתאילנד זה כבר סיפור אחר... וכל התשובות נמצאות בחיפוש המתקדם של הפורום. תכניס לחיפוש את השם שלי או של קרלטון ותגיע לים של אינפורמציה.

yulypis

New member
פתיחת עסק בתאילנד

היי, גם אני רוצה לפתוח עסק בתאילנד ועשיתי מחקר בנושא. בעיקרון אפשר לפנות לחברות כמו http://www.sunbeltasia.com/ שמיתמחות בנושא והן יכולות לספק שירותי ראיית חשבון, עריכת דין ואפילו לעזור בפתיחת חברה על שמך וכל מה שקשור בנושא כמו קבלת ויזת NON-IMM-B ואישור עבודה. אני אשמח לדבר איתך עוד על העסק בתאילנד כי אני כרגע מתכנן את זה. המייל שלי הוא [email protected] ואני אשמח אם נוכל לדבר על הנושא. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.

קרלטון

New member
טיפ קטן

מאחד שעשה הרבה מחקרים בנושא ואז פתח חברה בתאילנד מסודרת והכל כמו ילד טוב ירושלים-בנגקוק, שעבדה כשנתיים וחצי ואז סגר אותה כי בתכל'ס היו לו אופציות הרבה יותר רווחיות במקומות אחרים. כמו בכל מקום בעולם, מה שחשוב בעסק זה לא הפרוצדורה של ההקמה אלא כמה מאני מזומני אתה רואה מהעסק. אני עשיתי הכל ישר כמו סרגל, מסודר פיקס פוקס לפי הספר ולפי עורכי הדין ולפי רואי החשבון. במבט לאחור הייתי עובד אחרת. הייתי מתחיל לגלגל את העסק בלי שום הקמת חברה רשמית ובלי אישור עבודה ובלי ויזה עסקית ובלי בטיח. אם הייתי צריך להעסיק עובדים אז היו מקבלים במזומן. אם הייתי צריך לקבל כסף בחשבון הבנק אז הייתי נותן את החשבון של החברה (לא קומפני אלא גירלפרנד). אם הייתי צריך להוציא חשבוניות הייתי עושה את זה עם חשבונית של חכם אחר שכן פתח חברה. אם הייתי צריך לשלם מיסים אז... אופס לא צריך לשלם מיסים אם לא עובדים מסודר, זה מין בונוס קטן כזה. רק אחרי שראית ששהסיפור מביא לא קצת אלא הרבה אז הייתי הולך על הערוץ המסודר וחוסך את התקורה בקטע ההתחלתי. כמובן שזה תלוי גם במה החברה אמורה לעשות ואם זה רלוונטי. כמובן שצריך להיות ברור שמי שפועל בניגוד לחוק בתאילנד צפוי לעונשים כאלה ואחרים לפי החוק הפלילי התאילנדי ואין באמור כדי המלצה לפתוח או לסגור חברות בתאילנד באופן חוקי או בלתי חוקי או באיזשהו אופן בכלל

yulypis

New member
שאלה קטנה

אם אפשר, באיזה תחום הייתה החברה שפתחתה? אני אישית מעוניין בעסק שיממן לי חיים סבירים בתאילנד, דירה טובה, רכב וזמן מסויים לבילויים - הריי אתה בתאילנד :) אני חושב על כיוון התיירות, מסעדה, גסטהאוס - אבל אני לא סגור לשום רעיון.

קרלטון

New member
אתה לא בכיוון

החברה שפתחתי עסקה בשני תחומים: פיתוח אתרי אינטרנט ומסחר במוצרי אלקטרוניקה, בעיקר מהתחום הסלולרי. בתחום הראשון היה לי רקע מעמיק ונסיון, בתחום השני היו לי כמה קשרים טובים בעזרתם הצלחתי להתחיל. ולמה אני אומר שאתה לא בכיוון? כי אני מניח שאין לך שום נסיון עסקי כלשהו, אין לך אפילו מושג במה אתה רוצה לעסוק. והמחשבה של לעבור מהטיול לעסקים בלי שאתה יודע *בדיוק* מה אתה עושה, בלי שאתה מבין בתחום בו אתה רוצה לפעול, בלי שיש לך או מומחיות ספציפית או נסיון עשיר בלהרים ולדחוף עסק או איזשהו ערך מוסף אחר כלשהו, וכל זה במדינה שבה אתה לא דובר את השפה ויקח לך שנים ארוכות ללמוד לדבר אותה כמו שצריך (תאמין לי - יש הבדל גדול בין להרשים את הפקידה בגסטהאוס בשלוש וחצי המילים שלמדת לבין לנהל משא ומתן בתאילנדית), הראייה הזאת היא פשוט נאיבית. אתה צריך להבין טוב בתחום שאתה רוצה לעסוק בו, אתה צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה. אלא אם כן יש לך מספיק כסף לשרוף עד שתלמד. המוני זרים מגיעים לתאילנד כל שנה, פותחים איזה beer bar או קונים איזה גסטהאוס מאחד שעשה אותו דבר כמוהם ואחרי שנה סוגרים. אה ועוד דבר אחד. אלה שאומרים "מה הבעייה הגדולה, אני הרי לא רוצה לעשות מיליונים, מספיק לי לחיות טוב" לא יודעים על מה שהם מדברים. אלה שאומרים "אני מסתפק במועט" בדרך כלל לא מקבלים גם את המועט. מי שלא ברור לו בדיוק מה הוא עושה ואיך ישיג את המטרות שלו, לא יעמוד בתחרות עם אלה שכן.

yulypis

New member
אתה צודק

בגדול אתה צודק, אבל מצד שני אף אחד נולד עם ניסיון בזה ואם לא מנסים אז לא לומדים. אבל בלי קשר לזה, חשבתי כבר על זה ואני בא מתחום התיכנות בעצמי - ראש צוות מתכנתנים - כך בחלק של ניהול אנשים, משאבים ומשא ומתן באנגלית אני דיי טוב. מה שנישאר זה כמו שאמרת -השפה התאילנדית וכסף למימון השנה הראשונה שברוב המקרים היא המכריעה ומפסידה. מעבר לזה, זה לא שאני לא רוצה לעשות מליונים, פשוט בתחום העסק הזה אין הכנסה מרובה וזה פשוט ריאליות ולא חוסר שאיפות.

קרלטון

New member
סתם דעה אישית שלי

אם אתה ר"צ אני מקווה מאוד שאתה מרוויח מעל 10,000 ש"ח *נטו*. אני מניח שאתה לא נשוי ואין לך ילדים, כך שאתה יכול לחסוך עם קצת מאמץ וקצת סגפנות 5,000 ש"ח בחודש. תוך שנה זה 60,000 ש"ח, שמספיקים לך למשהו בין חודשיים-שלושה פרועים בתאילנד בלי לעשות חשבון, או לחילופין לרביצה שקטה של איזה שנתיים פלוס בגסטהאוסים זולים. או משהו באמצע. נסה לתזמן את זה יחד עם הפיטורים הצפויים בהייטק כדי שזה יצא טוב מבחינת העיתוי. בסוף הרביצה תחזור לעבודה בארץ, וחוזר חלילה. מתערב אתך שגם תהנה יותר וגם תשאר בסופו של דבר עם יותר כסף. ולא הבנתי באיזה תחום אין הכנסה מרובה. בתוכנה? בתחום התיירות? במלונאות? במסעדות? יש ים של הכנסה למישהו שבאמת יודע מה הוא עושה, ויש רק הפסדים לאלה שלא. המנכ"ל של Sunbelt שהוזכר פה הגיע לתאילנד, קיבל את הזכיון הארצי על מסעדות Subway, והתחיל לפתוח סניפים אחד אחרי השני, בנוסף לזכיונות של מסעדות אחרות. לפני שנתיים היו לו 9 מסעדות. כולן רווחיות, כולן מכניסים סכומים יפים. אבל הוא לא בא לבלות ולהשתעשע בתאילנד. הוא בא לעשות כסף ועובד כל יום מהבוקר עד הלילה. זאת גישה אחרת.

yulypis

New member
הייתי ר"צ :)

התפטרתי לפני שבועיים בשביל לרדוף כיוונים אחרים בחיים, אבל לפני שהיתפטרתי אכן הייתה לי משכורת הולמת לר"צ בתחום ההיי-טק - וכן, זה עבר את ה-10,000 נטו אבל זה כבר לא נושא לשיחה פה :) אין הרבה כסף בתחום התיירות וכל מה שנילווה אליו בתאילנד למשקיע בגודל שלי, כמובן שאם תבוא עם 5 מיליון דולר אז הרווחים שלך יהיו בהתאם... בכל אופן, אני מתכוון להתאמץ ולעשות את כל הנידרש שהעסק שאני אבחר בו יצליח וישגשג, מבחינת לבלות התכוונתי שאם אתה כבר נימצא בתאילנד, אתה יכול להקדיש ערב אחד או שניים בשבוע לבילויים מבלי לפגוע בעסק - ומי יודע, אולי אם העסק בתחום הנכון, לצאת לבלות עם האנשים הנכונים יכול להקפיץ אותו לרמות חדשות לגמריי :) לגביי ההצעה שלך, התרשמתי מההערכה שלך של 60,000 לחודשיים-שלושה פרועים - אתה קלעת ממש (מהנסיעה הקודמת שלי) וזה יפה ומראה שאתה יודע בדיוק על מה אתה מדבר - אבל לצערי שנה או שנתיים של רביצה זה לא מה שאני מחפש, אני מחפש דרך חיים אחרת, במקום אחר - במקצוע אחר לגמריי אז למרות שזה יהיה מאוד קורץ לחלק מהאנשים - אני אישית יעדיף לנסות את הרלוקציה - ומי יודע, אולי אני עוד יצליח - מוטיבציה, חריצות ויכולת לסגור פרוייקטים אני יודע שיש לי, רק נישאר לי לראות איך אני מצליח ליישם את זה שם. כיוון שאני חושב שאתה יודע טוב מאוד על מה אתה ומדבר והדעה שלך מאוד מעניינת אותי אז מה בגדול היית ממליץ לבחור כמוני לעשות לאחר שתיארתי את המצב?

קרלטון

New member
שוב - תאילנד זה אחלה דבר

בשביל חופשה, בשביל לטייל או בשביל לפרוש בגיל 50 פלוס. לעניות דעתי זה לא אחד המקומות המועדפים לעשות בהם רילוקיישן לקריירה חדשה או לפתוח בהם עסק, למרות שיש תמיד יוצאי דופן כמו שהזכרתי. בשביל רילוקיישן לך על מקומות כמו סינגפור, יש פה בפורום כאלה שיוכלו לכוון אותך. אבל אם בכל זאת אתה מתעקש, אז במקומך אולי הייתי הולך על לספק שירותים בתחום שאתה מבין בו לחברות בארץ ובחו"ל. לא יודע באיזה תחום בדיוק עבדת, אבל אם זה משהו שאפשר לעשות אותו מרחוק זאת אופצייה סבירה. לדוגמא, תקח על עצמך פרוייקטים או חלקים מפרוייקטים של חברות תוכנה בארץ עמן עבדת. יש בעייה של תקשורת, אתה לא יכול לשבת עם הלקוח והכל רחוק, ולכן נראה לי שתוכל לקחת רק דברים פשוטים יחסית ומוגדרים היטב ולעבוד מול חברות תוכנה אחרות ופחות מול לקוחות סופיים, או שתצטרך לתקתק טיסות עד אינסוף מה שיוציא את הכדאיות מכל העניין. ובכלל, תאילנד זה לא הודו ולא המקום האידיאלי לעשות אאוטסורסינג לתוכנה. יש מתכנתים אבל ברמה די נמוכה, אלה שטובים לא מדברים אנגלית, ואלה שגם טובים וגם מדברים אנגלית טובה יקרעו אותך בדרישות השכר. אבל נראה לי שזה בכלל לא מעניין אותך ואתה רוצה לעסוק בתחום שונה לגמרי. קיצר, בוא ניגש ישר לנקודה. סע לפטאייה ותקנה גוגו-באר. לצערי הרב אין לי ממש ניסיון בלתפעל מקום כזה וכנראה שזה גם לא ממש התקופה המתאימה, אבל לך תדע, אולי יש בך כשרונות סמויים שמחכים להתגלות, אולי תעלה על אלגוריתם גאוני שמאפשר למקסם את הבאר-פיין ולמזער את הדיליי בין הזמן שהבחורה עולה על הרחבה ועד שהיא עוזבת עם אחד הלקוחות? ספקולציות פראיות, אני יודע, אבל זה מה שאני יכול להוציא בשעה כזאת, נקווה שאם זה לא עזר אז אולי לפחות נתן לך איזושהי השראה... בכלל, מה גובה ההשקעה עליה חשבת? אתה מודע לכך שמקומות טובים בפוקט ופטאייה לא יבואו בזול, נכון?

yulypis

New member
אתה חזק אתה :)

אין מה להגיד :) אתה צודק לחלוטין - בתחום תעשיית התוכנה המצב לא טוב בשביל זר. לגביי הגוגו-באר - זה אחלה רעיון, למרות שאני איתך בנושא הזה - הסיכוי לכישלון הוא פשוט גדול מדיי... כך שאני עדיין בודק הרבה אופציות במקביל - כולל הקמת עסק אינטרנטי שניתן לעבוד בו מכל מקום עם חיבור לאינטרנט - ולא חסר בתאילנד :) לגביי גובה ההשקעה - אני מוכן להשקיע בעסק בסביבות 200 אלף - ולצערי אני מאוד מודע למחירים של מקומות טובים... במיוחד בפוקט שבה התחרות עדיין לא הגיעה לפרופורציות של פטאייה - אבל זה לא רחוק משם...

קרלטון

New member
עסק אינטרנטי זה מתאים

ואם אתה עושה את זה כמו שצריך אפשר גם להתפרנס ממנו ברמה בסיסית בתאילנד. לא הייתי מפתח ציפיות בשמיים. אם תעשה מזה 1,000 דולר בחודש אחרי נגיד חצי שנה של עבודה מצבך טוב ומעל לממוצע. ואם אתה עושה את כל העבודה בעצמך ההוצאות היחידות שלך זה ההוצאות האישיות פלוס עוד קצת מסביב. אבל עם 200 אלף ש"ח לפתוח מסעדה / באר / גסטהאוס בפטאייה או פוקט? לדעתי גבולי מאוד. אולי זה מספיק להתחיל אבל לא חושב שיהיה לך יותר מדי מרווח לעשות טעויות. שכירות למקום אתה צריך לשלם כל חודש. משכורות. חשבונות לספקים. הנה"ח. בתקציב כזה אתה צריך ללכת למקומות פחות יקרים.

yulypis

New member
נכון... וזו בדיוק הדאגה שלי

אבל זה מעגל קסמם ארור, הריי ככל שאני יתרחק מהמקומות הללו שהם יקרים לפתיחה ותחזוקה אבל גם הרווחים בהתאם - ואני יעבור למקומות פחות יקרים, גם הרווח הריאלי יהיה קטן יותר... בא נגיד שיש לי המון המון שיקולים לעשות לכן בנתיים אני בודק את כל מה שאפשר לבדוק מפה - ואז אני אבדוק פיזית משם - ושם ניראה לי שאני אקבל את התמונה האמיתית.

קרלטון

New member
שוב-רווחים לא תראה אם אתה לא יודע מה אתה עושה

תפתח מקום קטן באחד החופים הפחות עמוסים, אחרי שנה שנתיים תלמד את העסק ותחליט אם מתאים לך לעשות השקעה גדולה יותר או לא. אם אתה לא מוכן להשקיע את תקופת זמן כזו בלימוד והתנסות זה אומר משהו על הרצינות שאתה ניגש לזה ועל התוצאות שאתה יכול לצפות. או תחזור לעצה הראשונה שלי. מה אני בכלל כותב פה כל כך הרבה נפלתי על הראש?

yulypis

New member
הגיוני

אני צריך לחשוב גם על זה - בהחלט אופציה סבירה פלוס. כמו שאומרים :"Advices well noted" - עכשיו אני ישב לסכם את הכל ונראה כבר מה אני אעשה. בכל אופן, תודה רבה לך על ההשקעה - נהנתי מאוד מהשיחה שלך, נתת לי כמה כיוניי מחשבה טובים שאני בהחלט חייב לקחת בחשבון. תודה :)

מצטרף לקרלטון

בשום מקום בעולם לא תראה כסף עם גישה לא מגובשת. הסטטיסטיקות מדברות על כך ש98% מהעסקים בעולם נכשלים בשל חוסר תכנון מספיק בשלבי ההקמה. מתוך 45000 עסקים שנפתחים בישראל מדי שנה - כעבור 5 שנים ישארו רק בסביבות 200 (!!) עובדים ומצליחים. אני מניח שבתאילנד המצב לא שונה בהרבה. עבדתי עם הרבה מתכנתים בחיים שלי , הרבה מתוכם רצו להקים דברים (אתרי אינטרנט , ופרוייקטים עסקיים למניהם) והרבה מהם חשבו שכישורי התכנות שלהם קשורים איכשהוא לעולם העסקים . הם לא. ומנסיוני אין שום דרך להצליח בעולם היום ללא הקמה של צוות רציני ומיומן שמערב כמה אנשים מקצוע מכמה תחומים. (ואני לא מחשיב באסטות ,עסקאות קומבינה למינהם,תיווך דירות וכדומה אלא חברה בהגדרה קלאסית). אני רק מתחיל את צעדי העסקיים בתאילנד - אבל לא הייתי דורך במדינה הזאת אילולא היה לי סיבה ספציפית לגשת לקהלי היעד כאן , וקשרים מקומיים אמינים.

אלהמרצ

New member
אהלן

אני צריכה קצת יותר עזרה אני וחבר שלי רוצים לפתוח בית קפה בפוקט או סומוי כסף כבר יש לחבר שלי יש עסק בארץ ויש לו ניסיון השאלה שלנו זה איךך עושים את זה בתאילנד הכי נכון? תודה מראש

rambling

New member
עצה שלא קשורה לתאילנד

תחשוב טוב באיזה סוג עסק יש לך עניין אישי גבוה. אתה תצטרך לחיות ולטפל בעסק הזה יומם ולילה, במיוחד בהתחלה. אם היית עובר למדינה אחרת או בכלל נשאר בארץ גם היה לך עניין לפתוח גסטהאוז? לא יודע אם היית עצמאי אי פעם אבל לפתוח עסק זה לא כמו אותו דבר כמו ללכת לעבודה, גם לא במקרה של הייטק ושעות ארוכות על פרוייקטים. אחרי שתחשוב איזה סוג עסק מעניין אותך אישית ובא לך להשקיע את הזמן והכסף שלך אז תבדוק איך/אם אפשר לעשות את זה בתאילנד איפושהו.

gabiclub9

New member
מצטרף לדיון

אני לא כותב כאן בד"כ אבל אני גם עשיתי קצת בירורים בנושא. איפה בתאילנד אתה רוצה להתחיל עסק ? אני ממליץ לבדוק עם עורכי דין תאילנדים אני מצאתי אחת שהמחירים שלה טובים יותר משל החברה הנ"ל עד כמה שזכור לי. אם אתה חושב על אזור האיים סמוי-פנגן ייתכן ושווה לך לבדוק את זה

למעלה